Rusya ve Amerika Arasında Hiç Bitmeyen Bir Savaş: Teknoloji Savaşı

Wimpy
Rusya ve Amerika Arasında Hiç Bitmeyen Bir Savaş : Teknoloji Savaşı

Amerika ile Rusya'nın her zaman arası açıktır. Soğuk savaş bitse bile ancak hala daha iki ülke birbirine karşı planlar yapmaktadır. Günümüzde siyasi gündem olarak yakınlaştırılmaya çalışılsa bile bu iki köpek balığını aynı akvaryuma koymaktan başka bir şey değildir. Acıktıklarında illaki kan dökülecektir. Günümüzde Amerika ile Rusya arasında ancak Rusya askeri teknolojisini saklamamaya başladığında iyi ilişkiler kurulabilir. Onun haricinde Amerika her zaman yeni teknolojinin ne olduğunu öğrenmeye çalışacak ve karşı önlemler almaya devam edecektir.

Kamikaze Uydular

Rusya ve Amerika Arasında Hiç Bitmeyen Bir Savaş: Teknoloji Savaşı

Amerika'nın günümüzde en çok güvendiği şey uydular. Uyduları aracılığı ile dünyayı izleyebiliyor. Nokta atışları yapabiliyor. Rusya bu açıklığı fark edip kamikaze uydular geliştirmeye başlamış. Kamikaze uyduların tek bir amacı var yok edilmesi istenen uydunun yanına gidip patlamak. Böylece düşman kör edilmiş ve iletişimin büyük kısmı çökertilmiş oluyor. Ancak elbetteki karasal iletişim hala devam ediyor. Bunun içinde belli bölgelerde iletişimi durdurabilecek yöntemler var ancak askeri açıdan ne kadar güvenilir olduğu tartışılıyor elbette. Kamikaze uydu teknolojisi Avrupa ve Çin tarafından da üretilmeye çalışılıyor günümüzde. Çin 2029 yılında dünyaya fazla yaklaşacak olan bir asteroit'i kamikaze uydu ile yok edebileceğini düşünüyor. Aynı amaç doğrultusunda Avrupa da çalışıyor ancak Rusların hali hazırda uzayda kamikaze uyduları olduğu söylentisi var. Ancak bunların gücünün ne olduğunu ve kaç tane olduğunu kimse bilmiyor elbette.

Su Altı İletişimi

Rusya ve Amerika Arasında Hiç Bitmeyen Bir Savaş: Teknoloji Savaşı

Havadan ve uzaydan gelecek olan iletişime yönelik saldırılardan kaçınmak için Amerika iletişimini su altına taşıyor. Rusya denizaltılar konusunda da teknolojisini saklıyor ki yakın zamanda dünyanın en sessiz makinelerine sahip oldukları hakkında dedikodular dolanıyordu internette. Buna karşılık Amerika'nın insansız deniz araçları ile su altı ve su üstü savunma ve saldırı planları var elbette. Ancak insansız olması onları aynı zamanda tehlikeli yapıyor. İletişim kaybolduğunda doğal olarak kaybetmiş sayılıyorsun. Bu yüzden su altı iletişimi daha fazla öneme sahip oluyor. TUNA adı verilen bu yedek haberleşme sistemi okyanus yüzeyinin altında süper ince fiber kablolar ve şamandıralar aracılığı ile iletişim sağlanacak. Elbette bunun büyüklüğünün ne olacağı ve yalnızca savunma için mi kullanılacağı belirsiz ancak bu teknoloji için 20 milyon dolar kaynak ayrılmış durumda.

Elbette Rusya bu sistemde de yeni açıklar arayacaktır ya da su altındaki iletişimi engellemek içinde bir sistem düşünecektir. Muhtemelen buna karşılık Türkiye'nin de kullandığı kamikaze insansız hava araçları kullanmak için bir plan yapılacaktır. Teknoloji sayesinde araçlar insansız olmaya başladıkça kamikaze saldırıları daha fazla önem kazanmaya başladı sanırım.

#Wimpy

Rusya ve Amerika Arasında Hiç Bitmeyen Bir Savaş: Teknoloji Savaşı
10 Cevap