Günümüzde artık mağaza alışverişleri neredeyse nadiren olmaya başladı artık herşey internet üzerinden alınıyor ve satılabilir hale geldi ben bu işin içinde yeni başlayanlardanım yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
e-ticaret yapmanın meşakkatli bir iş olduğunu belirtmek istiyorum. Bu konuda çok fazla araştırma yaptım.
e-ticarete yeni atılmak isteyenlerin hatalarını, onları öne çıkaran faktörleri gördüm.
e-ticaret konusunda ilk olarak bütçenize bakın. Ürün ya da ürünleri belirleyin. Ardından internet sitesi geliyor. Hazır e-ticaret siteleri var ama kendiniz kurabiliyorsanız çok daha iyi olur. Daha önce hiç bilgim yoktu. Merak saldım, öğrendim ve e-ticaret sitesi kurdum. Eksikleri vardı ama ilk aşama için oldukça idealdi.
İnternet sitesinde alan adının ilgi çekici olmasına dikkat edin, siteye ödeme sistemini entegre etmek için seçenekleri değerlendirin. Bu ödeme sistemleri de ödemelerden alınan yüzdelikler ile çalışıyorlar.
İnternet sitesini kurduktan sonra, bir kargo firması ile anlaşma sağlayın. Hepsinden teklif alın.
Paketleme çok önemli, sıradan bir poşete koymak yerine markanızı öne çıkaran ambalaj seçin. Bazen ürünler içerisine küçük hediyeler ekleyin.
Geldik en önemli noktaya! Satış için her şey hazırsa; reklam vakti geldi. Reklam, yaratıcılık seviyesinde kazanç getirir.
“Müşterilere sadece ürün almadıklarını göstermeniz gerekir. Markanızın bir hikayesi olsun. Hikayeler, sürekli okunmak ister...” 🙂11 Yorumla- +1 yıl
E ticaret sitesi kurmak için Python mı kullandın yoksa C# mi?
Şansın var bana denk geldi soru. Biz Trendyol ve bir çok bilindik e-ticaret platformlarında ürün tedarikçisiyiz.Öncelikle ayırdığın bütçe nedir ve hangi alanda faaliyet göstermek istiyorsun? Bir de e-ticarette ki en önemli kriter müşteriye karşı çok şeffaf ve sorun çözme odaklı olmak önemlidir ve işini çok ciddiye alacaksın vakit ayıracaksın herkes bir şeyler satabilir ama en önemli şey sorun yaşandığında sorunu en hızlı şekilde çözmektir ve tavsiyem ne satrsan sat asla bayan ürününe girme bayan müşteri potansiyeli hem stresli hem sorunludur bayanların %90 ı ınternet üzerinden alışverişe yapı olarak müsait değiller. Birde istanbuldaysan ürün tedarığı için şanslışın. Ancak olaya fazla parayla girme iyi araştıman lazım herkes birşey söyler ama sen rakiplerinle fiyat ve kalite anlamında rekabetin az olduğu bir ürünle girmen lazım misal biz giyim üzerine satıyoruz fiyat ve kalite anlamında bizimle rekabet edecek firma sayısı azdır hatta yok diyebilirim
06 Yorumla- +1 yıl
@korman Aslında bende bır ara dusundum ama bıraz cekındım açıkcası urun satısıyla alakalı sıte kurmak vs vs
- +1 yıl
@george1974 Etıcaret en gecerlı sektördur ama cıddı anlamda arastırma yapmak gereklı. Yanı gırecegın alanda fazla rakıbın olmamalı. Sıte kurmak mantıklı degıl. Zira ınsanlar güvenlı ve bellı kıtlesı olan onlıne sıteler uzerınden alısverıs yapıyorlar. Bu sitelerde bellıdır. Trenyol. gıttıdıgidiyor. n11 gıbı kendını ıspat etmıs guvenlı sıtelerde satıs yapmak gereklı bu sıtelerın hazır milyonlarca ve bılınclı uyesı var zaten. Sonucta kredı kartı bılgısı gıreceksın ve bunun guvenlı sıte oldugundan emın olmak ıster ınsanlar. Kendı sıteni kurmak tanıtmak bu zamanda zaman kaybıdır bence. Tanınmıs sıteler uzerınden yurumek en mantıklısı
- +1 yıl
Hocam ilk olarak teşekkür ederim ilginiz için.
Evet E- Ticaret çok zaman ve sabır isteyen bir iş ürün ve seçimde oldukca çok önemli fakat ama Kadın giyim ve teknoloji ürünleri artık su gibi gidiyor.
Ben ise stoksuz e-ticaretten başladım hem risk yok, hem stoksuz ticaret yaparak işi öğrenmiş oluyorum, hem geliştiriyorum.
- +1 yıl
@Buriy96 Teknoljı urunlerı dogru secım. Ama kadın urunlerı sıkıntılı ıade degısımı cok olan bır alan. Ustelık cok cok ucuz satmak gereklı. En ıyı protföy erkek müşterıler ama tabı deneme yanılmayla zamanla oturtursun kafanda. Biz kadın ürünlerınde çok ıade degısımle ugrastık ve komple kaldırdık erkek urunlerınde %1 ıade degısım oluyor oda normal zaten erkekler ınternet alısverısınde daha bılınclı ve serıler. Bılınık magazlara gıt soyunma kabınlerını görecegın yere otur bı kadın 20 urunle gırer kabıne hıcbırını begenmeden cıkar cunkı onlarda bılmez tam ne ıstedıgıni hatta bır cok marka deneme kabınıne 3-5 parcadan fazlasına deneme ıznı vermez. Fınalde umarım umdugunu bulursun :)
- +1 yıl
@korman Aynen zaten kadın giyim olarak e-ticarete ilk adım atmam başlamam bu kategori yoksa söylediğiniz gibi kadın müşterilerle biraz oldukca sabır ve ilgi gerekiyor binbir çeşit insan ve huy var :)
Bu kategori seçimin velhasıl ilk e ticarete atılma kategorim eğer güzel olumlu sonuçlarla ilerleyebilirsem deneyin kazanır sistemi oturtturursak zaten bir markalaşmış olacağız.
O hedefe geldiğimde aklım da çok farklı çılgın ürünler var yoksa :) sermayem olmadığı için böyle bir başlangıç yapmak zorunda kaldım. Teşekkürler :) - +1 yıl
Hâlâ burada misiniz bana yardımcı olur musunuz
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. adi şirket kuracaksın ve vergi numarası alacaksın.. bir muhasebeciyle anlaşıp bir de fatura koçanı alacaksın , ... e ticaret için gerekli olan türde bir site açacaksın.. ortalama 2 - 3 000 liraya yapıyorlar siteyi veya instagram sayfası açacaksın... minimum.. sonra bankalardan sanal pos talep edeceksin.. duruma göre de , kapıda ödeme için kargo firmalarıyla anlaşacaksın. fatura kesmek zorundasın. bunun gibi şeyler.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
10Cevap
+1 yılEğer işi bilmiyorsan bilen birinin yanında çalış en az 6 ay.
12 Yorumla- +1 yıl
Isı yapmadan öğrenemezsin.
E ticaretin ilk kitabını yazan bir hoca var. Ilk derste dediği ben ilk kitap yazanım ama hala öğretim görevlisiyim 5 kuruş kazanmamış e ticaretten.
Pratik ile teori uçurum. O eğitimler falan balon hikaye. Çok gittim onların dediklerini yapman için milyonları olmalı.
Bu işin için en önemli faktör reklam ben yaptım ama çok büyük bütçeler lazım. 100 bin 200 bin tl para değil bu işte daha büyük bütçeler lazım onun harici boşa kürek sallarsın
30 Yorumla
+1 yılKonunun uzmanı çok güzel özetlemiş her şeyi. Reklam çok önemli bir de iyi bir kargo şirketi ile anlaşman lazım.
20 YorumlaBir İnternet sitesi üzerinden mi, instagram üzerinden mi?
09 Yorumla- +1 yıl
O tahir dediğini bende ilk defa duyuyorum. Kadın ürünleri satıyorsan yemek yapan kadınlara veya krdsburasıturkiyenebekliyon gibi komedi sayfalarına vermen lazım. Yemek yapan kadınları es geçme derim 😂
+1 yılFiyat ları iyi araştır , Trendyol da olan bir şey hepsi burada da daha ucuz olabiliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgeç kalmadınmı o iş için yaawww artık herkes bir amatör.. ya n11 gibi siteden dükkan açık yol alabilirsin
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılbende senin yollardan geçtim ama bir kaç öneride bulunabilir eger kendine ait site açıcaksan hiç açma çünkü kimse güvenip oradan kredi kartı ile alışveriş yapmaz sen N11 den bir dükkan kirala hafif hafif bir deneme yap yapıcan şeyde iade olmasın bazı art niyetli insanlar bir gün kullanıp hevesini alıp iade ediyor onun için iadesi olmayan ürün sat mesela en çok giden kedi maması gibi kedi aksasuarları hayvanlara özel ürünler iadesi pek olmaz
Cevap sahibi+1 yılkadınlarla ugraşılmaz ya çok iade alırsın zor olanı seçmişsin.. kadınlar çok sorunlu oluyor.. o işte gittgidiyor %10 komisyon mu alıyor?
Cevap sahibi+1 yılbak sana tercübeli birisi olarak taktik vereyim yani ben satıp memnun kaldıgım ürünler 1 araç ile aksasuar lar kedi köpek ile ilgili aksasuar ürünler erkek spor ayakkabıları erkek kol saatleri şarj aleti cihazları ve telefon aksasurarları bu ürünler hem alan 1 tane almıyor çok alıyor hemde çok iade gelmiyor ama senin elbise zor iştir kadınlar çok kötü yorum yazmaya beyillidir.. memnun hiç olmazlar
+1 yılÖncelikle satacağınız ürünü bulmalı ve tedarikte sorun yaşamayacağınız bir şey olmalı bu.
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTicaretle uğraşmış insanlardan akıl alınarak başlanabilir.
00 YorumlaNerelerle anlastin giyim ve aksesuar konusunda
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de kitap satmayı düşünüyorum hocam ya
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılDaha başlamadım
Gizli Üye(36-45)+1 yılAlım satım sayfasindan
00 YorumlaMalum sayfadan alım satım sayfasından
00 Yorumlaetik normaları ve insanların pisxolojisini
00 YorumlaÖnce sermaye lazım.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
E-ticaret Nasıl Yapılır?
Eğer bir üretici, toptancı ya da perakendeciyseniz, bir e-ticaret altyapısı kurarak kendi ürünlerinizi satabilirsiniz. Bu noktada üretici olmak, rekabet avantajı açısından önemlidir.
https://www.youtube.com/embed/Ze-AD-z_q0YToptancılar ya da perakendeciler aynı avantaja sahip değildirler.
Eğer dropshipping yapmıyorsanız şirket kurmanız ve e-fatura kullanmanız şarttır.
Altyapı Kurulumu
Türkiye'de en iyi hazır e-ticaret altyapısını sunan üç büyük marka vardır (Reklama girmemesi açısından isimlerini belirtmiyorum. Google'a "e-ticaret paketleri" yazdığınızda organik listedeki ilk üç sonucu dikkate alabilirsiniz). E-ticaret altyapınızda bu markaları tercih etmeniz önemli. Çünkü daha ucuz olduğu için ismi duyulmamış, markalaşmamış yapıları tercih ederseniz daha başlangıçta kaybetmiş olursunuz.
Ürün Girişi
Altyapınızı kurduktan sonra ürünlerinizin fotoğraflarını çekmeli ve bilgileri ile birlikte siteye girmelisiniz. Ürün fotoğraflarının kaliteli olması çok önemlidir. Ürün fotoğrafı standartlarına uygun çekim yapmalı ya da bir ürün fotoğrafçısıyla anlaşmalısınız.
Ödeme Sistemi
Ürün girişlerini tamamladıktan sonra ödeme sistemi entegrasyonunuzu yapmalısınız. Bankalardan sanal pos almak, deveye hendek atlatmakla eşdeğer. Bu yüzden sanal pos yerine 8-9 bankanın sanal posunu içeren hazır ödeme sistemleri kullanabilirsiniz. Ödeme sistemleri de satış başına sizden komisyon alırlar.
Kargo Firmaları
Ödeme sistemi entegrasyonu sonrası kargo firmalarıyla anlaşmalı (başlangıçta uygun fiyat vermeyeceklerdir) ve anlaştığınız firmaların desilerini sisteme girmelisiniz. Desi girdiğinizde sistem tarafından, ürünün fiyatına; mesafeye ve ağırlığa göre ek fiyat bindirilir.
Reklam ve Pazaryeri
Son olarak Google ve sosyal medya reklamlarıyla sitenizi, ürünlerinizi tanıtmalı ve online pazar yerlerine de ürün sokmalısınız. Eğer ürününüzün fiyatı benzerlerine oranla daha ucuzsa pazar yerlerinde yüksek satış hacmine ulaşabilirsiniz. Fakat buna rağmen karınız düşük olur. Çünkü bu platformlardaki komisyon oranları hayli yüksektir.
Maalesef altyapı sunan şirketler insanlara destek vermek yerine genelde "umut" satmakta, bu yüzden de küçük e-ticaret girişimlerinin çoğu başarısız olmaktadır. E-ticarette bilgi ve tecrübe en büyük sermayedir. Bu yüzden ilk kez e-ticaret yapacakların, bir e-ticaret danışmanı ile çalışması önemlidir.