Cildim aşırı hassas olduğu için ağda kullanamıyorum. Bacaklarımı daha pürüzsüz bir hale getirmek için ne yapmalıyım, ne ile almalıyım? Öneriniz var mı?
Soran sadece kızlardan cevap istiyor. Cevaplamak için giriş yap.
Kendi yaptıklarımı söyleyeyim:
1) Epilasyon:Lazer epilasyona gidiyorum ve seanslar arasında "Venus Gilette Breeze" ile kısa kısa çıkanları temizliyorum. Lazer epilasyondan 2 gün sonra bir dahaki lazer epilasyona 4 gün kalıncaya kadar her hafta bir defa batık losyonu kullanıyorum. Her lazer epilasyon seansına 2 gün kalıncaya kadar 4 gün boyunca beyazlatıcı krem kullanıyorum.
2) Sabah ve akşam "Eda Taşpınar At Kılı Fırça" ile bacaklarımı tarıyorum.
3) Sabah ve akşam "Krauterhof"un salyangoz jelini sürüyorum.
4) Sabah ve akşam "Lireac" çatlak önleyici jel kullanıyorum.
5) Her akşam selülit önleyici serum ve jel kullanıyorum.
6) Her duş sonrasında aloe vera jel ve kakao yağıyla güzelce nemlendirip kakao içerikli bir vücut losyonuyla bunu sağlamlaştırıyorum.
7) Haftada iki kere duş sırasında daha vücudumu ıslatmadan kuru şekilde ipek keseyle kese yapıyorum.
8)) Haftada bir kere kahve+limon suyu ile peeling yapıyorum.
9) Haftada bir kere, her hafta dönüşümlü olacak şekilde şu kürlerden birini uyguluyorum:
-Acı, pul biber
-Susam yağı+Tatlı badem yağı+Sarı Kantoron yağı
-Susam yağı+Tatlı badem yağı+Biberiye yağı
ve bunları sürdükten sonra streç filmle bacaklarımı sarıp 5 dakika boyunca hızlı tempoda, koşu bandında koştuktan sonra duşumu alıp tekrar bacaklarımı her zamanki gibi kakao yağı ve kakao yağı içerikli bir kremle nemlendiriyorum. Ayrıca, bunu yaptıktan sonra kese ve peeling gibi bir işlem yapmıyorum çünkü zaten yeterince yorulmuş oluyor bacaklar.
10) Bacaklarımın tek bir ürüne alışıp reaksiyonunu kesmesini engellemek için arada sırada değişiklikler yapıyorum. Mesela salyangoz jeli kullanmak yerine, yosun kremi kullanıyorum ya da kakao içerikli yağlarım, losyonlarım bittiğinde hoşuma giden başka bir nemlendirici yağ ve losyon alıyorum.
Bunların dışında diyebileceklerim:
-Cildime zarar verecek solaryum gibi işlemlerle hiç işim olmuyor. Sahte bronzluk yaratan
zararlı ve katkılı ürünler kullanmıyorum. Güçlü ve kaliteli bir güneş kremi kullanıyorum ki bacaklarımda güneş lekeleri olmasın.
-Yakında iyi bir dermatologla görüşüp düzenli olarak, sık sık değil ama ayda ya da 3 ayda bir defa dermatolojik yardım almayı düşünüyorum. Mesela doktorum da destek verirse dermaroller uygulamasına başlayacağım klinikte.
-Günde 4 litreye yakın su içiyorum ve beslenmeme dikkat ediyorum, bunun cildim üzerindeki etkisi büyük. Vitamin ve balık yağı almayı ihmal etmiyorum.6 ayda 1 D vitamini iğnesi vurduruyorum.
-Cildimi ölü derilerden arındırırken yormamaya ve güzel nemlendirmeye dikkat ediyorum ve doğal içerikli ürünleri tercih ediyorum. Duş sırasında peeling yaptıktan sonra ya da peeling yapmayacağım zaman duş jeliyle vücudumu nemlendirirken doğal ve kaliteli bir duş jeli tercih ediyorum ve bunu ya elimle ya da eğer peeling kadar sert olmasın ama biraz temizlesin istiyorsam (peeling yapmadığım zaman) doğal süngerle uyguluyorum.
*Gecen bol olsun.*
Bu arada söylemeyi unutmuşum:Sabah ve akşam Nivea Q10 sıkılaştırıcı yağ uyguluyorum.
Ayrıca, ürünleri uygularken emilmelerini sağlayacak şekilde uyguluyorum. Gerekirse ürünler arasında biraz bekliyorum. Mesela kuru şekilde bacaklarımı at kılı fırçayla taradıktan sonra aloe vera jel sürüyorum ve masaj yaparak uygularken zaten emilmiş oluyor. Üstüne salyangoz jelini uyguluyorum ve o da masajla kolayca emiliyor. Daha sonra lireac çatlak önleyici jeli uyguluyorum ve masajla o da kolayca emiliyor. Daha sonra Nivea Q10 sıkılaştırıcı losyonu uyguluyorum ve cildimin yağlı kalmadığından emin olduğumda selülit önleyici serum üzerine jeli sürüyorum bunu yatmaya yakın yapıyorum çünkü çok feci bir sıcaklık veriyor. Resmen içeride kalorifer çalışıyor gibi oluyor ama dışarıdan dokunduğunda bir sıcaklık hissetmiyorsun.
Agda ile yap
Ben şu anda lazere gidiyorum ama önceden tüyler için uyguladığı bir işlem pürüzsüz hale getirmişti bacaklarını çok memnundum geçen yaz yapıyordum tüyleri adayla aldıktan sonra veya kökten aldıktan sonra tuz limon karışımı var istersen detayları özelden yazabilirim günde iki defa on ovaladığında gerçekten böyle tabi rica ise lokum gibi bacaklarım oldu denemende fayda var
Bana mesaj atar mısın?
Ağda kullanamıyorsan tıraş yap. Fakat cildin hassas olduğu için mutlaka bir vücut losyonu kullan. Jiletin kadınlar için olan Venüsleri var onların kayganlaştırıcılı bantlarından olandan al. Traş yaparken de bebek yağı ya da saç kremi kullan. Tıraştan sonra da mutlaka bir nemlendirici kullan.
Ben tıraş köpüğü sürüp jiletle güzelce temizliyorum daha sonra bebek yağıyla masaj yapıyorum hem parlatıyo hemde jiletin kuruluğunu alıyo duştan çıkıncada yine güzelce nemlendiriyorum al sana prüzsüz bacak
Hiç öyle bişey yaşamadım @E-Y-Ş-A-N
Lazer yaptırınca fazla bişi yapmana gerek Yok , pürüzsüz bir cilt olması için.. body losyon ve bebek yağı çok iyi geliyor 😉
Hiç bişey yapamıyosan güzelce yumuşattıktan sonra kese yap daha sonra da bebe yağı ya da kremle nemlendir
Duştayken peeling yapabilirsin ya da kese yapabilrisin onun dışında kahveyle masaj yapabilrisin
hiç bir sey jiletle traş ettiğin gün kadar pürüssüz olmuyor
krem kullanabilirsin vede bebek yağı va onları kullan
bu arada krem sürdüğünde gerçekten işe yarıyor ve bacak parlıyor ben çok denedim
Ağda kullanmıyorsan ne kullanıyorsun peki ona göre birkaç şey söyleyebilirim 😇
En güzeli lazer aşamalar sıkıntı ama sonrasında son muhteşemm
Sürekli nemlendir aldiktan sonra Bebe yağı sur masaj yap ve banyodan sonra soğuk su ile yıka bebeğim
Ağda ve lazer haricinde daha pürüzsüz ve güzel yapan görmedi
Bebek yağı ile ovduktan sonra jiletle al çok güzel oluyor.
Bir de ara sıra vücut fırçasıyla cildini fırçalarsan peeling etkisiyle daha da güzel olur.
Lazer
Bebek yağı
Vücut pudrası
Bebek yağı kullan epilasyon yap süper
Ben yıllardır kullanıyorum hiç öyle sıkıntım yok
bacakta çok batık problemi yaşıyorum ben epilasyon yüzünden
Evet tek bir batık olmadı olmuyor başkalarını bilemicem yillardir kullaniyorum bacaklarim su gibi
Benim bravn marka aldım bir de orjinal yüz için başlığı ayrı ayrı 500 aldım
Nemlendirici kullanmak onemli
Eldiven kullanabilirsin.
Kuaföre danışabilirsiniz
ağda en iyisi aslında
lazer epilasyon
Lazer
Kesinlikle lazer epilasyon
bebek yagi kullan
Peeling yap tuzla
Lazer
lazer yaptır