256GB sadece Windows kurma amacıyla falan istiyorsunuz herhalde bu markanın M.2 lerine hiç denk gelmedim fazla fikrim yok okuma yazma hızı standart ama markayı biraz daha araştır derim
Ama benim bilgisayarimdaki zaten ssd depolama, yani hızı da iyi açıkçası, bundan dolayı hdd almayı düşünmedim. Ssd yi herkes önerirken neden siz önermediniz?
Sırf oyun için maliyeti arttırmaya gerek yok çünkü eğer senin için kapasite çok önemliyse f/p üzerinden HDD alın 256gb m.2 alıp yine 1 2 oyunda depolama sıkıntısına mı düşeceksin yoksa 1 TB HDD alıp biraz daha uzun gitmesini mi istersin.
Bütçem var dersen 1 TB m.2 al derim geç bütçe yoksa diye diyorum
Şimdi şöyle bütçem bu gösterdiğim kartın en fazla iki katina cikar, ama ben marka konusunda endişeliyim herkes belirli markalari söylüyor ve bu konuda ben alirsam herhangi birini bu benim bilgisayarima zarar verir mi ya da en basitinden hdd diye laptopu yavaşlatirmi çünkü hızına çok alıştım ben onun. Sizin peki söylediğim fiyat üzerinden bana önereceğiniz bir kart varsa link atabilir misiniz rica etsem?
Windows 10 benimki, ayrıca şunu da sormak istiyorum ben bu karti pc me taktigimda içindeki bilgilerim silinecek mi acaba bir yere saklamam gerekiyor mu?
Ssd M.2 benim ki şu an Ama şöyle bir yorum gördüm mesela, diyorlar ki hızlı çalışmasını istedigin oyunu ssd ye atarsın diğerleri hdd de kalir diye. Eğer böyle bişey mümkünse ben hdd de alabilirim o zaman merkezi bir sietemi var saniyordum.
Ancak şöyle bir problem var, şu an benim kullandigim ssd kartimi cikarmak istemiyorum yani ben boş olan slotu kullanmak istiyorum ancak şu an kullandigim ise 2240 boyuntunda benim boş slotumda kullanabileceğim ise 2280 boyutunda olmasi gerekiyor, yani 2280 boyutunda olup da hdd olan bir karta rastlamadım açıkçası yoksa brnim mi bilgim yok aydinlatir misiniz beni?
ya şimdi şu kafama takıldı benim, benim kullandığımın boyutu zaten 22.42 ssd kendisi şimdi ben senin dediğine göre gidip hdd alırsam eğer bunu yerinden sökmem gerekmyecek mi? e eğer sökersem ssd yi nereye takıcam ki? diğer slot da zaten 22.80 boyutu için.
hocam hdd almam için benim 22.80 boyutunda bulmam gerekiyor ama öyle bir m.2 22.80 kart yok işte hepsi kare şeklinde oluyor 22.42 boyutlarında. sen bulursan at bi tane örneğini lütfen
sence hangisi? ve acaba bunları gönderdiklerinde bu üstünü örtmek için veya sabitlemek için gereken koruyucu kızak gibi aparatları da gönderiyorlar mı?
Ben her şeyi kendim yapicam ya, yani yer var ve boş şu an orası, cd yeri de yok ayrıca yabi bildiğimiz yandan sokulan cd yerini soruyorsan o yok. Bu durumda ne olacak?
Ya evet doğru da servise verecek param yok o kadar, kendim adım adım takip ederek yapmak istiyorum. Size bir kaç tane link atsam acaba bakıp önerir misiniz bana hangisi olur diye?
Sordum zaten kendisi bana sadece M.2 22.80 için uygun yuvasi olduğunu söyledi de ben şimdi bir kaç marka buldum ama mesela baktığımda farklı boyutta farklı fiyatlar görüyorum en azından siz olsanız hangisini alirdiniz onu öğrenmek istemiştim
Ama şunu anlayamıyorum bir ssd kart hem m.2 olup da aynı zamanda nasıl sata da olabiliyor yani her iki isim yazan da var üstünde onu anlayamadim açıkçası ama boyut olarak aynı boyut
M2 ara birimi önce sata için geliştirildi. Sonra nvme icat oldu. Nvme yeni teknoloji. M2 sata piyasada bulmak zor artık. Nesela samsımg bıraktı üretimi. 980, 980 pro, 970 evo plus, 990 pro olanlar hep nvme
hocam şuna bakar mısın acaba rica etsem? ptt de güvebilir mi acaba sizce? ve mesela henüz yorum yapılmamış ama mağazanın puanı yüksek ve outlet garantili. nedir yorumun?
hocam bir konuda yardımınızı almak istiyorum, şimdi bir arkadaş bana dedi ki ssd yerine hdd alman daha iyi olur diye oyun oynamak için alıcam sadece depolama için yani amacım. kendisi bana hdd almamı söylüyor ama şöyle bişey var benim bilgisayarımda iki tana slot yeri var birisi zaten ssd olan 22.42 boyutunda ve servisi aradığımda ise diğer boş slotum için ise 22.80 boyutunda alabileceğimi söylediler. şimdi ben hdd lere baktığımda ise 22.80 boyutunda bulamıyorum boş slot için, ben şuanki kullandığım ssd kartımı da çıkarmak istemediğime göre hdd alırsam onu nereye takıcam ki bu durumda? takabilir miyim yani ve nereye takmam gerekecek laptopum idepead lenovo gaming
Şöyle bişey yapilamaz mi peki, oynayacagim oyunlari hdd den cikarip ssd ye yüklersem böylesi de mantıklı degil mi sizce? Çünkü baktığım zaman benim bütçemde ssd alirsam 250 gb alirim ama hdd alirsam 1tb alabiliyorum. Ne dersiniz?
Peki şunu sorucam , hdd yi taktiktan sonra içine onun ucunda mavi bir kablo oluyor flex kabliya benziyor ufak bişey hangi ssd yi çıkartıp altina takiyor, o küçük kablo da hdd nin yaninda geliyor mu acaba?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
anakartta soğutma bloğu varsa KC3000 alınabilir Kingston
okuma yazma hızı yüksek fiyatı uygun
önerilen bir M.2 Dir
çok nadiren bazılarında yanma meydana gelmiş sanırım ama soğutma bloğu varsa problem olmamalı ki çok düşük bir olasılık sanıyorum.
dediğinize baktım yalnız fiyatı çok yüksek benim fiyat aralığım şununki kadar ve şöyle bir ürün buldum bakar mısınız acaba sizce nasıl bu?
www.epey.com/.../...0-mtfdhba256tdv-1ay1aabyy.html
256GB
sadece Windows kurma amacıyla falan istiyorsunuz herhalde bu markanın M.2 lerine hiç denk gelmedim fazla fikrim yok okuma yazma hızı standart ama markayı biraz daha araştır derim
Aslında sadece oyun oynamak için almak istiyorum yer yok bilgisayarda çünkü.
Sistemi kurmak için m.2 mantıklı da sırf oyun içinse gidip HDD de alabilisrin yine bütçen yoksa üzerine az daha koysan 1TB HDD gelecek ona çünkü
Ama benim bilgisayarimdaki zaten ssd depolama, yani hızı da iyi açıkçası, bundan dolayı hdd almayı düşünmedim.
Ssd yi herkes önerirken neden siz önermediniz?
Sırf oyun için maliyeti arttırmaya gerek yok çünkü eğer senin için kapasite çok önemliyse f/p üzerinden HDD alın 256gb m.2 alıp yine 1 2 oyunda depolama sıkıntısına mı düşeceksin yoksa 1 TB HDD alıp biraz daha uzun gitmesini mi istersin.
Bütçem var dersen 1 TB m.2 al derim geç bütçe yoksa diye diyorum
yoksa SSD nin falan oyun performansına dehşet bir etkisi olduğunu düşünmüyorum
Şimdi şöyle bütçem bu gösterdiğim kartın en fazla iki katina cikar, ama ben marka konusunda endişeliyim herkes belirli markalari söylüyor ve bu konuda ben alirsam herhangi birini bu benim bilgisayarima zarar verir mi ya da en basitinden hdd diye laptopu yavaşlatirmi çünkü hızına çok alıştım ben onun.
Sizin peki söylediğim fiyat üzerinden bana önereceğiniz bir kart varsa link atabilir misiniz rica etsem?
Sizin Windowsunuz en üzerinde kurulu
yok pek etki olmaz sistemin hızına
Windows 10 benimki, ayrıca şunu da sormak istiyorum ben bu karti pc me taktigimda içindeki bilgilerim silinecek mi acaba bir yere saklamam gerekiyor mu?
Ne üzerinde kurulu diyorum jdsd SSD mi m.2 mi SATA mı
hayır silinmez
onu slota takar takmaaz kullanbilirsiniz bomboş m.2 yi
Bilgisayarım kısmında görünmez ise Disk yönetimi kısmından biçimlendirme yapabilirsiniz.
Ssd M.2 benim ki şu an
Ama şöyle bir yorum gördüm mesela, diyorlar ki hızlı çalışmasını istedigin oyunu ssd ye atarsın diğerleri hdd de kalir diye.
Eğer böyle bişey mümkünse ben hdd de alabilirim o zaman merkezi bir sietemi var saniyordum.
ya çok büyük de bir fark etmeyecek
zaten çok yüksek boyutu olmayan bazı oyunlar ıatarsın m.2 ye
Ancak şöyle bir problem var, şu an benim kullandigim ssd kartimi cikarmak istemiyorum yani ben boş olan slotu kullanmak istiyorum ancak şu an kullandigim ise 2240 boyuntunda benim boş slotumda kullanabileceğim ise 2280 boyutunda olmasi gerekiyor, yani 2280 boyutunda olup da hdd olan bir karta rastlamadım açıkçası yoksa brnim mi bilgim yok aydinlatir misiniz beni?
HDD m.2 gibi anakarta takılmaz zaten
1 SATA kablosu anakarta bir ucu HDD ye takılır
PSU dan gelen bir SATA HDD ye takılır.
HDD ne olduğuna bir bakın netten :D
Ben hdd almaktan vazgeçtim sanırım o kadarini beceremem ya sadece aç tak diye düşündüm açıkçası:dd
neyse araştırın siz biraz kafanıza hangisi yatarsa :D
Tamamdir teşekkürler 😀
ya şimdi şu kafama takıldı benim, benim kullandığımın boyutu zaten 22.42 ssd kendisi
şimdi ben senin dediğine göre gidip hdd alırsam eğer bunu yerinden sökmem gerekmyecek mi? e eğer sökersem ssd yi nereye takıcam ki? diğer slot da zaten 22.80 boyutu için.
Reis hdd alirsan m.2 yi neden sökesin ne alakasi var
Pc den anlayan bir arkadaşindan yardim al
hocam hdd almam için benim 22.80 boyutunda bulmam gerekiyor ama öyle bir m.2 22.80 kart yok işte hepsi kare şeklinde oluyor 22.42 boyutlarında.
sen bulursan at bi tane örneğini lütfen
La dayı zaten hdd anakart üzerıne takilmiyor anla şunu
tamam da 2 slot yeri var diyorlar, birisi dolu zaten ben boş olana takamayacağıma göre nereye takıcam?
Dayi anakarta takilmiyor
Boş yer olsa nolur olmasa ne olur
Kabloyla ara baglantisi var
tamam ben yarın bi daha arayayım o zaman teşekkürler
Bilen birinden yardim alin
www.n11.com/.../seagate-barracuda-st1000lm035-25-1-tb-5400-rpm-128-mb-sata-3-hdd-281177
www.hepsiburada.com/samsung-2-5-1tb-5400rpm-st1000lm024-notebook-hdd-pm-HB00000198Q5
www.hepsiburada.com/wd-blue-1tb-5400rpm-sata-3-0-8mb-2-5-notebook-disk-wd10jpcx-p-HBV000003GXWS
www.trendyol.com/.../2-5-1tb-128mb-5400rpm-mq04abf100-dahili-disk-p-4744163
sence hangisi? ve acaba bunları gönderdiklerinde bu üstünü örtmek için veya sabitlemek için gereken koruyucu kızak gibi aparatları da gönderiyorlar mı?
He sen de laptop vardı demi
Cd yeriniz varsa orayı çıkartıp oraya yapabiliyorlar haberiniz olsun eğer yer yoksa
Ben her şeyi kendim yapicam ya, yani yer var ve boş şu an orası, cd yeri de yok ayrıca yabi bildiğimiz yandan sokulan cd yerini soruyorsan o yok.
Bu durumda ne olacak?
Samsung
Çok pahalı ama ya, yani vereceğimin iki katı neredeyse
Kingstonu önermez misiniz peki?
O da olur. Kingatın , wd, sandisk vs. Ama en iyisi samsung.
Peki bana önerebileceğiniz sağlam bir site var mi acaba bunun için?
Hepsiburada, amazon, gibi sitelerde satıcısı da bu firmalaraa alabilirsin
Peki ben bunu bilgisayarima takacagim zaman laptopumun içini hangi sıvı ile temizlemem gerekiyor onun ismini biliyor musunuz acaba?
İçini neden temizliyoesunuz ki
Bilmem belki gerekir diye düşündüm tozlanmışsa eğer diye bilgisayarimi daha önce hiç acmadim deneyimim yok o yüzden sordum
Sıvı sürme, saç kurutma makineİyle üfle, bir şey olmaz
Ama içini hiç açmadıysan sen değiştirme bence. Başkası taksın
Ya evet doğru da servise verecek param yok o kadar, kendim adım adım takip ederek yapmak istiyorum.
Size bir kaç tane link atsam acaba bakıp önerir misiniz bana hangisi olur diye?
Bilgisayarınım üreticisine sor önce. Eğer m2 nvme yuvası varsa tüm nvme ler uyar
Sordum zaten kendisi bana sadece M.2 22.80 için uygun yuvasi olduğunu söyledi de ben şimdi bir kaç marka buldum ama mesela baktığımda farklı boyutta farklı fiyatlar görüyorum en azından siz olsanız hangisini alirdiniz onu öğrenmek istemiştim
Ama şunu anlayamıyorum bir ssd kart hem m.2 olup da aynı zamanda nasıl sata da olabiliyor yani her iki isim yazan da var üstünde onu anlayamadim açıkçası ama boyut olarak aynı boyut
Bence 1) samsung , 2) sandisk / wd 3) kingston ve diğerleri olarak devam eder. Ama marka olan markalardan şaşma
M2 ara birimi önce sata için geliştirildi. Sonra nvme icat oldu. Nvme yeni teknoloji. M2 sata piyasada bulmak zor artık. Nesela samsımg bıraktı üretimi. 980, 980 pro, 970 evo plus, 990 pro olanlar hep nvme
www.hepsiburada.com/wd-blue-sn570-500gb-wds500g3b0c-3500-2300mb-s-m-2-2280-nvme-ssd-pm-HBC0000127WBP
mesela şuna şaşırdım ben, hep 250GB aralığında bakınırken bu fiyata 500 gb lık wd Sizce de ucuz mu bunu almamı önerir misiniz?
Wd blue serisi iyidir. Ama ürünün türkiye garantili olduğundan emin ol
tabiki de teşekkürler, sizce okuma hızı minimum kaç olmalı acaba?
Nvme’de zaten min 2000 civarı oluyor. Hard core oyun oynamıyorsan yeter zaten.
www.pttavm.com/kingston-500-gb-nv1-m.2-2280-nvme-snvs500,-dahili-ssd---outlet-p-362064110
hocam şuna bakar mısın acaba rica etsem? ptt de güvebilir mi acaba sizce? ve mesela henüz yorum yapılmamış ama mağazanın puanı yüksek ve outlet garantili.
nedir yorumun?
hocam bir konuda yardımınızı almak istiyorum, şimdi bir arkadaş bana dedi ki ssd yerine hdd alman daha iyi olur diye oyun oynamak için alıcam sadece depolama için yani amacım.
kendisi bana hdd almamı söylüyor ama şöyle bişey var benim bilgisayarımda iki tana slot yeri var birisi zaten ssd olan 22.42 boyutunda ve servisi aradığımda ise diğer boş slotum için ise 22.80 boyutunda alabileceğimi söylediler. şimdi ben hdd lere baktığımda ise 22.80 boyutunda bulamıyorum boş slot için, ben şuanki kullandığım ssd kartımı da çıkarmak istemediğime göre hdd alırsam onu nereye takıcam ki bu durumda? takabilir miyim yani ve nereye takmam gerekecek laptopum idepead lenovo gaming
Ssd varken hdd kullanılmaz. Hdd depolama için daha güvenli ama hız istiyorsan ssd şart. Hdd katırsa ssd maseratidir
Şöyle bişey yapilamaz mi peki, oynayacagim oyunlari hdd den cikarip ssd ye yüklersem böylesi de mantıklı degil mi sizce?
Çünkü baktığım zaman benim bütçemde ssd alirsam 250 gb alirim ama hdd alirsam 1tb alabiliyorum.
Ne dersiniz?
Olur ssdden çalışssın bilgisayar. Hdd ikinci disk olsun, depolama yaparsın
Peki şunu sorucam , hdd yi taktiktan sonra içine onun ucunda mavi bir kablo oluyor flex kabliya benziyor ufak bişey hangi ssd yi çıkartıp altina takiyor, o küçük kablo da hdd nin yaninda geliyor mu acaba?
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!