aslında çoğunlukla windows vardır ama linux kullanan varmı merak ediyorum. ben bir aralar linux ubuntu kullandım, zorunluluktan windowsa geçtim...
link
link
Bilgisayarda ortam ve bu ortam konseptini oluşturan yazılımdır diyebiliriz.
Linux açık kaynaklı bir işletim sistemidir.Virüs bulaşma gibi bir programı yok,gel gör ki bazı uygulama ve programları çalıştırmıyor.
Bunun yanı sıra,günlük hayatımızda nereye gidersen git.Hepsi windows kullanıyor.Android yeni çıktı piyasaya,Google androidin geliştiricisi.
Macos,gayet iyi ama herkes kullanamaz Apple ait.İOS aynı şekilde apple ait.
Windows ve Linux daha çok PClerde kullanılıyor.Android ve İOS daha çok tablet ve telefonlarda kullanılır.
evet :D ama birgün linux windowsu geçecek buna inanıyorum :D daha kullanışlı olucak, normal windows kullanıcısı için birçok şeyi karşılıyor. ondada anlık mesajlaşma hizmeti, ofis vs. var bazı özelleşmiş şeylerde sıkıntı oluyor. herşeyden öte bu işin gönül rızası için yapılması güzel birşey. linux candır :D
Yıllardır Ubuntu ve CentOS kullanıyorum. Gayet memnunum. Bilgisayarımda Windows 7 de kurulu ama çalıştırmayalı en az 3 sene oldu. Herkes için geçerli değildir bu tabi ama ben windows un Ubuntu veya CentOS a göre tek bir artısını göremiyorum.
kullanamadım linux ubuntu uyumluluk sorunu deli etti benii visatada cok yasadım en ii w7 ...
linux neye uyum sağlayacak ?
program bee
ha o sorun bendede var, kullandıığım programlar özel programlar ve linux versiyonu yok malesef, takip ediyorum linux versiyonu çıksın direk linuxtayım :D
:)) hadi bakalım programcımısın
yok, müh öğrencisiyim çizim yapıyoruz, autocad, solid gibi programlar.. ama az biraz programlama bilgimde var, mantıksal ifadeler, döngüler vs. falan :)
anladım bende tasarımcıyım o yüzden kullanamadım bende severim yoksa =)
Cevap
12Cevap
link
ubuntu ile ne işin var? bunu dene boşver windows'u databank kadar boş... bakma sen windowsculara
Telefonda Androit . Bilgisayarda Mecburiyetten Windows yoksa Linux .
Windows 7 64 Bit.Korsan indirdim orjinal yaptım çatır çatır update yapıyorum.İşletim sistemi 530 lira gidipte onu mu alaydım ? :)
Lise zamanı linux kullanıyordum ama şu an windows
linux ubuntu güzel ama değil mi ben çok beğendim, pardusta kullanmak çok isterdim. bence türkler iyi bişeyler yapmışlar.
Kesinlikle en güvelnlisi olan XP =)
haklısın aslında madem windowsdan gidemiyorum xp daha güzel, pcyi yormuyor.
yormuyor birde şöyle bişey var şimdi diyorlar kii xp cok kullanan oldugu için virüste cok yazılıyor xp ye dıyorlar..Bunu Windows gbi bir firma düşünemiyor mu ? tabiki düşünüyor bunu düşünürkende vista,win7 gibi işletim sistemlerini koruyamıyor dolayısıyla 1 kısı cıksa vırus yazsa win 7 ye batırırır.
programlama bilgim olduğu için zararlı yazılımları eskiden kodlardım, hedefimde dediğin gib her zaman win7 olmuştur. zaten birçok zararlı yazılımların algoritmasına hakim olduğum için nerelere bulaaştığını anlayabiliyorum, olmadı programı bulup siliyorum. virüs benm için pekte sorun değil :)
bende bir ara pardus kullandım ama W7 gibisi yok
Windows 7
7
Orjinal w7 :)
Win 7
OS X Lion
Windows 7.
Windows 7.
windows
linux
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar