
2019 EYOF'ta (Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali) kadınlar 800 metre serbest stilde rekor kırarak birincilik elde eden ve 2. kez Tokyo 2020 bileti alan milli yüzücü Beril Böcekler, yüzmeye tatilde geçirdiği boğulma korkusuyla başladığını söyledi.
Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen 2019 Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'nde (EYOF) kadınlar 800 metre serbest stilde 8:32.65'lik derecesiyle EYOF rekoru kırarak birincilik elde eden ve 2. kez Tokyo 2020 bileti alan 15 yaşındaki Beril Böcekler, açıklamalarda bulundu. Yüzmeye nasıl başladığından bahseden Beril Böcekler, "İlk suya atladığımda benimle ilgilenen kimse yoktu. Tatilde havuza derinliğini bilmeden girdim. Bir şekilde duvara tutunup kendimi kurtarmışım. Boğulma korkusu yaşadım. Bu olay beni yüzme sporuna kanalize etti. Bu seviyelere geleceğimi düşünmemiştim." değerlendirmesinde bulundu.
2019 EYOF'ta kendi yaşıtlarıyla yarıştığına dikkati çeken Beril Böcekler, şunları kaydetti:
2004 doğumlularla, yaşıtlarımla yarıştığım iyi bir yarıştı. 200, 400 ve 800 metre serbest stillerde 3 altın madalyanın sahibi oldum. Organizasyondaki üçüncü altın madalyamı ise 800 metre serbest stilde turnuva rekoru kırarak elde ettim. EYOF'ta 3 madalya almayı başaran ilk Türk sporcu oldum.
Beril, giderek artan antrenman sürelerinden dolayı arkadaşlarıyla fazla vakit geçiremediğini dile getirdi.
Beril, eskiden arkadaşlarıyla oyun oynadıklarına değinerek, şu ifadeleri kullandı:
10. sınıfa geçtim. Okul ve yüzme zor geçiyor. Okul sonrası havuza gidince ancak akşam saat 21.30'da eve gelebiliyorum. Yorgunluktan ders çalışma isteğim olmuyor ama okul devam ettiği için ders çalışmak zorunda da kalıyorum. Önceleri mahalledeki arkadaşlarla saklambaç, yakar top gibi oyunlar da oynuyorduk. Antrenmanlar yoğunlaştığı için çok yoruluyorum ve arkadaşlarımla oyun oynayamıyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
ben de boğulma tehlikesi geçirmiştim. kıza helal olsun korkusunun üstesinden gelmiş
ben ise sudan hala korkuyorum :)
tebrik ederim, gerçekten çok iyi
Tebrikler 👌🏻👌🏻