birkaç hafta daha kullanmaya ara verip öyle kullanmaya başladım
Bu bilgisayarı nasıl tamir edebilirim?
birkaç hafta daha kullanmaya ara verip öyle kullanmaya başladım

Birinci olarak Windows 10 için SSD kullanmak daha mantıklı. HDD ile kullanıldığında disk kullanımı %100 e çıkabildiğinden performansını oldukça düşürür. Bütçem yetersiz yüksek kapasiteli SSD alamam diyorsan DVD-RW için harddisk takma aparatları vardır böylece çift depolama birimi kullanabilirsin. İkinci olarak iç temizlik ve termal macun yeninlemesi. Fan ve ızgara tozlanabildiğinden soğutma konusunda etkili olamayabilir. Ve termal macun zamanla kuruduğu için yeterli şekilde soğutmaya izin vermez. Bu sebeble iç temizlik termal macun önemlidir. Üçüncü olarak her laptop'un klasikleşmiş sorunu bataryalar. Bataryalar içindeki kimyasal madde zamanla ve kullanım açısından yapısı ve ömrü dolabiliyor. Bu sebeple bataryayı değiştirmek daha mantıklı bir seçim olacaktır. Dördüncü olarak eğer çok fazla bir işlem yapıyorsan ram yükseltmesi yapabilirsin. Performansını arttıracaktır.
Tavsiye olarak verebileceğim bunlar. Eğer uğraşmak istemezsen en etkili çözüm yeni bir bilgisayar almak olabilir. :D
İlk önce bataryadan başlayalım.
Bataryalar zamanla ölmeye başlar. Bu normal bir şey aslında. Burada yapılacak şey orjinal yeni bir batarya almak.
Hızlandırma içinde şu adımlar izlenebilir:
Anakartın desteklediği ölçüde;
1) Bir M2 SSD ya da eğer SSD slotu yoksa HDD sökülerek yerine M2 SSDyy bir converter içine koyarak sistemi hızlandırma için ilk adım atılabilir.
2) Ramler değiştirilerek 8 ya da 16 gb olarak değiştirebilirsiniz. Burada bütçeniz yetiyorsa anakartınızın kaldırdığı en yüksek Mhz, boyut ve DDR ramler almanız sistemi hızlandıracaktır.
Ekran kartı ve İşlemci ise değiştirmek çok zordur. O konuda lafı biraz daha profesyonel birine bırakmak isterim. Ama tavsiyem onlara girmeyin.
şu anki mevcut ram in kaç gb olduğunu nasıl öğrenirim peki
Görev Yöneticisine girin (ctrl + alt + delete tuşlarına aynı basarak girebilirsiniz.)
PErformans sekmesine geçin.
Memory ya da Hafıza (TR olan sistemlerde) görünür orada

Sağ yukarda 16 gb diye yazıyor örneğin
buldum
2 gb yazıyor
Ooooo. 2 gb çok çok çok az.
Onu 8 gb yapablirseniz çok tatlı olur.
https://www.youtube.com/watch?v=b254VJGVU8U
Buradan aslında çok basit bir yükseltme videosu izleyebilirsinz. Basit ve teknik bir işlemdir.
Anakart modelinizi biliyorsanız sadece ne kadar desteklediğine dikkat edin.
peki ondan dolayı mı oluyor bu donma kasılma gibi şeyler
Tabiki. Mesala bakın 1-2 şey göstereyi
Bu resimde bakın sadece 5 tane google chrome sekmesi açıp ve video oynatmadan 1 gb ram yiyor.
1 video açtığımda 
1,25 gb ram tüketmeye başladı.
Pc de şu an hiç bir işlem yapmıyorum düşünün. Orada adobe premmiere uygulamasını aktif kullansam bir şeyler ekleyip editlesem Ram miktarı aşacak.
Hatta bir oyun açayım

şu an sadece oyunu açtım ve hareket ettirmiyorum bile. 1.6 gb ram tek bşaına o tüketiyor.
Video oynamaya devam ettiği için önbelleğe almaya devam ediyor ve google ram kullanımı 1.3 gb a yükseldi.
şu an 2.9 gb ram kullanımına yaklaştık ve senin sisteminde uygulama crash ler.
Yazılımsal olarak
Antivirüs programı kullanıyorsan kaldır sistemin kaynaklarını emiyor vampir gibi.
Windows 7 eski bilgisayarda daha stabil çalışıyor genelde. Unutma en güncel olan en iyi değildir.
Donanımsal olarak Hard diskin yerine SSD takabilirsin.
Ram'i yükseltebilirsin
Laptobun İçini açıp temizleyebilirsin
Yapacağın 2 donanımsal değişiklikle uçak gibi olur.
1. Donanım Ram konusu en az 8 GB ram takmalısın.
2. Donanım SSD alacan. 250 GB bir SSD işini görür ve bilgisayarın resmen uçak gibi olur.
Şarj konusuna gelecek olursak yeni bir batarya ile o sorunuda aşarsın.
donanım ram ne demek
RAM, bilgisayarınızda çalışan program verilerinin, hızlı erişebilirliğini arttırmak için bilgisayar sisteminin hafızasında tutulması işine yarar. ... Sabit diskte veriler bilgisayar sistemini kapattığınızda da kalır. RAM hafıza ise elektrik kesildiğinde sıfırlanır ve veriler kayıt altında tutulmaz.
ha anladım şimdi peki bu telefona takılan hafıza kartlarının büyüğü var ya hani laptopa takılan o kart da etkiler mi bilgisayarın hızını
O hafıza kartının büyüğü, bilgisayar için olanına SSD deniliyor. Bilgisayarında HDD takılı ve HDD nin içinde disk var sen işlem yaparken o diskin dönmesi pcnin veriyi bulması zaman alır ve bilgisayar hantal çalışır. Ama SSD tamamen elektronik olduğu için veriyi elle koymuş gibi bulduğu için pc çok hızlı çalışır. Ancak sana bu şekilde anlatabildim. 😄
Cevap
16Cevap
Öncelikle bilgisayarında ssd yoksa ssd tak. İçerisini mutlaka temizle termal macun kuruduysa değiştir.
1.5 saat batarya gidiyorsa iyi bence eski bir bilgisayara göre gerek yok değişmeye fişte kullan çok verimli değil eski bataryalar... zaten herkes yazmış ssd ve ram takviyesi yaparsın yaparken de süpürgeyle bir çek tozunu yeter.
Format atman lazım bir ikincisi şarj konusunda şarjı takılı iken oynuyorsan batarya yavaş yavaş ölüyor degismen lazım
bataryanın fiyatı ne kadardır peki pahalı mı
Modeline ve değerlerine gore değişir
SSD ve termal macunlar pil için orijinal batarya almanız gerekir ama çok masraflı olur böyle bir leptop için değmez
ssd ne oluyor tam olarak
bu harddisk nasıl bir şey peki
Format at windows 8.1 e. Bataryasini degistirmelisin baska care yok. Ve fanını temizlet termal macunu yenilesin
format atma nasıl oluyor peki
Format cdsi varsa cerez gibi
var mı yok mu bilmiyorum ama yok gibi sanırım :/
Bilgisayarciya yaptirirsin
Fan devir ömrünü tamamlamış muhtemel 50 lira falan Windows 10 SSD siz iyi çalışmıyor 180 TL 120 gb batarya orijinal 250 den aşağı değil bu kadar para harcadım diyorsan uap
peki sürümünü tekrar 7 ye düşürsem hızlanır mı
Bı nebze farkı hisstedecegini dusunmuyorim
fanı ben kendim de temizleyebilir miyim peki
yoksa bilgisayarcıya mı gitmem gerek
Fan devrini tamamlamışsa temizlemenin anlamı yok olduğu yer kolay açılıyor CPU temp ile ısıyı ölç belki igerek bile yoktur
Birincisi yeni batarya alınacak o cepte. Peki donarken elini yakacak ısınıyor mu?
ne tarafı ısınıyor mu anlamadım :)
Elini bilgisayarın altına değdir sağına soluna falan. Eğer elini yakacak kadar ısınıyorsa içi temizlenecek. 🙂
Bide işlemcinin üstündeki termal macunu değişecek. Eğer bir şey yok diyorsan bilgisayarımı aç C ve D sürücüsü vardır onların doluluk oranına da bakarsın aşırı doluysa ondan da kasar
ortası civarlarında biraz sıcak evet ama yakacak kadar değil sanırsam :)
Sana zahmet özele gelir misin birkaç şey bakacağız hem bilgisayarını da aç 🙂
Disk hata denetleme diye bir şey var ona da bakmayı unutma son kez 😄 sürekli pc diye diye bak sorun yine gün yüzüne çıktı 😂😅 ee boşuna konuşmuyoruz 😂
5 6 senelik olduğu için bataryaada skntısı olabilir donmayada formattan başka çözüm olmaz
format nasıl atılır peki
anladım tamam teşekkür ederim
Önündeki samsung yazısını macbook yap :( arkayada bir tane yarım elma logosu koy düzelir. :(
komik mi
Değil :( gülmedimki :( üzgünüm zaten :(
ne bilim dalga geçtiğini düşünüyorum
Windows 7'ye dönün veya 8.1 kurabilirsiniz SSD takmanızı öneririm.
Bi bakıma ver istersen şarj sorunu da pilliyse pili bitmek üzeredir ondandır.
120gblik ssd taktir iç dış temizlet altına fan al sana patlar garanti 500 gayme
500 mü :/
öğrenciyim ben param yok :dd
gerçekten eski olmasına rağmen ömürlük gider mi ki
1 adet ssd
Termal macunların yenilenmesi
1 adet orjinal batarya
Şarj bitiyorsa prize takılı kullanıcaksın sürekli.
Senin yüzünden yeni soruymuş gibi bakıyorum. 7 ay önce sorulmuş soru, görmedin mi?
@KılıçArslan08 hahahaha tarihe bakacaksın
Aynen baktım, ben tam da cevap verecekken. Bilgisayardan anlıyorum biraz da, 7 ay önce sorulmuş, ve cevaplanmış 7 ay önce. Sen yeni cevaplamışsın. :D
Ben anlamıyorum böyle şeylerden
Bence o bilgisay için normal şeyler değil mi
ERKEK YORUMLARINI UYGULA :)
batarya değiş
pahalı mıdır batarya
marka model?
markası samsung ama modeli nerde yazıyor bilmiyorum tam
ulaş bana benim pclerden uyuyorsa yolluyayım sana
500 lriaya alayım
Ssd tak düzelir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?