İnterneti doğru ve en yararlı biçimde kullanabiliyor musunuz?
Bir harita kullanmayı, world kullanmayı, bilet almayı, wifi ile alakalı konuları bilmeyen bir çok gence denk geldim.
Siz ne kadar anlıyorsunuz?
Bir harita kullanmayı, world kullanmayı, bilet almayı, wifi ile alakalı konuları bilmeyen bir çok gence denk geldim.
Siz ne kadar anlıyorsunuz?
Herkes ihtiyacına göre bilgi sahibi oluyor
İçinde bulunduğumuz dijital dönem içerisinde hayatın her alanında nasıl birbirinden farklı alanlar varsa gibi dijital dünyada da farklı kategoriler var. Dolayısı ile insanlar internet ve dijital gelişmeleri birkaç farklı unsurdan dolayı takip ediyorlar.
İŞ YAŞAMI - İnsanlar işleri ile alakalı cihazlar ve yazılımlar konusunda kendilerini dijital dünyaya adapte ederek gelişiyor ve değişiyor. Örneğin fabrikada çalışan bir usta kullandığı makinanın özelliklerini öğrenerek makina ile ilgili tüm detaylara hakim olurken "world, power point, excel" gibi programları bilmediği oluyor. Yine aynı fabrikanın "yönetim, muhasebe, pazarlama, satınalma" gibi idari personelin ustanın kullandığı makinana ile ilgili bildiği detayları bilmemesi gayet normal.
Sosyal Yaşam
Sosyal yaşam içerisinde farklı yaş gruplarına ve ilgi alanlarına göre insanların kullandığı ve kullanmadığı birçok oyun ve uygulama var. Sürekli araba süren bir insan navigasyonun tüm özelliklerine hakim olurken. Bir yerden bir yere giderken toplu taşıma kullanan başka birisinin navigasyonu bilmemesi veya öğrenmek istememesi gayet normal. Örneğin sürekli sosyal medya sitelerinde mekik dokuyan anne babalar kullandıkları sosyal medya uygulamasının tüm özelliklerini bilirken. Çocukların kendi oynadıkları oyunlar konusunda uzlaşmaları kullanmadıkları uygulamalar hakkında bilgilerinin olmaması mümkün.
Evet dijital çağ hayatımızın birçok alanını kopyalayarak içerisine aldı. Artık eskiden zahmet çektiğimiz bir sürü şey telefonumuzun içerisinde zahmetsizce bize ulaşmakta. Hayatın her alanında farklı deneyimler ve ilgi alanları olduğu gibi dijital dünyada da kendi içerisinde kategorik olarak çözümler sunuyor.
İnsanların belirli temel uygulamaları öğrenmesinde fayda var mı? derseniz tabii ki var. Çünkü çok sık kullanmasakta navigasyonun nasıl çalıştığını world programında nasıl yazı hazırlandığını bilmemiz gerekmektedir.