Google NewsTakip Et

Müjdat Gezen Karakola 4. İmzasını Attı: Kimin Kaçacağını Biliyorum Ama Söylemem

Melike Gozence

Geçtiğimiz günlerde bir zamanlar katıldığı bir TV programında sar ettiği sözler nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Sinema ve Tiyatro sanatçısı Müjdat Gezen, bugün karakola giderek 4. imzasını attı.

Müjdat Gezen
Müjdat Gezen

Halk TV'de katıldığı bir programda kullandığı sözler nedeniyle Metin Akpınar'la birlikte haklarında soruşturma başlatılan ve ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Müjdat Gezen, bugün Kadıköy Rıhtım Polis Merkezi'ne giderek 4. imzasını attı.

Bir grup avukat da Gezen'e destek olmak amacıyla karakola geldi. Karakolda attığı imzadan sonra adli kontrol kararına yaptıkları itiraz hakkında açıklama yapan Gezen şunları söyledi:

İtiraz kabul edilmedi. Şimdi burada İstanbul Barosu'ndan arkadaşlar var. Bir insan niye imza verir, yurt dışına kaçmasın, delilleri karartmasın diye. Delil ellerinde zaten. Delilde suç yok. Öteki de yurt dışına kaçmak. Ben kimlerin kaçacağını biliyorum ama söylemem. En son kaçacak herhalde benim. Onun için söylenecek bir şey yok yani.

Suçumun ne olduğu söylenmiyor

Bu konuda yasa çiğneniyor. Suçumun ne olduğu söylenmiyor. Suçu şöyle tarif ettiler en son. 'Eleştiri sınırlarını aşmak.' Eleştiri sınırını aşan bir kişi imza verir mi? Vermez. Hiçbir kanunda hiçbir yasada yok. Ama artık bu ülkede yasaların çiğnenmesi alışılagelmiş bir şey olduğu için, biz de geliyoruz imza veriyoruz. Ama bu böyle gitmez.

Son Güncelleme: 28 Oca 2019 / 04:01
Müjdat Gezen Karakola 4. İmzasını Attı: Kimin Kaçacağını Biliyorum Ama Söylemem
37 Cevap