Hassas bir cilde sahibim zamanında ağda ve epilatörle cildimi çok mahvettim ve doktor jilet kullanmamı söyledi lazere başlayana kadar. ( Şu an değil ama ilerde gitme şansım var) Ama özel bölge tam olarak pürüzsüz olmuyor dokununca. Jiletle nasıl almalıyım ki mümkün olduğunca pürüzsüz olsun? Jiletle pürüzsüz nasıl alınır?Jiletle bacak alırken nasıl pürüzsüz olunur?
Pürüzsüz bir cilt için en ideal tüy alma yöntemi kesinlikle tıraş. Hem tüm tüyleri tamamen alması, hem de cilt yüzeyindeki ölü derileri temizlemesi sebebiyle tercih edilen bir epilasyon çeşidi olan tıraşta ekstra pürüzsüzlük sağlamak için yapılacak çok basit bazı şeyler var.
Jiletle bacak nasıl alınır?
Kadınlarda bacak tıraşı
Her şeyde olduğu gibi bacak tıraşında da önemli olan el alışkanlığı. Bu alışkanlık elbette pratikle kazanılır. Eğer daha önce jilet kullanma deneyiminizi yoksa bile korkmayın, cildinize zarar verme ihtimaliniz düşüktür. Yeter ki belli başlı adımları doğru takip edin.
1. Jilet yapmanın püf noktaları
Jilet ipuçları
Jilet yapmadan önce tüylerin uzunluğunun bir önemi yoktur. Yani çok uzun veya yeni alınmış olabilir. Ancak tüylerin mutlaka yumuşamış olması gerekir. Cilt ve tüyler ne kadar yumuşarsa, tahriş ve kuruluk gibi sorunlar o oranda yaşanmaz. Tıraşın en önemli püf noktası tüylerin sıcak veya ılık suyla iyice yumuşatılmasıdır. Bu da en iyi duşta olur. Vaktiniz oldukça tıraşı duşta, hatta duştan çıkmadan önce, örneğin saç kremi bekleme süresinde yapmanız en iyi sonucu verecektir.
2. Bacaklar jiletle nasıl pürüzsüz alınır?
Pürüzsüz bacaklar
Ekstra pürüzsüzlük istiyorsanız seçtiğiniz tıraş bıçağı önemlidir. Oynar başlıklı, kayganlaştırıcı jel barlara sahip Gillette Venus ile tıraşı keyfe çevirebilirsiniz. Pürüzsüzlüğü kat kat artırmak için duşta yumuşamış cilde Gillette Satin Care tıraş jeli uygulayabilirsiniz. Böylece tıraş bıçağı cildinizden kayıp gidecektir.
3. Jiletle bacak hangi yönde alınır?
Bacak tıraşı kadın
Tüm hazırlık işleminden sonra tıraş bıçağı ile tüyler yavaşça temizlenir. Bacak tüyleri tek yöne doğru uzar, aşağı doğru. Bu yüzden tüylerin çıkış yönünün aksine doğru hareket ettirmelisiniz. Yani ayak bileğinden yukarıya doğru. Tüm tüylerin temizlendiğinden emin olmak için birkaç kez tekrarlamakta sakınca yoktur. Tabii abartmaya da gerek yok :) İki kez geçmek yeter.
4. Jiletle pürüzsüz bacaklar için ne yapmalı?
Jiletle nasıl pürüzsüz alınır
Ekstra pürüzsüz bacaklar için düzenli kese ve peelingi ihmal etmeyin. Her duş sonrası bolca nemlendirme, spor ve masaj da bacaklarınızda sıkılık ve pürüzsüzlük sağlayacaktır.
Özel bölge tıraşı vücuttaki en zor, zahmetli görünen ancak kolay bölgelerden biridir. Sadece her şey de olduğu gibi el alışkanlığı ve tecrübe gerekir. Birkaç denemeden sonra işiniz kolaylaşır. Özel bölge tıraşı için bazı püf noktalarına dikkat etmek yeterli.
Jiletle özel bölge pürüzsüz nasıl alınır?
Bikini bölgesi tıraş
Tüylerin iyice yumuşadığından emin olun.
Her bölge tıraşı gibi bikini bölgesi tıraşında da en önemli nokta tüylerin yumuşaklığı. Jiletle bacak nasıl alınır sorusunun cevabı bunda da geçerli. Jiletlekıl nasıl alınır elbette önce cildi ve tüyleri yumuşatarak. Eğer Gillette Venus ComfortGlide Breeze gibi entegre jel barları olan bir tıraş bıçağı seçerseniz sadece sıcak su bile yeter. Yine de daha fazla pürüzsüzlük için tıraş jeli kullanabilirsiniz. Gillette Satin Care tıraş jeli bunun için ideal. Unutmayın ki tüyler ne kadar yumuşarsa, tıraş o kadar derinden gerçekleşir ve pürüzsüz bir sonuç elde edebilirsiniz.
Tıraş bıçağınızı özenle seçin.
Çok bıçaklı tıraş makineleri her bir bıçağı ile cildin üstünden tekrar tekrar geçmeye ve pürüzsüzlüğe ulaşmanıza yardımcı olur. Oynar başlıklı olması da kıvrımlı bölgelerde daha iyi hareket etmesini sağlar. Tam anlamıyla pürüzsüzlük için cildin yumuşaklığı kadar jilet kalitesi de önemlidir. Kullandığınız tıraş bıçağı yeni ve paslanmamış olmalı. Her şeye dikkat ettiniz ve tüylerinizi tıraş ettiniz. Geriye hala pürüzler kalıyorsa bir süre tüyleri uzamaya bırakabilirsiniz. Bu şekilde aldığınızda yine tam pürüzsüzlük olur. Tek tük elinize sert tüyler geliyorsa epilatöre de alışkınsanız epilatörle veya cımbızla kalan iki üç tüyü de temizleyebilirsiniz.
Venüsün 5 bıçaklı olanı var ondan kullan. Dusta yıkan iyice derin kıl köklerin yumuşasın en son tıraşa başla. Başlamadan 1 dakika önce saç kremi sür tıraşlayacağın bölgelere sonra derini gerdirerek bir elinle tıraş et suyun altında. Böyle pürüzsüz oluyor. Tıraş losyonu tabii ki daha etkili oluyor bulabilirsen, köpüğü de olur. Yoksa krem en iyisi. Şuradaki taktikleri uygulayabilirsin.
Embrace olmasi lazim modelin adinin ben onda oyle bir sorunla karsilasmadim. Her dusta yapinca ne kullanirsam kullanayim illaki tahris oluyo sac kremiyle baya azaliyo deriyi de nemlendiriyo :)
Yanlış bilinen şeyleri asla yapmayın... Önce iyice bir bakın tüyün çıktığı yöne doğru alacaksınız tersine değil. Tersine aldığınız an yandınız demektir kıl batığı olur ve sivilceler başlar. Ve her defasında yeni jilet. Çünkü mantar ve enfeksiyon çok çok kolay olur aynı jileti kullanırsanız.
3
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Teşekkür ederim bilgilendirme icin ben hep tersine alıyordum
Ters alman gerek ama bu kez de daha sert çıkacaktır tüyler falan daha sık alman gerekecek bu da daha fazla tüylenmeye sebep olacaktır, jilet pek kullanmamak gerek aslında
2
10 Yorumla
Soran
+1 yıl
Şimdilik mecburum maalesef :( Sık almak falan hiç sıkıntı değil usenmem yani yeter ki tertemiz olsun dokununca da Tersten denedim ama üst kisimda ise yaramadi dudak kisimlari yumusak oluyor bir tek
Ters alıyorum işte bebek poposu gibi yumuşacık oluyor lfkjglk yani jileti kullanmak biraz el işi önce düz alıyorsun kazımadan , daha sonra yıkayıp bu sefer ters alıyorsun traş köpüğü kullanmak da gerekiyor. bir iki sefer ters alınca kıl tüy kalmıyor ama bunu permatikle yapma erkeklerin normal traş olduğu jiletlerden al 48578475 tane bıçaklı olanlardan ama dikkat et ufak bir hamle derin kesiklere yol açabilir.
Jiletle pürüzsüz olmuyor ne koltuk altı ne özel bölge. Onun için önce tüy dökücü krem sürüp kremle aldıklarını alacaksın sonra jilet yapacaksın pürüzsüz oluyor
2
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
O sekilde denedin mi hangi tüy dokucu kremi kullanayim?
Pürüzsüz yapmak için takıntılı olma bence. Jiletle fazla alayım derken dokuna zarar verebilirsin. Eşin oral yapsa da o kadarından rahatsız olmaz. En azından oluyor mu diye bir sorup fikrini al istersen. Mutluluklar dilerim
1
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Olmuyorum dedi ama ben gene de takintiliyim maalesef biraz
Öncelikle bacak ve bikini bölgesindeki istenmeyen tüyleri almadan önce, deriyi ıslatmak gerek. O yüzden duş sırasında almak en doğru yöntem. Doğru jilet bıçağını kullanmakta önemli. Oynar başlıklı jilet bıçağını kullan ve aşağıdan yukarıya doğru hareket ettirmek gerek. Bebek pudrasıda kullanabilirsin.
Sanma olacağını bir söz var a... Kıllısını bulmuşta kılsızını mı istiyor boşver dert etme kendine sen olması mümkün olanı yap gerisini ona bırak ister zevk alır ister almaz kendinin vücudu çok mu pürüzsüz sen zevkine bak gerisi boş
idare etmeklik arıyosun bence bir sac makinesi al 20 tl lik ucuz ları var al onu onla kesersin jilet gibi tertemiz yapmaz ama baya kısa alır idare edersin
0
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama kilsiz yumusak olsun istiyorum o sekilde cikamam esimin karsisina
Şu an yer araştırıyorum. En çok 8 seansta bitiyormus tamamen. Ama komple bitene kadar tüyleri kökten almak yasak. O ayda bir seansa gidene kadar jiletle idare ediyorsun
En İyi Cevaplar