Dün gece birisi instagram üzerinden beni takip etti. Genelde istek atan tanımadığım insanları engelliyorum. Bu kişiyi de engelledim. Ondan sonra bu tavrına devam etti fake hesap açıp ordan takip etti, ben yine engelledim. Bugün baktım yine fake hesap açmış ve beni yine takip etmiş. O hesapların ona ait olduğunu kullanıcı adlarının sonu hep “7234” sayılarıyla bitiyor ordan anladım. Ve mesaj bile atmıyor sadece takip ediyor. Yine engelledim. Bu durum beni çok rahatsız etti.
Sizce ne yapmalıyım?
Sizce ne yapmalıyım?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Sosyal medya tacizinin kurbanı olursanız aşağıdaki adımları atmanızı tavsiye ederim:
Saldırıya uğradığınızda kendinizi savunmak doğal bir insan içgüdüsüdür. Ancak internet dünyasında, bir tacizciye karşılık vermek, yangına körükle gitmek anlamına gelmektedir. Hakaretleri veya tehditleriyle meşgul olarak, onlara tam olarak istediklerini vermeniz anlamına gelir. Mümkün olduğunda, sessiz kalmak ve durumu tırmanma riskini almamak en iyisidir.
Her şey başarısız olursa ve taciz çok fazlaysa, hesabı bloke etmekten ve uygun kanallardan bildirimde bulunmaktan çekinmeyin. Her sosyal medya platformunun, şirketin davranış kurallarını ihlal eden kullanıcıları bildirmek için bir prosedürü vardır.
Sosyal medya mecralarının durum tespiti yapması birkaç gün sürebilir. Durum hızla artıyorsa, desteğe başvurun; çoğu durumda yararlı bir çözüm sunabilirler. Taciz daha da şiddetliyse mutlaka polise de bildirin.
Özellikle son dönemlerde bu tarz olayların sayısı her geçen gün artıyor. Toplumsal farkındalık oluşturmak da son derece önem arz ediyor.