Google NewsTakip Et

Başsavcılık Pucca'nın Beraatini İstedi! Pucca: Bu Sizin Sayenizde Oldu, Teşekkür Ederim

Pucca
Pucca

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, İstinaf Mahkemesi'ne başvurarak, Pucca lakabıyla tanınan Pınar Karagöz'ün, "Uyuşturucu madde kullanımını özendirme" suçundan aldığı 5 yıl 10 aylık hapis cezasının kaldırılarak beraatine karar verilmesini istedi.

Başsavcılığın itiraz dilekçesi:

Anayasamız ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, düşünce ve ifade hürriyetini teminat altına almıştır. Düşünce ve ifade hürriyeti, yalnızca iyi karşılanan ya da zararsız veya önemsiz olduğu düşünülen değil, aynı zamanda kırıcı, hoş olmayan, ya da kaygı uyandıran bilgiler ya da düşünceler için de geçerlidir. "Bir düşünce, toplumun büyük bir bölümü tarafından benimsenmeyebilir ve hatta kınanabilir. Toplum tarafından kınanan ya da ayıplanan her düşünce ve eylemin karşılığı, ceza hukuku kapsamında suç ve ceza olarak değerlendirilemez. Müsnet suçun maddi ve manevi unsurunun, 'uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek' olduğu ve sanığın sırf bu kasıtla hareket etmiş olması gerektiği değerlendirilmişti. Sanığın savunmaları dikkate alındığında özendirme kastıyla hareket etmediğini belirttiği, daha önce yayınlanmış bir diziden alıntı yaptığını beyan ettiği görülmüştür.

Pucca, sosyal medya hesabından açıklama yaparak konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Evet kardeşlerim, beraat almasam bile savcı beraatime karar verilmesini istedi.. Çoğu gitti azı kaldı gibi bir şey bu. Yani umarım öyledir.... Bu sizin sayenizde oldu, teşekkür ederim bu kadar yürekten desteklediğiniz; arkamda durduğunuz için. Şu an çok mutluyum, Allah biliyor ya bir ara umudumu kaybetmiştim 5 yaz görmeyeceğim diye :) şimdi daha umutluyum, inanıyorum güzel olacak bu kadar saçma şeyin arkasından daha güçlü çıkacağım. Hep öyle olmuyor mu?

Evet kardeşlerim, beraat almasam bile savcı beraatime karar verilmesini istedi.. çoğu gitti azı kaldı gibi bir şey bu. Yani umarım öyledir.... Bu sizin sayenizde oldu, teşekkür ederim bu kadar yürekten desteklediğiniz; arkamda durduğunuz için. Şu an çok mutluyum, Allah biliyor ya bir ara umudumu kaybetmiştim 5 yaz görmeyeceğim diye :) şimdi daha umutluyum, inanıyorum güzel olacak bu kadar saçma şeyin arkasından daha güçlü çıkacağım. Hep öyle olmuyor mu? PuCCa (@puccito)'in paylaştığı bir gönderi ()

Son Güncelleme: 3 May 2026 / 02:05
Başsavcılık Pucca'nın Beraatini İstedi! Pucca: Bu Sizin Sayenizde Oldu, Teşekkür Ederim
Cevapla