Emojiler, mesajlaşırken anlık olarak yüz ifademizi yansıtmak için kullanılan araçlardan biridir. Hemen hemen her yüz ifadesinin bir emojisi olmakla birlikte, çeşitli hayvan ve sebzeler gibi daha birçok ürünlerin de emojisi bulunmaktadır.
Günümüzde hemen herkesin mesajlaşırken kullandığı bu semboller, Slovakya'da yapılan araştırmalar sonucunda ilk defa 1635'li yıllarda kullanıldığını ortaya koymuştur. Bir hukukçu, dosya kâğıdına ''gülücük'' ( :) ) emojisini çizmiştir.
Anlık yüz ifademizi ve mimiklerimizi belirten bu sembolleri mesajlaştığınız er veya hatun kişiler komik ve esprili mesajlar da bile hiçbir şekilde kullanmıyorsa bu size sıkıcı gelir miydi? O mesajlaşmadan keyif alır mıydınız?
Konuşmalarında hiç emoji kullanmayan bir kimseyle mesajlaşmaktan keyif alır mıydınız?
Sağlıklı iletişimde ses tonu ve mimikler önemli. Mesajda ne yazık ki ikisi de yok. Kişinin sinirlendiğini, güldüğünü, endişeli olup olmadığını vs anlamamız açıcından emojiler çok etkili. İletişimi tamamlıyor, yanlış anlaşmaları azaltıyor. Dolayısıyla emoji kullanmadan yapılan mesajlaşma çok etkili olmuyor.
Smile kullanmayı sevmiyorum. Ya çok samimi isem kullanırım ya da gerçekten kullanılması gerektiğini düşünürsem. Ama klasik olarak " : )" kullanmayı severim. bu " : )" şekilde görünmesi daha çok hoşuma gidiyor. Hatta eski alışkanlıklardan bazen " : D" yaptığım oluyor...
biri VAR yaşi 22 hatta sürekli sorularıma gelir insan emojiyle bile gulmezmi yaa yok birkere görmedim diger sorularada gidiyor âmâ bır krre emoji attığını görmedim. Onu görünce kendimi çok çocuk hissediyorum modum düşüyor resmen ağır olamıyorum diye
Konuşmak istediğim biriyse her şekilde keyif alırım fakat bana kalırsa emojiler sohbete bir samimiyet katıyor. Emojisiz konuşmalar bana çok ciddi geliyor. Veya ben ciddi bir şey konuştuğumda emoji kullanmadığımdan öyleme geliyor. 😄
Vardi oyle bir arkadasim asiri ciddi bir tipti iyi kizdi falan ama sıkıcıydı sadece mesajlasmada degil gunluk hayatinda da pek duygusal eglenceli degildi... bir de hic bir seyi begenmezdi
Ya mesajlaşmak güzel ama emojiler bence cümleye anlam katıyor. Yanlış anlaşılmalar oda ortadan kaldırabiliyor. Ama bence en iyisi konuşmak o ses cümleyi söylerken ki ses tonunu vurguları duymak 🤓
Emoji bence tam kanser bir şey çevrem de çok şükür emoji kullanan yok bana çok yapmacık ve samimiyetsiz geliyor random en iyisi bkz. Skakdkskd mesela böyle
Almam sinir oluyorum Ben o anki ruh hallerim neyse illaki atıyorum yaani 😏🙄
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
ben önceden emoji hic kullanmazdim aslinda, arasira sadece. ksden sonra emoji kullanmaya basladim, cok garip ama gercek 😄. soruna cevabim da fark etmez ama bir kac tane emoji atmali bence 😕😄.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben çok nadir kullanırımher yazısında sureklı kullananla da ben konusmam cıddıyetsız dalga gecer gbı gelıyor bana da
Emojisiz hic konusmam ne o öyle resmi yabanci iki kişi gibi Tabi yeni yeni tanıdığım insanalrla tabiki emoji kullanmam ama samimi olduklarimla muahakak kullanırım yoksa sıkılırım o sohbetten öyle kuru kuru