Güney Koreli LG Electronics, zarar eden cep telefonu birimi için bir alıcı bulamaması sonrasında bu birimin faaliyetlerini kademeli olarak sonlandırmaya karar verdi.Şirket, elektrikli araba, akıllı ev, robotik ve yapay zeka alanlarına yönelmek için 31 Temmuz itibariyle akıllı telefon üretimini ve satışını durduracak. Telefonlar geçen sene LG’nin satışlarının yüzde 8,2’sini oluştururken, şirket kısa dönemde gelir kaybı beklese de uzun dönemde finansal olarak daha iyi bir durumda olmayı hedefliyor
LG firması telefon sektöründen çekildi. Hangi marka telefon kullanıyorsunuz?
LG'yi hep kalitesiz bir marka olarak görmüşümdür. CDROM sürücüleri sebepsiz yere bozulurdu. Ama optik görüntü sabitleyicisiyle, değişir bataryasıyla, kryo mimarili snapdragon işlemcisiyle G5 modeli, uzun zaman piyasanın en ideal telefonu olmuştur. Almayı çok arzu etmiş fakat fiyatından ötürü alamamıştım. Hayalet ekran şikayetiyle nam salmıştı telefonları. Sanırım IPS LCD ekranın mucidi de LG. Tüm telefonlarında bu ekranı kullanır ve sorunun bu teknolojiden kaynaklandığı söylenirdi. Tüm bunlara rağmen telefon piyasasından çekilmesine üzüldüm.
İnternet & Teknoloji konusunda 333 cevap paylaştı.
Lg gibi bir firmanın telefon sektöründe olmasını asla anlayamadım ben.
Ortada huawei, xiaomi gibi dünya piyasalarını alt üst eden harika firmalar var. Öyle ki, bu iki ve birkaç firmanın daha telefonlarında kullandıkları fonksiyonları zaman içinde iphone ve samsung da kullanmak zorunda kalıyor. Bugün samsung ve iphone kullanıcıları, ellerindeki yeni model telefonlardaki birçok özelliği Asya firmalarına borçlular. Eğer bu fiyat/performans ürünleri olmasa, samsung ve iphone daha uzun yıllar kullanıcıları sömürür, bugünkü yeniliklere de hemen geçmezlerdi.
Lg ise kf510 serilerinden sonra tamamen çekilmeliydi piyasadan. Tam ekran dokunmatik androidli cihazlara geçildikten sonra hem görünüm olarak asla istenileni veremeyen kötü tasarımlar çıkarttılar hem de kamera, batarya ve stabilizasyon anlamında kullanıcıların başına bela oldu ürettikleri cihazlar. Tv panellerinin patenti olan firmasın, sektörü sallayacak yenilikler yapmasan bile panel getirisi sana yetiyor :))) Böyle maceralara gerek yoktu.
İnternet & Teknoloji konusunda 633 cevap paylaştı.
Çok geç kalınmış karar beceremiyordu tutmuyordu telefonları. İlk çıkanlarının ekranı abartılı sağlammış amcaoğlu kaç kere fırlattı, düşürdü en ufak çizik yok. Babam bimden aldı kötü şarjı geç şarjlıyor, geç bitiyor k tuşu arkada. Asus daha iyi nedense o da tutmadı Türkiye'den çekildi o da. LG tvde senelerdir lider ama. Çok köklü marka eski adı Gold star.
Boyle olacagi belliydi. Sen bi yil onceki islemciyi kullan. Tum firmalar 128 gb standart yapti sen 32 ve 64 gb olarak devam et. Ve ornek s20 fe 6500 tl. En son islemci. 128 gb ama. Lg olarak 64 gb ve orta segment islemcili telefonu 7500 tl de. Kim alir.
İnternet & Teknoloji konusunda 4,2b cevap paylaştı.
Yerinde bir karar olmuş üstad. Ben LG G3 almıştım iki sene geçmeden anakart arızası verdi. Meğersem anakartın altına soğutucu koymamışlar. Haliyle aşırı ısıdan anakart yandı.
İnternet & Teknoloji konusunda 2,4b cevap paylaştı.
Lg amiral gemilerinden olan G4 modelini 5 yıl 2 aydır kullanıyorum. Lg eskiden en çok satan markalardandı ülkemizde.. Fiyat kalite oranı oldukça iyi ve rekabetçiydi. Ama ne olduysa yıllar içinde rekabette geri kaldı. Sanırım bu durum Lg nin başarısızlığı değil, kendi tercihi olmuştur. Artık lenovo ve motorola telefonlar da malesef ülkemize gelmiyorlar. Htc ise aynen Lg gibi telefon piyasasında iyice gerilerde kaldı. Piyasa malesef sadece Çinli markalara kaldı. Halbuki rekabet ve kalite açısından piyasada daha fazla kaliteli marka olmalı.
AI, nesnelerin interneti, mekatronik sektörüne yönelmesi gayet rasyonel öngörü olmuş. Cep telefonu piyasası zaten 2 tane SoC'un temelinde şekilleniyor. Sony ve Light gibi sensör ya da optik sistem, işletim sistemi olarak Android, geriye kalan firmalara kendi aplikasyonları veya arayüzleri kalıyor. Böyle kısır bir piyasada rekabet etmek ve öz kaynaklarını bu sektörde kullanmak yerine, hem geleceğin evridliği simbiyotik dijital dünyaya hem de, sermaye ve isgücünü, teknoloji alyapısını yönlendirmek LG firması için en doğru seçim olmuş.
Bence lg iyiydi ya. Bundan oncekide Lg di 4 sene falan kullanmistim. Simdi kullandigimda ayni bunun da 6. senesi falan. Ama bataryasinda problem olusabiliyor. Ayni modelden bir kişi memnunken diğeri memnun olamayabiliyir. Bende buyuk ihtimal iphone falan gecerim
İnternet & Teknoloji konusunda 316 cevap paylaştı.
Üzdü. Jason Statham ile tanıtılan LG G5'i 6 ay kadar kullanıp mecburiyetten satmıştım ve üzülmüştüm, güzel telefondu çünkü. Pilinin takıp çıkarılması büyük olay olmuştu, buna ek olarak 360 kamerası da o dönemin ilk 360 çekimlerine ön ayak olmuştu. Unutanlar için hafıza tazeleme videosu gelsin:
Apple nin şikayeti daha çok özelikle batarya da şebeke çekiminde ısınma gibi kronik sorunları varken Apple yi kotulemediler bizim millette marka takıntısı var başka birşey değil 😀
3 tane iPhone kullandım farklı model hepsinde ısınma şarj sorunu vardı özelikle kırsal bölgede 1000 TL değerinde cihazdan özelikle Samsung Huawei cihazından daha kötü çekiyor du hepsinin çekim kalitesi de berbattı 🙂genelde durum böyle tabi hepsi sorunludur diyemem
Aslında belliydi, çocukluğumdan beri LG kullananlar hep şikayetçiydi hatta telefonları bazı telefoncular ikinci el olarak almıyordu elinde kalıyormuş. Samsung tercihim.
Apple kullanıyorum. LG kullanmıştım bir kere ama o serisi aşırı sorunluydu. 3-4 kere falan servis aynı telefonun sıfırını vermesine rağmen yine bozulmuştu. Yazılımsal sorunları vardı. Kamerası tek atardı ama bir çok markaya göre.
İnternet & Teknoloji konusunda 644 cevap paylaştı.
LG çok güçlü bir kurum. Telefon konusunda aslında kötü değildi ama Çinli firmalar çok hızlı yükseldi buda pazar payında düşmeye sebep oldu. Beyaz eşya konusunda oldukça iyiler Klima ısıtıcı hava temizleyiciler çok üst düzeyde
Adamlar beceremedik çekiliyoruz dememişler. Bilmem kaç yıllık kâr hedefi koymuşlar. Kısa süre zarar etmeyi bile göze almışlar. Biz de olsa kısa süre zarar edicez sonra acayip kâr edicez desek, niye zarar ediyoruz der ortalığı batırırız
Iphone ve Huawei kullanıyorum. LG kullanmamıştım ama akrabalarla fotoğraf çekinirken eniştem telefonu vermişti çekmem için G4 modeldi kamerası harikaydı.
Güzel bir firma değildi en azından yetkililer bakımından şu an huawei kullanıyorum bundan önce ilk telefonum LG'di bi hafta sonrada redmi not 8'e geçicem isabet olmuş aldıkları karar bide millette ki bu iPhone sevdası ne anlamıyorum ben sevmiyorum herkeste olan birşey zaten klasikleşir herkes iphoneyi piyasada muazzam kimsede olmayan bir telefon olduğu için alıyor ama oysa ki herkes de var
İnternet & Teknoloji konusunda 339 cevap paylaştı.
LG telefon sektöründe istenen başarıyı yakalayamadı yanılmıyorsam 4.5 milyar dolar bir satış fiyatı istemişlerdi ama alıcı çıkmayınca komple kapatmak zorunda kaldılar, yazık oldu.
Aslında sağlam ve güzel telefonları vardı lakin samsungun peynir ekmek gibi telefon üretmesi tüm firmaları etkiledi. Nokia da bunlardan nasibini aldı. Şimdi Samsung için büyük tehlike Huawei ve Xiaomi
3. 4. Telefonum Lg G4 stylus onu kullanıyordum telfon fazla kasiyordu donuyordu yani satış olmaması normal telefonları dış görünüşü guzeldi ama boştu şu an 7 plus kullanıyorum
İnternet & Teknoloji konusunda 430 cevap paylaştı.
Lg g2, g4 ve g6 kullanmış insanım zerre pişman olmadım. Velvet sıradaki telefonumdu lakin LG bu durumda gelince ve velvet aşırı pahalı olunca almak istemedim :(
yani ben Samsung s4te yapıyordum bi sıkıntı görmedim.. Önceden bayağı bir bilgi gerekiyor aslında. Youtube den bakarak yaptım telefona göre. Taksit varsa hala onu kaybedersin
G4 te bana o kadar çektirdiki. 2 kere anakart arızası verdi üretim hatası vardı, ekranda ghost screen olayı vardı vs vs. Ama çok sevdiğim özellikleride vardı özellikle arka kamerası o dönem için mükemmeldi. Lazer focus seveviyle çok iyi odaklama yapıyodu.
Yazık oldu. Yenilik deneyen bi markaydı diyerek, el fatiha 🙏
İnternet & Teknoloji konusunda 1,2b cevap paylaştı.
Ben hep iPhone kullandım bugüne kadar, İOS arayüzü kullanması kolay geliyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Çekilsin Türkiye den çekilmiştir sadece LG büyük şirket telefon umrunda bile değil daha büyük işler yapiyo Teknolojik aletler de dünya da en çok LG tutuluyo özelikle Beyaz eşya biriminde lider