Yazılım öğrenme?

Merhabalar, İlk olarak şuanda yazılım anlamında sıfırım yani hiç bir bilgim yok ama bu konulara ilgim var ve yazılımı öğrenerek aklımdaki projeleri yapmak istiyorum. Yazılımı öğrenme açısından ve hele hele benim gibi bu konuda hiç bir bilgisi olmayan birisi için algoritma mantığı, bilgisayarla ilgili temel bilgi ve parçalardan başlayarak daha sonra programlama dillerini vs mala anlatır gibi tabiri caizse detaylı anlatan youtube başta olmak üzere türkçe kaynak önerir misiniz? ( mala anlatır gibi tabirini kullanmamın sebebi youtubede bazı kişileri izlediğimde çok detaylı yani tane tane anlatmıyorlar ve kavramlardan vs. bahsetmiyorlar direkt hızlı bir şekilde kod yazarken anlatıp geçiyorlar ve böyle bir anlatımdan ben bir şey anlamıyorum. Elbette anlayanlar vardır ama benim tarzım değil). İnsanlar yazılımı çoğunlukla para mevzuları yüzünden öğrenmek istese de ki para da önemli hayatta ama benim bu konudaki amacım paradan daha ziyade güzel işler/güzel projeler yapmak istediğimden özellikle oyun ve mobil uygulama geliştirmeyi çok istiyorum. Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlar yardım ederlerse mutlu olurum...

Yazılım öğrenme?