Rekabet Kurumu’nun WhatsApp’ın ’veri hırsızlığı’ tartışmalarına yol açan sözleşme dayatmasına karşı verdiği girişimler sonuç verdi. Kurumun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp, güncellemenin Türkiye’de yürürlüğe girmeyeceğini kurula bildirdi.WhatsApp, kullanıcılara zorunlu hale getirdiği gizlilik sözleşmesinde Türkiye yönünden geri adım attı. Bu kapsamda, sözleşmenin Türkiye’yi kapsamayacağını öğrenildi.
WhatsApp'ın gizlilik güncellemesi yürürlüğe girmeyecek. WhatsApp kullanmaya devam edecek misiniz?
Whatsapp kendi ayağına sıktı. Kullanıcıları çoktan alternatif uygulamalara yöneldi. Ben de Telegram kullanmaya başladım. Açıkçası Telegram, Whatsapp uygulamasından çok daha iyi geldi. Arama kısmından istenilen gruplara ulaşılabiliyorum. Telefon numarası Whatsapp gibi herkese gösterilmiyor. En sevdiğim üç özellik;
Mesajları hem kendin için hem karşı taraf için silebiliyorsun.
Oyun botları ile grup olarak arkadaşlarla oyunlar oynayabiliyorsun.
İstediğin şekilde gruplara dahil olup, istediğin gibi gruplar kurabiliyorsun. Örneğin Whatsapp sadece davet ile grup izni veriyor. Burada Instagram gibi binlerce kişiye ulaşılabiliyor. Kullanmayan varsa, kesinlikle tavsiye ederim.
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
Artık herkes WhatsApp kullanmaya çok alıştı gadası. Hemen herkes yine aynı şekilde kullanmaya devam edecektir. İsrail mallarını boykot eden diyenlerin, İsrail mallarını yine kullanmaya devam etmesi gibidir.
Benzine zam geldi diyen spikere " olsun, brn hep 50 liralik aliyorum " diyen dayinin durumuna dusmek istemem ama ; Whatsapp'tan bana ne? Ben zaten uc yildir kullanmiyorum ki 😀 Sahsimi gecip genel olarak cevaplamak gerekiyorsa ; bence Whatsapp kullanicilari baska muadillerine yonelsinler.😊😊