21 yasindayim, eski isigimi ve ozguvenimi neden kaybettim gibi hissediyorum?

21 yaşındayım, iki sene önce, yani 19-20 yaşlarında kendime çok özen gösteriyordum. Makyaj yapardım, renkli şeyler giyerdim, takılar takardım, topuklu ayakkabı giyerdim, dışarıda hep insanlar, hemcinslerimden iltifat alırdım, hep gelip numara isteyen oluyordu. Trende oturduğumda hep bana bakıyorlardı, bunu fark ediyordum. İş yerinde hep ne kadar güzelsin derlerdi, erkekler ilgisini hep çekmişimdir, bu yüzden özgüvenim yüksekti her zaman. Son bir yıldır artık hiç eskisi gibi değilim, çirkinleştim demiyorum, hâlâ evden çıktığımda öyle ama makyajı eskisi gibi yapmıyorum. Fazla göze batan şeyler artık abartı geliyor, renkli şeyler, takılar takamıyorum. Artık özgüvenim azaldı sanki ama maalesef o günleri özlüyorum. Bazen eskisi gibi makyaj yaptığımda kendimi çirkin buluyorum, çok abartı geliyor, sade daha güzel diyorum. Sade şeyler giyiyorum. Bu hafta iş yerimde beni gören eski bir arkadaşım geldi, bana ne kadar değişmişsin dedi. Beni tam ne anlamda diye sormadım ama üzüldüm. Kaç gün önce de eskiden birlikte çalıştığım bir kadın gelip hâlimi hatrımı sordu, öyle konuştuk biraz, bana neden artık makyaj yapmıyorsun, çok üzüldüm, bilmem dedim. Sonra bana makyaj yap, eskiden yapıyordun, gençsin dedi. O gün çok üzüldüm, sanki eski ışıltımı kaybettim gibi geliyor bana, eskisi gibi yapamıyorum. Ne oldu bana acaba, çirkinleştim mi : hâlâ iltifatlar alıyorum, hâlâ erkekler tarafından ilgi çekiyorum ama sanki yine de eskisi gibi değil, sanki kavramı kaybettim

21 yasindayim, eski isigimi ve ozguvenimi neden kaybettim gibi hissediyorum?