Kodlab bana hitap etmiyor ama
Yukarıda ki daha detaylı gibime geldi
Not bunu yazan kişi
OOp ile iştgal ediyor ve yeteri kadar
Web tabanlı bilgiye sahip değildir
Teşekkür ederim 🌸
Aşağıda sormuşsunuz
Algoritmalar hakkında
Bir çok yazılım diline has kitaplar var
Ve desgin patterns (dizayın kalıpları )
Hakkında en iyi kitap gang of fourrun design patterns kitabı
Anlamiyorum ama anlayacagim sagolun 😇
PHP, asp. NET gibi yazılım araçları arka uçta fonksiyonel işlemleri yaparken, HTML, CSS JavaScript gibi yazılım araçları da tarayıcı üzerinde ön uçta çalışırlar. PHP çoğu kimse için ağır eleştiri altında olsa da şu an yeryüzündeki web sitelerinin dörtte üçüne yakınının arka yüzünde çalışıyor, aslında asp. NET de kötü bir yazılım aracı değil windows kontrolünde olması nedeniyle gelişimi de iyi, asp. NET 'in ücretli olduğu belirtilir çoğu yerde, çünkü sadece lisanslı bir windows üzerinde kullanılabilir. Asıl cevaba gelecek olursak ilk etapta PHP öğrenmeye ağırlık vermen doğru olur, tabi html css için biraz olsun bilgin olması da gerekir, çünkü PHP de html gömülü olarak kullanımdadır. Bir yazılımcı değilim fakat işlerim gereği mantığını çoğunlukla çözdüm, asıl öğrenme evresine geçmek için de bol bol pratik yapman gerekecektir. Kitap ile öğrenmeye çalışman çok zorlayıcı olur, en azından ben öyle düşünüyorum, ve başlarda çok fazla karmaşık gelebilir.
Cok cok cok teşekkür ederim gorus icin 🌸🦋
Rica ederim, devamlılık önemli olacak, bir kaç ay içerisinde büyük ölçüde çözülür zihninde pek çok şey, hazır site script bulup düzenlemeye çalış, tema özelleştir, bunları biraz ilerleme kaydedince yapmaya başlarsan öğrenimin çok daha verimli olacaktır.
☺💐
Php dilini öğrenebileceğin yazılı ve videolu pek çok kaynak bulabilirsin ayrıca youtube üzerinde pek çok video bulmanda mümkün, Öncelikle neden php öğrenmek istediğini sorabilir miyim? Mesela ne tür bir site kurmak, geliştirmek istiyorsun? Amacın bir web sitesi kurmaksa php tek başına yetmeyecek. php ile veritabanına kaydetme/silme/güncelleme türünde işlemler yaptırırız veya php dilini kullanıcıya hata mesajı göstermek içinde kullanabiliriz. Örneğin email ve şifre kısımları boş bırakılamaz gibi. Bunun yanında html, css, jquery, sql ve javascript dillerini de öğrenmen gerekecek. Php öğrenmeye başlarken editör olarak notepad++ kullanmak senin için yeterli olacaktır, daha farklı programlarda var ama onları indirmene/kurmana şu an için gerek yok. Buarada ben bilgisayar mühendisliği bölümü mezunuyum ve android/web yazılımcısı olarak çalışıyorum. Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar. Seninde sormak istediğin sorular varsa sorabilirsin.
Çok teşekkür ederim ☺ benim amacim devrim yapacak uygulamalar siteler tasarlamak, yeni fikirlerlerle hayrini gorecegimiz programlar yapmak. Ama yazilim hakkinda hic bilgim yok, 0 dan her seyi ogrenmem lazim. Maddi durumum da yok kursa gitmek icin. Birisi 5000 tl demisti fiyatina. Ama en iyi yol kurssa ve o kursu bitirince istediklerimi yapabileceksem bir sekilde gitmeye calisirim. Eger ses getirecek fikirleri uygulayabilirsem bir yerde işe girme amacim olmaz. Hani iş garantiliymiş ya, gerek yok mantiken, 1 site/uygulama yapmak bizi yeterince kalkindirir. Dimi?
Php yi bi arkadas soyledi, ben amacimi soyledim o tm php dedi
evt site veya uygulama yapmak seni iyi şekilde kalkındırır ve ciddi paralar kazanabilirsin. Özellikle de bulduğun fikir farklı ve piyasa da olmayan bir fikirse çok büyük paraları rahatlıkla kazanabilirsin. Ama php tek başına yetmiyor, bunun yanında farklı dilleride öğrenmen gerekiyor. Örnek vermek gerekirse herhangi bir sitede ki gönder butonunu ele alalım, gönder butonunu görsel olarak html ve css ile yaparsın ama gönder butonuna basıldığında veritabanına mesaj eklenmesi özelliğini php ile yaparsın, en kolay şekilde anlatmak gerekirse php için arka planda işlem yapılmasını sağlıyor diyebiliriz ve öğrenilmesi oldukça kolaydır. Bunun içine kursa gitmene gerek yok çünkü kursa gidersen gereksiz yere kurs ücreti ödemiş olursun. İyi bilen birinin sana anlatması yeterli olacaktır. İyi bilen birisi sana anlatırsa kursa gitmekten çok daha faydalı olacaktır. Mesela face gibi bşy kurabilmek gibi bir düşüncen ya da hayalin var mı? face çok geniş karmaşık gibi görünüyor olabilir ama facebooku kurmak olağanüstü derece de basit bşy ve yazılımı bildikten sonra tek başına bile yapabilirsin.
En merak ettigim sey; o kadar yazilimci var, neden bunlar zengin veya iyi gelirli degil, ogrendikten sonra is basa dusunce tembellik mi yapiyorlar, ben de ogrendikten sonra digerleri gibi olmaktan korkuyorum, demek ki bi zorluk var ki yapamiyorlar diyorum, benim de elimden bir sey gelmeyecekse hic bulasmamak istiyorum cunku benim vaktim herkesten daha degerli cunku hem durumum yok acil kazanmam lazim hem de ogrenecek o kadar cok sey, ilim-bilim dali var ki, hepsini ogrenmem lazim. Vaktim cok kisitli:/
Bir yazılımcının iyi kazanıp kazanamaması kendini geliştirip geliştirememesiyle ilgili bşy. Örnek vermek gerekirse kişisel blog tarzı veya şirket siteleri kurarak büyük paralar kazanamazsın. Çok yüksek paralar kazanmak istiyorsan facebook, instagram, whatsapp gibi uygulamalar ve siteler yapman gerekiyor çünkü bunlar herkesin yapabileceği türden yazılımlar değil. Geliri çok yüksek ama yapması ve öğrenmesi de bir o kadar uzun sürüyor buyüzden çoğu yazılımcı bu tarz site ve uygulama yapımına hiç bulaşmak istemiyor. Daha küçük çapta yazılımlar yaparak para kazanmaya çalışıyor ama küçük çapta yazılımlarında geliri düşük. Yazılım dillerinin çok fazla olmasını gözünde büyütme yazılım öğrenmek düşündüğün kadar uzun sürmüyor. Önemli olan anlatanının iyi olması ve nasıl anlatacağını bilmesi. Mesela sen bu konuda yeni olduğun için sana yazılım anlatacak birinin mutlaka sıfırdan başlayan birine göre anlatması gerekiyor ama çoğu yerde seni biliyor olarak kabul edip öyle anlatıyorlar buyüzden çok fazla video izlesen bile anlama şansın olmuyor. Mesela facede çok fazla şey varmış gibi görünüyor ama aslında temelinde çok basit küçük detaylar var ve o detayları bilince face gibi bir siteyi tek başına kurabiliyorsun çünkü face yazılımını yazarken bir süre sonra aynı şeyleri yaptığımızı sende farkedeceksin. Sadece belli başlı yerlerde küçük değişiklikler yapıyoruz.
Uzun uzun yazmissiniz cok teşekkür ederim, bana ogretecek birini nasil bulucam ki, gercekten herkes bildigimi sanarak anlatiyor ve ben hicbir sey anlamıyorum, bu insanlar nereden ogreniyor
Rica ederim :) Yazılım konusunda yeni olduğunu bildiğim için daha uzun ve detaylı anlatmayı tercih ettim çünkü yüzeysel anlatsaydım hem hiçbşy anlamayacaktın hemde kafan daha çok karışacaktı ve belki de yazılımdan soğuyacaktın. Yazılımı bilmek kadar öğretebilmekte önemli. Size yazılım anlatmak isteyenler yazılımı biliyor olabilirler ama anlatım öğretme konusunda çokiyi olmayabilirler. Yazılım öğrenenler, hem yazılımı iyi bilen hemde öğretme konusunda çokiyi olan birini bulup ondan öğreniyorlar. Youtube vb. platformlar üzerinden yazılım öğrenmek oldukça zor çünkü anlatan kişiler kodu yazıp geçiyor ama o kodun neden yazıldığını ne işe yaradığını anlatmadığı için videoyu izleyenler videonun sonunda hiçbşy öğrenmemiş oluyorlar.
Ozel hoca mi tutucam napicam, kurs parasina denk olur gibi
Hatta ozel olduğu icin fazla da tutar sanki
Özel hoca tutarsan veya kursa gidersen hem çok yüksek hemde gereksiz para ödemiş olursun. Ben sana phpyi anlatabilirim. Zaten öğrenmen 1 hafta bile sürmeyecektir. Ben sana kodları yazıp veririm ve sende benim verdiğim kodlara bakarak kendi ekranında yazarsın ama benim verdiğim kodları kopyala yapıştır yapmaman gerekiyor. Öğrenmek için mutlaka kendin yazmalısın ve sonrasında da ben her satırı sana tek tek anlatacağım ve çok çeşitli örnekler vererek konuyu pekiştirmeni sağlayacağım. 1 hafta sonra sen phpyi kendin yazabilir hale geleceksin çünkü bende üniversitedeyken öğrenme sürecinden geçtim buyüzden en kolay nasıl öğrenilir iyi biliyorum.
Yok bizimkiler izin vermez oyle bir seye, hem de zahmet olur, teşekkür ederim 🙂
Sen bilirsin rica ederim 😊
Cevap
7Cevap
Bu işi yaparak öğrenirsin YouTube de çok güzel dersler var kaynak olarak daha mantıklı
Teşekkür ederim
Neden gece yapayim ki
Hıı ben kendim uygulama tasarlamak istiyorum, veya site, o yolla zengin olayim?
Anlamaz, önce temel şeyleri öğrenmen gerek, algoritma vs.
Onlari ogreten kitap var mi
Teşekkür ederim bu arada gorus icin
Tamam 😊
Woow Kodlama öğrenmek isteyen kız şaşırdım. Bende coder'im php, Javascript, html, css, c# biliyorum.
İnsta spyturkz yazarsan yardımcı olurum elinden geldiği kadar.
Teşekkür ederim
Şahsi fikrim bu işi teknik lisede öğreten Bilişim Teknolojileri Megep'leri işini görecektir.
Ve bol bol pratikle
php yerine python öğrenmen işini kolaylaştırır bence.
Yazılım kitapla öğrenilmez.
Neden ki
Teşekkür ederim bu arada gorus icin
Çünkü dijital mecradır yazılım ve dijital şeyleri analog kaynaklardan öğrenmek hem zor hem de doğasına aykırı.
Anladim teşekkür ederim 😊
bılen bırınden ogrenmek en ıyısı daha kolay olur
Varsa kitap bana da öner
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?