Yayında bahsettiğim bizim kanaldaki Netflix videosuna şu link'ten ulaşabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=EAugAmrnXJc&t=425s
Merhaba. Ben bir blog yazariyim. Aynı zamanda da çağrı merkezinde çalışıyorum. İkisi bir arada yürümüyor. Blog yazarlığı yapıp, asgari ücret üzerinde kazanmam için izlemem gereken yol haritasını kısaca yazabilir misiniz? Yapmak istediğim işi yapmak istiyorum. Bir de ek olarak, adsensenin durumu malum, mevcut türkçe sitenin makalelerini subdomain açıp, ingilizce kurmak Google robotları tarafından klon site olarak algılanır mi?
Çok bilgili olduğum konular değil Sezai bunlar.
Sadece subdomain'in herhangi bir sorun çıkarmayacağını söyleyebilirim. Google tarafından site "İngilizce" olarak algılandıktan sonra AdSense ziyaretçi profiline göre reklamlar göstermeye başlayacaktır.
Teşekkür ederim değerli yanıtın için
Tam da ihtiyacım olduğu bir zamanda... :D Bilgisayarım ile ilgili bir sorunum var ve ben servis ve tamir imkanlarında uzakta bir yerdeyim.
2,5 Yıllık, Lenovo YOGA 520-14IKB bilgisayarım var.. Zaman zaman ekran birden kararıyor... PC çalışıyor, sadece ekran gri renge dönüyor. Fare yi gezdirdiğim ve ya rastgele bir sayfa açtığım zaman, adeta koyu renk bir perdenin arkasında, gölge hareketi gibi, pc nin normal çalıştığını görebiliyorum. Genellikle PC gün boyu açık kalırsa oluyor, ancak bazen kısa sürede de oluyor.. PC ye dokunmadan 1-2 saat beklersem, döndüğümde düzeldiğini görüyorum. Virüs taraması ve elektrikle ilgili bir sorun olabileceğini düşünerek kontrol ettim birşey değişmedi.. Ekran kartını değiştirsem sorun düzelir mi, ya da başka ne sorun olabilir?
Hocam hoşgeldin.
Evsahibinin internetini kullanıyorum modem aldim birtane kablo çekip bağladım 5 6 ay sorunsuz çalıştı ama her ne iki gündür bilgisayarımdan ve telefonumdan bağlanmaya çalışıyorum bağlanıyor ama internet kullanılamıyor diyor evsahibi bağlantıları falan kontrol etti reset attı ama yine aynı sorunu yaşıyorum. Telefonuma internet ayarlarını operatör firmadan istedim güncelleme gönderdiler yaptım olması bilgisayarıma internet ayarlarını adreslerini tek tek inceledim olmadi. Forumlara baktım önerdikleri yolları denedim olmadi yine aynı sorun bağlanıyor ama 'Internet kullanılamıyor' uyarısı ile karşılaşıyorum.
Bu konuda destek olabilirseniz memnun olurum. Teşekkür.
Tam aradığım isim. Şimdi dolar gerilediği için sizce telefon fiyatlarında ucuzlama olur mu yoksa kar amacıyla düşmez mi? Ben Samsung note 10 almayı düşünüyorum. Kamera özellikleri iyi midir sizce? Kamerası önemli benim için bir de sürekli bir şeyler izlediğim için ekran büyüklüğü önemli. Teşekkürler.
Cevap
71Cevap
Merhaba Ersin bey :)
Planlı eskitme diye bir şehir efsanesi dönüyordu. Ancak Apple'ın eski iPhone modellerini kasıtlı olarak yavaşlattığını açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Davalar da açıldı. Bir yerde ticari kaygılar var, diğer yandan etik olmayan bir davranış.
Planlı eskitme hakkında ne düşünüyorsunuz? Olmalı mı, yoksa kullanıcıların kendi isteğine göre mi ilerlemeli süreç?
Teşekkürler.
Teknolojik ürünlerin fiyatı düşer mi
İyi denk geldiniz sevindim 😊
Benim 18 yaşına yeni girmiş bir erkek kardeşim var benden şu son zamanlarda oyun bilgisayarı istiyor bana bir link gönderdi www.monsternotebook.com.tr buradan bak abla ona göre seçersin diyor çok sık tartışıyoruz bu konuda, ailemden iş dolayısı ile uzaktayım kardeşimde evde olduğu ve okulun olmadığı şu dönemlerde evde çok sıkıldığını bunaldığını söylüyor sizden yardım bekliyorum düşüncelerinizi fikirlerinizi ve bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Fiyatlar düşer mi?
Oyun bilgisayarı öneriniz var mı?
Gönlüm hiç almaktan yana değil ama bunaltıyor artık beni bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden çok teşekkür ederim 🙏
Öncelikle hoş geldiniz hocam. Kafamı karıştıran basit bir konu vardı sizin de fikrinizi merak ettim. Pahalı bir cep telefonu kullanıyorum yazılımı ise Android ve bunda zamanla hafif ekran sararması meydana gelmeye başlıyor, ben bunu garantiye gönderirsem kullanıcı hatası olmamasına rağmen öyle bir uyarıyla karşılaşabilir miyim?
Araştırmalarıma göre bu modellerde genel olarak görülmüş bir sorunmuş.
@Ersin Akman Ben de teknolojiyi seven yakınen ilgilenen birisiyim. Şunu merak ediyorum, kendimde de çok oluyor. Son çıkan teknolojik ürünleri "eski teknoloji" denilen ürünlere tercih edemiyorum. Örneğin yeni bir klavye alacağım, aklımda aslında IBM'in ürettiği klavyeden alma isteği var, yeni çıkan bluetooth vs yerine. Son teknoloji yerine, işini hakkıyla yapan eski ve sağlam ürünlere duyulan sevgi de teknoloji sevgisinin gerçek bir göstergesi midir? Teşekkürler.
Ersin bey selamlar,
Ben Xiaomi Redmi Note 7 aldım, arkada çift kamerası var. Tam olarak özelliklerini bir yerde bulamadım. Arkadaki ikinci kamera sadece odaklamak ve yakınlaştırmak için mi kullanılıyor? Note 8'de de 4 kamera var arkada. Çok kameralı telefonlar hakkında yorumunuz nedir?
Çift kamera ise ana kamera ve bokeh kamerasıdır.
Üçüncü varsa o geniş açıdır.
Dördüncü varsa o da yakın çekim için makrodur.
Kameralarından biri ana kamera, diğeri geniş açı kamerası ya da kadraja daha çok şey sığdırabilmeni sağlıyor
Samsung M30 telefonum var acil arama yapıyor ve bildirim geliyor numaralar engellendi diye. Bu bildirim geldiğinde şarjı sömürüyor 60 dan 20 e iniyor gece bıraktığımda şimdi telefon uygulamasını devre dışı bıraktım. Şu anda arama yapamıyor telefon ne önerirsiniz?
en onemli sorum şu ki benim mesela mortal kombat 11 , alisa madnes, gta 5 pc oyunlarim var dvdde o oyunlar gelecekte ben masaustu pc yiğsam mesela vindows 11 12 13 ve yeni gelecek surumlerinde o oyunlari oynaya bilirimiyim yoksa sadece oyunun dvd kapaginda belirtilen win7 win 8 win 10 da oyanya bileceyim? yani gelecekte pc alsam o oyunlari oyanaya bileceyimmi?
Televizyon sipariş ettim. 43uk6470plk. Ancak bir üst modeli olan 43um7100plb geldi. Sıkıntı yok dedim ancak.. 43uk da WiFi direct var yazıyor.. 43um de yazmıyor. 43um de WiFi 5.0 var... ayni şey mi.. Siz bir kıyaslama yaparsanız belkide vardır ben dikkat edemedim
2016'nın sonlarına doğru aldığım Samsung Galaxy On 7 telefonumun hafızası 4 GB. Normalde %20 civarında olması gerekirken, otomatik güncellemelerle neden %85'i (3,70 GB) aşıyor? Formatlıyorum, 2 gün sonra yine yükseliyor. Bunu durdurmanın bir yolu yok mu? Başka Samsung Galaxy On 7 kullananlar bana yardımcı olabilir mi?
Ben oppo reno 2z almayı planlıyorum vatanın gece indirimi ile ya da ucuzlar ise faizsiz 12 taksit kredisi ile almak istiyorum bu corona çıktı pahalanmaya başladı yoksa gayet güzel ucuzluyordu 2950 civarını gördü geri 3099 A çıktı bu fiyatlar düşer mi yoksa dahada yükselecekmi
Biraz da yazılım olsun madem1- 2020 yılında neden hala asp. net kullanılıyor? Daha hızlı o kadar dil varken kurumsal bir işte neden hep asp. net tercih ediliyor?2- Türkiye neden hala UI&UX tasarımlara alışamadı?3- Dolu bir porftolyom olmasına rağmen şirketler tarafından dikkate alınmıyorum. Ne yapmalıyım?
Merhabalar, Elon Musk'ın beyine çip yerleştirme projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İleride nasıl bir teknoloji bizi bekliyor sizce? Konuşmaya gerek kalmayacağı söyleniyor, aklımızdan geçenler direkt olarak karşı tarafa yansıtılacakmış. Bu projeyi destekliyor musunuz?
1. Teknolojik ürün alırken fiyatına ve perfermansına mi ya da kalite oranına mi bakmak lazım?
2. Teknolojik cihazların akıllı olmasının yani sıra çabuk bozulması bizim lehimizde olabilir ancak nasıl bir kullanımını önerirsiniz?
mesala benim bilgisayarım bozuldu yeniden almak istiyorum ancak çok pahalı
Xiaomi Mi 9 Lite almak istiyorum 128 gb olan modelini. Yeni bir marka olduğu için endişeliyim, teknik sorun çıkarsa Türkiye'deki teknik desteği nasıldır? Alınmalı mı yoksa bildik markalara devam mı etmek lazım? Mesela samsung'ta bu ürünün muadili olarak ne önerirsiniz?
Merhaba Ersin Bey. Ben macbook air 2020 aldım henüz kargoda ama aklımda da şüphe var. Sizce biraz daha verip pro mu alsaydım?
Video edit yapmıyorum. Beklentim hız, birçok işlemi aynı anda yapsın, uzun yıllar yavaşlamasındı. Sizce Air bu talepler için doğru ürün mü?
Ersin bey merhaba,
Malum teknoloji sürekli gelişiyor ve ürünler, modellerde sürekli yenileniyor. Ben şuanki gelişim hızını merak ediyorum. Mesela bugün kendimize bir oyun canavarı PC toplasak, takriben o PC bizi ne kadar götürür? Yani ne zaman yeni bir PC toparlama ihtiyacı hissederiz?
İyi günler dilerim :)
Hocam Powerbank ile laptop şarj etmek mümkün mü ?
(Macbook hariç)
Herkesin bildiği üzere Adobe flash player 2020 sonunda sona erecek ve çoğu platform kimisi html kimisi ile client ile yollarına devam edecek sizce html ve client’in adobe flash player’e kıyaslarsak avantajları neler? Ve neden flash player devri bittiyor.
Merhaba🌹Telefonum instağrama girmiyor " Üzgünüz isteğinizle ilgili sorun oluştu " yazıyor fakat hesabıma webden girebiliyorum bunu nasıl düzeltebilirim , iletişime geçtim bir sorun görülmediğini söylediler.
Öncelikle merhaba, Samsung'un orta segment A serisi telefonlarından A70 artık hepimizin bildiği bir market zincirine çok daha uygun fiyata gelecek. Alınır mı alınmaz mı bilgilendirebilirseniz sevinirim :)
Siteye hoş geldiniz öncelikle :) Benim size bir sorum olacaktı. Erkek kardeşime cep telefonu almak istiyorum. Ama Iphone mu alsam yoksa diğer markalardan mı alsam bilemedim. Sizin öneriniz nedir? Iphone telefonlarını öneriyor musunuz? Teşekkürler.
Merhaba 👋🏻 telefonumda 5 GB netim vardı sabah baktığımda 1951 GB kalmış hiç kullanmadığım halde sebebi ne olabilir hiç anlamıyorum telefon dilinden. Birde net paketim ayı dolmadan bitiyor telefonumdaki neti çabuk sömürüyor yetiremiyorum 😢😢😞
Otomatik güncelleme yapmış play stor veya app storeden sadece Wi-Fi olarak ayarla
O zaten öyle Baska bir sıkıntı var da bşlemedlm
Merhaba Ersin Bey, :)
Evde kullandığım internet kampanyasının süresi bitmek üzere. Hızlı ve fiyatı uygun olan hangi internet kampanyasını önerirsiniz?
Cevabınız için teşekkürler.
Android telefonumda arama engelleme sisteminden engellediğim numara beni aradı. Gizli vs değil. Bunun sizce sebebi nedir? Teşekkürler..
son bir ya da iki aydır dunya genelınde cep telefonlarında dışardan her hangi bir etki olmadan bazı değişimler meydana geldi bunu fark etiniz mi bu değişimlerin sebebi nedir
Merhaba, 200 $ altı telefonlar için getirilen gözetim uygulaması tam olarak nedir? Telefon fiyatlarında meydana gelen bu ani ve fahiş yükseliş yakın zamanda düzelir mi sizce? Teşekkürler.
Sizi youtube'da takip ediyorum. iPhone sevmediğinizi biliyorum. Sizce biz neden iPhone'a bu kadar takıntılıyız? :) Gerçekten gösteriş sağlıyorsa neden karşısınız?
Günümüzde fiyat-performans ürünü olarak nitelendirilebilecek telefonlar hangileri?
Siz hangisini almamı tavsiye edersiniz?
Son dönemde özellikle NASA, SpaceX ve Boeing gibi firmaların araştırmalarını hızlandırdıkları Mars’a yolculuk hayali hızla gelişen teknoloji ile önümüzdeki yıllarda mümkün olabilirmi?
Evvet muhtemelen olacak ama "canım bu yaz marsta bir güneşleneceğim" gibi hayale gerek yok torunlarımız bile göremeyebilir.
Hem ucuz hem de uzun süre kullanacağım bilgisayar ne sizce
Linkteki videoda ses yok. Mesajlarda bir dünya soru sorulmuş ama sadece bir tane özel insana cevap vermissiniz. Ne kadar ilginç..
Özellikle bilgisayar parçalarında ki bu fiyat artışları düşer mi sizce?
istediğim ekran kartı 10.000 lira :/
C4d realflow eklentisini kuramıyorum, bir çok eklentiyi kurmamak ramen realflow gözükmüyor sebebi ne olabilir
Aile buyuklerine ort segment Bir cihaz alimi dusunuyorum da karar veremedim ram ve gb yuksek olacak sekilde. Uzun bir sure kullanim yapmalari icin
Yıllardır takipçinim Konya MiStore açılışında görüşme fırsatımız olmuştu, şu karantina bitse de yeni etkinliklerde buluşsak Ersin Abi ☺️
Fiyat/performans olarak en iyi telefon ne tavsiye edersiniz?
Redmi Note 8’i tavsiye eder misiniz?
#Vesselam
Tavsiye etmem, çok pişmanım
@eskigurunuz0 neden
2-3 senelik amiral gemisi mi 0 orta-üst cihazları ama mo mantıklıdır?
Bizim google da arattıklarımızı internet sahibi gorebiliyor mu
Modem ust komsumuzun
Teşekkür ederim tamam
Hocam Günümüz çocuklarının çok erken yaşta bu cihazlarla buluşmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
İphone 11 kullanıyorum üst modele geçmek ne kadar mantıklı olur sizce?
Oyuncu bilgisayarı mı alsak mantıklı yoksa kendimiz toplarsak mı hesaplı olur
Apple’ın eski iphone modellerini yavaşlattığını söylüyorlar bu konuda ne düşünüyorsunuz?
evet yavaşlatıyordu özür diledi.
Şu an Iphone alınır mı? Iphone 11 için para biriktiriyordum tam alacağım baktım 2 haftada bin tl artmış fiyatları sizce şimdi almamalı mıyım yoksa daha da mı artar şimdi alsam karlı olur?
Apu ișlemcili oyun bilgisayarı ile profesyonel müzik prodüksiyonu yapılabilir mı?
Telefonumuzun performansını uzun süre koruyabilmesi için neler yapmalıyız
Benim sürekli telefonum donuyor kapanıp açılıyor kendi kendine ne yapmam gerekiyor
Xiomi marka telefonların performansıni nasıl değerlendiriyorsunuz?
Youtube yayını öğrendiğimiz iyi oldu. Teşekkür ederim 😇
Tcl plex almayı düşünüyorum, kamera nın özellikle gece çekimine ve video performansa önem veririm. Sence almalımıyım bu telefonu
telefonun bataryasını sisirmemek için neler yapılmalı?
Laptoplarda neden ekran kartı yükseltme sorunsalı var? Acaba rami ekran kartıyla paylaşabilirmiyiz?
Evimizde hangi elektronik aletler bizleri dinliyor? Benim Samsung Smart TV var da
Hocam bu ISS şirketleri nedne bu kadar aç gözlü?
Türkiyede internete neden jüpiterden çekmek zorunda kalıyoruz?
Hoş geldiniz,
Hem uyguna alabileceğim hem de rahatlıkla oyun oynayıp, dizi izleyebileceğim bilgisayar hangisi olabilir sizce?
Aramıza hoş geldiniz.
Tek sorum şu, hangi telefonu kullanıyorsunuz? :D
Teknolojiden anladığımıza göre insanlığın sonu çipli olmak mı bu virüsler hep bir amacamı hizmet ediyor 🤭😂😂
Fazla oyun oynayan biriyim hangi telefonu önerirsiniz?
İphone öneririm ama ama kafandaki fiyat aralığı nedir bilmiyorum
Ersin bey benim bilgisayar bu ara çok yavaşladı. Format atabilir misiniz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?