Yazılıma atılmak istiyorum, kitapçılarda bazen yazılım kitaplarını görünce alsam mı almasam mı diye ikilemde kalıyorum ama bilgisayar ile alakalı olduğundan kitapla öğrenilebileceği konusu kafamı kurcalıyor, sanki bilgisayar üzerinden öğrenmek daha mantıklı, kitaplara boşuna para vermemin anlamı yok gibi düşünüyorum ama sizden de fikir almak istiyorum...yazılım kitapları
Bazı alanlar teorik bilgi olmadan öğrenilmez bazı alanlar da pratiklik olmadan. Bence bu tarz pratiklik isteyen bilgiler kitaptan öğrensen de bilgisayarda pratik yapmadıkça bir artısı olmaz sana. Hem kitap okuyup hem desteklemek amaçlı bilgisayardan yapacağım dersen çok daha fazla şey katmış olursun kendine açıkçası.
Kitaptan öğrenmesi zordur. Çünkü kitapların baskı yılı eski oluyor. Ve bazen framework ve kod farklılıkları olabiliyor. Ayrıca yazılım kitapları pahalı. Onun yerine udemy den kurs al. Ama yazılım kitabı alacaksan konu anlatım kitapları alma. Senin ufkunu açacak algoritma kitapları alabilirsin. Diğer türlü konu anlatım kitapları kopyala yapıştırdan ibaret. En iyi yazılım video izleyerek birebir pratik örnek yaparak öğrenilir.
Sıfırdan başlayacaksan öğrenilmez. Peşin konuştum ama şu da var, kapasiten yüksekse, gördüğünü aklında tutabiliyorsan ve yanında da uygulamasını yapabiliyorsan ne den olmasın. Ama sadece küçük bir hevesle başlıyorsan hiç uğraşma. Azim ve sen önemli etkensiniz
Değerli Üye Merhaba! Bence yazılım kitaplardan öğrenilecek bir şey değildir. Zira yazılım öğrenilecek gibi bir şey değildir. Sizin yanınızda yazılım yapan birisinden uygulama görmeniz lazım. Aynen otomobil sürmeyi öğrenmek gibi bir şeydir.
çok uzun zamandır yazılım yapıyorum. Yani Türkiye'de internet yokken ben yazılım yapıyordum:) demem o ki iyi bir üstad şart. Öncelikle algoritma öğrenmelisin; algoritmayı da bir üstaddan öğrenirsin. Kitap sadece komut, operatör, fonksiyon ve prosedür öğretir. Bir yazılım dilini öğrendikten sonra ikincisini öğrenmek için kitap işe yarar. ama ilk öğrenmede işe yaramaz. Anncak "Merhaba Dünya" yazdırabilirsin:)
başlangıç için iyi fakat daha sonrasında youtubeden yabancı bir çok kanal var bu konuları anlatan onları izlemek ve pratik yapmak gerekir bende de kitaplar var hatta oradan 2 kitabımı görüyorum sadece kitaptan başlangıç yaptım klasik bir mantık anlatılıyor zaten sonrası deneme-yanılma ve bazı youtube kanallarından izleyerek öğrendim
Kitaba göre değişir. İyisini seçersen çok iyi kitaplar var. Yazarlara ve yayınevlerine dikkat et. İnternette youtube'da herkese açık eğitimlerde iyi bir kitaptaki kaliteyi bulamazsın ama online kurslar var, kitap fiyatına online kurs ve sertifika da alabilirsin. En iyisi ise bizzat iyi bir hocadan sınıfta eğitim almaktır.
İnsan isterse her şey mümkün... Peyami Safa kendi kendine Kitaplardan Fransızca öğrenmiş...
Sen de ogrenebilirsin kısacası... Ama ciddiye almalısin Kuru bir hevesle yola çıkıp Evin içini yazılım kitaplarıyla doldurma.. Al 1 tane Önce onu bitir... Hevesin devam ederse 2. yi al...
Şu ana kadar öğrendiğim tüm tecrübelerimi anlatacağım. İnternette yazılım kursları var. Örneğin Udemy adlı sitede olduğu gibi. Onun dışında YouTube'dan da videolar izleyerek temel oluşturabilirsin. Fakat unutmamalısın ki başlarken aşırı zor bir dille değil örneğin HTML ve CSS gibi bir dille başlamalısın. Bana yazılımcı kuzenlerim Python ile başlamamı önermişti. Ve gördüğün kodları sürekli kendinde yazarak test etmelisin. Onun dışında son olarak sabırlı olmalısın ve Tekrar yapmalısın.
Canlı derslere katılabilirsin ama bu derslerde kafan alev alabilir dikkat. Yazılım işleri yapanlar yanında itfaiye ekibinden birini tanıyor olması gerek 😆 ne dediğimi umarım anlamışsındır. Bol şanslar diliyorum 🙏🏻
Bi yazılımcı olarak teoride bazı şeyler elde edilebilir. Pratiğe de dokuldukten sonra ancak tam öğrenmiş sayılabilirsiniz. Hatalar sorunlar üstesinden gelme ile öğrenebilirsiniz. Terim bilgisi de çok Önemli.
Öğrenilir ama ayni bilgiler internettede mevcut tavsiyem adım adım metodik olarak konu anlatan YouTube videolarına bakman bircok oyun benzeri mantık eğitimleri ve proje proje neyi nasıl yaptığını anlatan insanlarda mevcut internette
Kesinlikle öğrenilir, ben HTML ve CSS'i kitaptan öğrendim, şu an Javascripti'i de online kitaptan öğreniyorum. Tıkladığında kod yazma alanı bile var. İnteraktif bir kitap
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Kitaptan araba sürmeyi öğrenmeye çalışmak gibi bir şey bu. Pratik lazım