Mesela 2 mesajın birinde emoji kullanmak sizce nasıldır?
Mesajlarda emoji kullanıyor musunuz?
Mesajlarda emoji kullanıyor musunuz?
gerçekte gülümsüyorsam veya o anki ruh halimi yansıtıcak şekilde somurtup kahve içerken ne güldük hamına fsafas falan tarzında kullanmıyorum
Cevap
7Cevap
Ben emoji kullanırım ama kararında. Her yazdığım paragrafın sonunda duygumu belli etmek için bir emoji koyarım. bazı arkadaşlarım her şeye emoji atıyor aşırı itici bir durum bence. Emoji tepki ve duygularımızı belli etmek için iyi bir yöntem olsa da her şeye emoji atılmamalı.
Çok çok az kullanıyorum ama sürekli kullanan olursa soğurum direkt
var ile yok arası kullanmalı fazlası kalp krizi sebebi
Bazıları var her cümlesine net gülücük atıyor, rahatsız oluyorum. Yapmayın yahu ajsks hep mi gülüyosun😐
Evet kullanıyorum. Ya da kelimenin son iki harfini uzatıyorum. "Selamm" gibi.
kullanırım karşımda kullanılmadığında suratını asıp zorla yazıyo gibi hissediyorum
Emoji kullanmiyor diye eski sevgilimle kavga etmisligim bile var fnbn
Gerçekten gülersem atarım ama random tercihim, daha samimi oluyo
Gereksiz random atanlara o kadar kıl oluyorum ki. Bana cidden samimiyetsiz geliyo. Gülünmemesi gereken lafa bile random atıyo. Abi ya neyin kafası. Emoji kullanmayı tercih ederim ama yerinde..
Emojinin de kullanım düzeyi belirlenmez yaa istenir kullanılır yani bunun bir ölçütü olamaz.
Emojilere pek takılmam yeter ki gereksiz kısaltma ve aşırı gereksiz randomlar olmasın
Nadiren kullanıyorum, çok kullanınca lise muhabbetine dönüyor. Sürekli random da koyulmuyor, samimi gelmiyor.
Random, emoji ve : ) tarzı ifadeleri ortaya karışık yapıyorum bir şeyler ✩
Her cümlenin sonuna alakasız 😂 şunu yapandan nefret ediyorum
8 cümle de bir falan kullanılmalı ortalama. :D Ben aşırı böcekli, kalpli emoji görmeyi sevmiyorum...
Emoji hiç olmamalı diye düşünüyorum ki bir de bunun küçük kardeşi random var evlerden ırak samimiyetsizce geliyor bilmiyorum
Genelde kullanırım. Aksi taktirde karşı tarafın beni anlayamayacağını düşünürüm😂
Fazla değil, yerinde tutarlı olmalı... Resim yapar gibi düzinelerce emoji kullananlar cok komik
Emoji kullanımını çok itici buluyorum özellikle Gülen emojiler bazı cümlelerde espiri olduğu ya da ciddi olmadığını bildirmek için gerekebilir ama onun yerine de randomu tercih ederim şahsen
Kullanıyorum ama sık deği
Eh arada kullanıyorum. En çok kullandığım emoji de gülme emojisi zaten onu kullanmazsam random atıyorum
Ben hep 50 liralık kullanıyorum
çok abartılmıcak şekilde
Bence güzel bişi eyer sevdiğin biriyle de sohbet ediyorsan yeme de yanında yat
Çok kullanmıyorum. fikrimce bazı emojiler çok yapmacık
Bəzən kullanirim, qarşımdakı aptal anlasın diye lazım olur)
Çoook nadir kullanirim
Olculu olursa sorun yok
Genelde kullanmam
Emoji değil de random kullanmamak zorluyor
Ciddiyetsiz
Hiçe yakın.
İstediğin düzeyde
kullanılmamalı boş bişey
Arada.
Genellikle kullanırım :)
Neredeyse hiç kullanmıyorum
Çok az kullanılmali bence yoksa vıcık vıcık oluyor
Emojisiz asla 🙅♀️
Kullanmam
Değerli @ha-iran merhaba. Emojiler artık hayatımızın merkezinde yer alıyor. Gerçekten de, bugünün yazı sistemleri, emojilere benzeyen erken sembol dillerinden gelişti ve emojinin anavatanının, sosyolog John Clammer'ın dediği gibi, karmaşık yazı senaryosuna ve " çok görsel" bir kültüre sahip bir ülke olan Japonya olması tesadüf değil...
Emojiler gerçekten kelimelerin yerine geçebilir ve hatta tüm ifadelerin yerini alabilir. 2015 yılında Emogi tarafından yapılan araştırma, artan emojiler nedeniyle çevrimiçi iletişimin giderek kısaldığını buldu.
Ancak artan kullanımlarına rağmen, yakın zamanda herhangi bir zamanda yazılı dilimizi sembollere kaptırmamız pek olası değil. Emojilerin kullanımı daha yaratıcı bir dil biçimi olarak görülüyor
Başlangıçta emojiler, duyguların sembolik temsili olarak yaratılmıştır. Noktalama işaretine benzer şekilde, emojiler, ironi veya mizah gibi duyguları ifade etmek ve metin tabanlı iletişimde beden dilini ve ses tonunu değiştirmek için kullanılmaktadır.
Ayrıca sosyal güç ve emojiler arasında güçlü bir bağlantı vardır. Etkili sosyal medya kullanıcıları , yayınlarına düşük statülü kullanıcılardan daha fazla emoji (ve özellikle daha olumlu olanlar) koyarlar.
Cinsiyet aynı zamanda emojiyi nasıl kullandığımızı da etkiler. Yani kadın ve erkeklerin emoji kullanımı noktasında da farklılıklar bulunmaktadır. Çeşitli araştırmalar, kadınların ifadeleri erkeklerden daha sık kullandığını göstermiştir. Yine de sürekli emoji kullanmak iletişimsel sorunlara yol açabilmektedir. Dolayısıyla kararında emoji kullanımı yani her cümle sonuna değil de anlam katmamız gereken cümlelerin sonuna emoji koymamız yararlı olacaktır.
Teşekkürler hocam