Toshiba, Seagate, WD bu üçünden birini seçebilirsin. Samsung harddisklerini pek görmedim o yüzden pek bir yorum yapamayacağım. Harddisk alırken dikkat etmen gereken okuma/yazma hızıdır. Yukarıda belirttiğim 3 markadan en hızlı ve en uygun fiyatlı olanı gönül rahatlığı ile alabilirsin.
1- Toshiba
Japon markası olan Toshiba, uzun yıllardır elektronik cihaz üretimi konusunda dünyanın sayılı firmalarından bir tanesi. Harddisk konusunda da oldukça iyi ve fiyat bakımından ortalama segmentte.
Toshiba harddisk
2- Seagate
ABD merkezli sabit disk üreticisi Seagate, 1979 yılından beri üretimine devam ediyor. Günlük kullanım için Barracuda, oyun için Firecuda, render için Ironwolf, güvenlik kayıtları gibi büyük kayıtlar içinse Skyhawk serileri var. İhtiyacın ne içinse bunlardan bir tanesini seçebilirsin.
Seagate harddisk
3- WD
Western Digital firması da Seagate gibi bir Amerikan firması. 1970 yılından beri aktif olan firma harddisk üretiminde başı çeken markalardan. İhtiyaca göre Purple, Blue, Black serileri mevcut. Her bütçeye göre harddisk üretimi yapıyor. Harddisk konusunda güvenilir markalardan.
İnternet & Teknoloji konusunda 1,4b cevap paylaştı.
Elektronik şans işi markaya bakma, markası farklı içindeki disk de farklı olabilir. Mesela Samsung marka kutunun içinden başka bir marka disk olabilir. Sadece disk işiyle uğraşan WD ve Seagate alırsan içindeki de aynı marka olur. Seagate iyidir, fakat bir dönem sorunlu bir parti mal markaya güvenimi azalttı.
wd nin işi bu diğer firmalarda aslında kendileri üretmiyor başkasına yaptırıyor senin yerinde olsam markaya pek takılmam içierisine koaycağın bilgiler çok önemli ise ikitane aynı modelden alabilirsin ben olsam bundan 2-3 yıl önce üretilmiş hdd lerden alırdım bulabilirsen tabi
hepsinin kendince sorunları çıkıyor en az sorun çıkaran HTC harddisklermiş. Ben denemedim ama western digital mypassport vardı 3 sene dayandı. Sonra bir bozuldu tam bozuldu. Evde elektrik kesintisi falan oluyorsa adaptörle çalışanlardan alma
Toshiba'nın yerini kimse tutamaz.Bir bilgisayarcı olarak Toshiba markasını öneriyorum.Samsung modellerinde genelde hep ısınma problemi yapmıştır.Elektrik kesildiğinde bayağı sorun yaratıyor. Bu yüzden Toshiba Tavsiye ediyorum..
İnsanlar reklam budalası olmuşlar...JAPON elektronik devi ile KORE nin bir elektronik firması nasıl aynı oluyor? Kore daha 10 yıldır parladı..Japonlar elektronikte Dünya lideri..
Konu içeriğini okumadım Sabit disklerden bahsettim :) SEAGATE / WD tasarımı hoşuna gideni al. SAMSUNG vs alma çünkü bu firmalar disk üretmiyor. SEAGATE / WD / HİTACHİ / AXON / SLİKON POWER gibi firmaların disklerini alıp üstlerine kendi kutularını basıyorlar.
SEAGATE EXPANSİON / WD ELEMENTS tercih edebilirsin. 3 TB SEAGATE EXPANSİON kullanıyorum ki fiyatı uygun olanını tercih et. Bu 2 marka dışına da çıkma.
En İyi Cevaplar