Apple, 14 Eylül'de Iphone 13 ve serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni serinin satış fiyatları belli oldu. iPhone 13 64 GB olan telefonunun ülkemizdeki satış fiyatı 16 bin TL, iPhone 13 Pro Max 1 TB ise 36 bin TL. Ülkemizde fiyatlarının bu kadar yüksek olmasının bir sebebi de kur farkları.
KScanlar bir telefon için ne kadar bütçe ayırıyor merak ediyoruz. Görüşlerinizi bekliyor olacağız. 🥳ıphone 13 fiyatları belli oldu.
1000 - 3000 TL arası.
3001 - 6000 TL arası.
6001 - 10.000 TL arası.
10.001 - 16.000 TL arası.
16.001 - 25.000 TL arası.
25.000 TL ve üstü.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Yeni çıkacak iPhone 13 Pro Max fiyatı 36 bin TL! Sizin bir telefon için bütçeniz ne kadar?
Ben daha çok iş görme tarafına bakıyorum. Örneğin bir telefonla ne yapıyorum? Birini aramak, internette gezinmek, arada sırada fotoğraf çekmek... Peki bunlar için 36 bin lira vermeye değer mi? Bence değmez.
iPhone tutkunuyum, vazgeçemiyorum diyorsanız; iPhone SE modeli en ucuzu ve o da yaklaşık 4.500-5.000 TL arasında dolaşıyor. Yani yedide biri fiyatında!
Ben yaklaşık 5 yıl önce telefon almıştım ve kullanmaya da devam ediyorum. Yani 1000 liraya alacağınız telefon şu an için sizi çok uzun süre idare etmeyebilir. Ben yeni bir telefon için, uzun süre de idare etmesi gerektiğini baz alarak, 3.500-4.000 liranın gözden çıkarılması gerektiğini düşünüyorum.
İnternet & Teknoloji konusunda 894 cevap paylaştı.
Aşırı zengin olsam dahi bir telefona 36 bin 16 bin ya da 10 bin TL para falan vermem. Aynı kamera özellikleri ve daha iyi sistemsel donanımı olup yarı fiyatına olan daha da güzel telefonlar var. Marka meraklısı değilim ve kendi paramı kazanıyorum. O yüzden öyle bir zeka dışı davranışta bulunmam.
36 bin çok saçma bir rakam var. Asgari ücretli bir çalışan 15 ay yemeden içmeden biriktirse yine alamaz. Alacak olan kişiler tabi parası olan alır o da gösteriş için. Benim telefona vereceğim en büyük miktar 4 bin lirayı geçmez. Sonuçta hepsi aynı görevi görüyor
Bu kapitalist telefon markasını sevmiyorum nedense bir tek kamerası güzel geliyor ama her sene ya da bir kaç senede bir yeni telefon serisini çıkartıyorlar insanlarda durumu iyi olmayan biri bile hemen koşup alıyorlar saçma geliyor Xiaomi veya Samsung alın daha iyi
2010 yılında aldığım iPhone 4'ü tam 9 sene sıkıntısız kullandım. Ancak IOS 4 üzeri güncelleme almadığı için ve WhatsApp artık IOS 4'ü desteklemediği için mecbur değiştirmek zorunda kaldım. Zaten sadece arama yapmak ve WhatsApp için kullanıyorum telefonu. Dolayısıyla 4 bin liradan fazla vermem.
Yeni çıkan Iphone 13’ün Türkiye Fiyatının 25-26 bin ₺ civarında olacağını düşünüyorum. Her zamanki gibi fıyat sızdırıldı fiyat çok yüksek diyerek uçuk fiyatlarla yaygara çıkartılıyor ve Türkiye piyasasına girdiğinde bu teorilerin altında (ama yine çok pahalı) satışa sunuluyor. Bence bunun tek bir nedeni var insanlara “haa o kadar pahalı değilmiş ya 36b₺ nerede 26b₺ nerede, iyimiş bu alınır.” dedirtmek. Bir indirim havası yaratılıyor. Aslında ortada indirim değil bindirim varken. İphone zamanında en iyisi olsada rakiplerine göre piyasada çağı tam yakalayamayan ve kullanıcılarını rakip firmaların sunduğu kolaylık ve deneyimden mahrum bırakan bir marka. İphone 11 kullanıcısı olarak benim görüşüm budur. Keyifli alışverişler 🛍
36 Bin TL mi? Yuhh Diyorum artık Bir Akıllı Telefona Bu kadar para veren Normal değil Mümkünü yok Akıl sağlığından Şüphe Ederim 36 Bin TL edecek nesi var ki Performans istiyorsunuz Harika performans canavarı cihazlar var Örnek Samsung Galaxy S20 Fe Snapdragon 5.000 TL bandında Çok Güzel güçlü performans sunuyor Snapdragon 865 Var içinde Dahası üstü isteyenler Hadi S21 Ultra olsun o alınmaz da gerçi buna kıyasla iyi bir gidin be ya benim bu kadar param olsa gider araba alırım kendime üstüne ekleyip Vay Anasını her şey ne kadar pahalı uçmuş ya Allah Sonumuzu hayırlı eylesin Amin Bende Samsung Galaxy S10 Aldım Düz S10 Normalde fiyatları 6.000 TL bandında çıkmıştı s10 bile çok harika
İnternet & Teknoloji konusunda 774 cevap paylaştı.
Sanirim 13 pro max 1tb Amerika fiyatı 1600 dolar doları 10 liradan hesaplasan 16 bin lira yapar ikiye katlasan 32 bin lira yapar Hani apple turkiyeye dava açsa haklı benim ürettiğim üründen benden fazla kar ediyon diye 🤣🤣🤣 Simdi bu fiyattaki bindirmeyi bilerek telefon almak (ki aşağı yukarı her telefonda durum bu tabi cebine uygunu alirken kimse ses etmiyir o ayri) valla biz ya cennetligiz ya da bu orgy yüzünden cehennemligiz o kısmı çözemedim daha diyanet başkanı buna da bi el atsa ya 🤣🤣🤣
Kullanamayacagım kadar fazla özelliğe sahip bir teknoloji ürününe, sırf hava atmak için fazla para ödemek gibi bir aptalıktan kaçınan biriyim.. Ayrıca telefonu kendinden daha akıllı olan bu tip insanların kafa yapılarını anlamakta güçlük çekiyorum. Telefonum 3.000 TL civarında ve işimi görmeme tam manasıyla yetiyor.. Ama işi geregi ve özelliklerini tam olarak kullanacak kişilerin alması gayet tabi..
Gereksiz Bahalı hepsi para tuzağı Normal gündelik kullanım için gereksiz pahalı Ben OPPO kullanıyorum telofonumdan memnunum uygun fiyatlı ve birçok işlevi var aynı şekilde önceki telofonum Samsung idi ondan da çok memnundum Ama İphone cidden kullanişsiz çabuk ısınan bir telefon
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Bu parayı verip telefon alan canım, evine gelen elektrik faturasından şikayet eden canım ile aynı. Lüks ve ihtiyaç arasındaki temel farkı anlayamayan aptallar arkadaş ortamında hava basmak için mutlaka bu telefonu alacak ve sonra kendini nimetten sayıp ortalıkta kasıla kasıla dolaşacak.
Benim bütçe doğrultumda o kadar param yok olsada bir telefona vermem yani 4 bin maksimum veririm dahasına ne gerek varki heleki bu ülkede millet açken israf niye? Evet iPhone 13 Pro Max telefonum olmadan da mutlu olup yaşayabilirim her şey para ve zenginlikte değil kendi hayatımda orta hallide mutluyum ben
Yeni telefon aldım Note 10 Pro aldım 4200 verdim ilk defa bu kadar para verdim ama iyi sövdüm yazık günah bir telefona bu kadar para vermek bir de kalkacam İphone 36 bin lira verecem gereksiz telefona dırf gösteris olsun diye bu parayı veren beyinsizler var
Ucuzmus ya sadece otuz alti bin birimcikmis, Amerika’da 1000 birim falanken bayagi ucuz kaldi bu.
Ulan bunu Amerika’da ya da Avrupa’da sokakta sorsan “Git babanla tsak gec orccu” tarzi cevap alacakken biz gercegini yasiyoruz be. ALMANYA BIZI KISKANIYOR!
Bütçem olmadığından değil ama bir telefona 10 nin liradan fazla para ödemek doğru değil. Zaten hiç bitimiz elimizdeki mevcut telefonlarımızın tüm özelliklerini %100 kullanmıyoruz. Telefona bilgisayardan daha fazla para ödemek benim mantıcıma uymuyor. 😎
İnternet & Teknoloji konusunda 661 cevap paylaştı.
Bu telefon Abd'de 18.000 TL. Salak mıyım ki 36.000 TL vereyim. Bir de İphone hayatta kullanmam. Bedava verseler de.. Resmen aklı bir karış havadansan telefonu. Ne illegal sitelere girmeye izin verir ne başka bir şey yaptırır. Bir de virüs girmez diyorlar. E girmez tabi. İzin vermiyor.
Kur farkı lakin devlet vergiyi temel ihtiyaçlar üzerinden karşılıyor. Yani verginin vergisi ile. Kur da zaten başarısız ekonomik yönetimi ile yine hükümete ait. Sonuçta bir telefon 36 bin tl ediyorsa, bu ülkenin ne kadar bitik olduğunu gösterir. Alan alsın, zira ülkede statüyü araba ve telefon üzerinden sağlamaya çalışan yapı var. Parası olupta alanın zekasını sorgularım.
İnsanlar çok enayi gerçekten, kapitalizmin en büyük oyunu iphone'dur. Her sene bir üst seviyesini çıkartıp, içine iki güncelleme atıp fahiş fiyatlara satıyorlar. Telefon içeriği aynı, dışındaki değişimle her sene milletr kazık fiyatına kaklıyorlar.
Açlıktan nefsi kokan, götünde don olmayan ama elinde iPhone ile gezen insanlarla dolu bir ülkeyiz. Türkiye Apple pazarının büyük bir bölümünü karşılıyor. Bunu alanlarda çıkacaktır. Tıpkı Starbucks gibi dünya genelinde 537 şube ile en çok satış yapılan ülke Türkiye olması gibi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
o parayı verecek maddi durumum var ama 400 tlye letgodan vestel telefon buldum zaten android 7 kullanıyor gayet iyi whatsapp kullanıyorum 5.5 inç ekran bataryasıda 1 gün gidiyor 30 dakika da şarj oluyor.. arka kamera 8 mp ön kamera 5 mp canavar gibi.. hatta telefonu alırken 500 dedi de 100 tl indirebildim 400 tl bile koydu yani o derece :D gidip 36 bin tl ye asla telefona para vermem
İnternet & Teknoloji konusunda 1,1b cevap paylaştı.
Sanırım bu telefona bu fiyatı veren bol bol yeni akımlar, kripto para kazanımı, kısa webisodeler Yapay zeka bağlantılı ar teknolojileri vb alanlarda telefonu verimli kullanmazsa boşa o kadar parayı vermiş olacak.
Yani doğruyu söylemek gerekirse bir telefona bu kadar fazla para vermem. Benim telefonum xomi redmi8pro, 3 bin TL aldık çok da güzel yani iPhone kullanıyorum diye hava yapmak için o kadar para vermem, bilgisayar alırım daha mantıklı
Bir telefona 36 bin TL verende zaten akıl yoktur, o kadar para hayatta vermem, 10 bin TL yine vermem, kurban ederim. iPhone zaten hiç almam, gider başka marka alırım alsam da, 3 binden yukarı asla vermem net...
36 bin TL olmayacaktır. Klasik İPhone modelleri çıkmadan önce bol sıfırlar atılarak şu fiyattan çıkacak denilir sonra öyle olmadığı görülür. Muhtemelen iPhone 13 mini 10 bin TL’den başlayacak Pro Max ile maksimum 20-23 bin TL aralığında olacaktır.
iPhone 13 ün fiyatı ve özellikleri 14 Eylülde yapılacak lansmanda açıklanacak. Bari sen yapma KS :) Tık almaya çalışan teknoloji haberleri sunan bir sitenin her sene yaptığı ve tutturamadığı fiyat tahmini bu sadece.
İlk akıllı telefonum da bir Apple idi, bugünkü telefonum da bir Apple. En büyük devrim 11'de olduğundan onu satın aldık. 13'te devrimsel bir teknoloji göremiyoruz kaseciğim, muhtemelen 15'e kadar da olmayacak. Olursa alırız..
sizi bilmem ama ben istiyorum. bir de avrupa standartları için bile pahalı onu da söyleyeyim. gerçi ailemden bu yıl yine birinci ol biz sana alırız o telefonu sözünü de aldım ama bakalım 1 yıl idare edebilir miyim elimdeki ile.
Ülkede araba ve telefon aynı fiyata satılıyor. 36 bin TL bir telefona verilmez. O kadar param olsa araba alırım hiç değilse konforum artar satarken de zarar etmem. 2 bin TL lik telefon da aynı işi yapıyor. Ne gereği var ki
Bu kadar parayi asla vermem. 30 bin liraya gunluk 300 lira pazandirirm ben. Teknolojiye yatirin yapacaksaniz iphone a degil, apple hisse senedine yapin size tavsiyem :)
Türkiye'de fakir diye bir kavram yok aslında iPhone 100.000 lira olsun bizim milletimiz gidip bankadan kredi çeker yinede alır o iphoneyi sonrada asgari ücretle yavaş yavaş ödemeye çalışır
Maksimum 6 bin günümüz şartlarında ortalama güçte bir telefona veririm, oda kur farkından dolayı, yoksa bu cihazların gerçek değeri yarı fiyatından düşük, gerisi haraç pardon vergi.
İnternet & Teknoloji konusunda 772 cevap paylaştı.
Benim alabileceğim maksimum fiyatlı telefon 10 bindir. Üstüne çıkmam hatta 10 bine de çıkmam. Bu kadar vasıflı bir cihaza ihtiyacım da yok zaten çok şükür.
Şu an 7plus kullanıyorum, bozulana kadar kullanacağım büyük ihtimalle. 36bin TL çok ciddi bir para, genele bakılınca çoğu vatandaşın gelirinin çokça üstündedir eminim.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
bir kaç sene sonra telefon fiyatları 100 000 lira olacak.. az kaldı.. böyle bir komedi.. internette alay ediyorlar ülkemizle , araba ve telefon fiyatları hakkında..
Şu an kullandigim telefon general Mobile GM 9 go zam gelmeden her şey dahil 700 ₺ ye almıştım 2020 de, telefona para harcamam, kontör bile 2 ayda 1 30 ₺ yüklerim
İnternet & Teknoloji konusunda 687 cevap paylaştı.
iphone 6s çıktığında peynir ekmek gibi satıyordu her 2 kişiden birinin elinde vardı şimdi sıkıysa alın da görelim iyi oldu bizim ısrafçı vatandaşlarımıza vestel kullanın
Kaliteye verilen paraya acımam. Bir Ipone kullanıcısı olarak kullandığım telefon artık eskiyip kullanılmayacak hale geldiğinde muhtemlelen Iphone 14 çıkar o zamanda onu alırım.
Suanlik bir telefona en fazla verecegim 4k olur o bile fazla yani, ayda 15-30K falan kazanio olsam 36k da verebilirdim tabi ama iphone kullanmiyorum hic para harcicak bisi bulamazsam alirdim kskfkfkf
Artık üst seviye bir telefon almak hayal oldu. En fazla 6000tl verebilirim. Onu da en az 5 sene kullanırım şu an kullandığım telefon S 7 Edge 2400 tl sıfır almıştım. Aşağı yukarı 4-5 sene oluyor.
O kadar verilmez ne bileyim ya. Ben de yeni telefon aldım, ucuz bulacağım diye göbeğim çatladı ve 2800 e aldım yani. En ucuzlarndandi. Öyle bir telefonun yürümesi uçması koşması lazım.
13 pro maxin dolar bazında satışına bakalım 2.179 dolar. Bunu kur farkını koyarak hesaplayalım 18.500 tl. Geriye 17.500 kalıyor aaa ne tesadüf bu da vergiymiş :ASD
İnternet & Teknoloji konusunda 672 cevap paylaştı.
36 bin tl bırak 5 bin tl bile bir telefon için çok, zaten 3500 5 bin bandında herkesin fazlasıyla işini görecek telefon çok iphone diğer telefonlardan bir farkı yok.