Güzel alımlı olmak istiyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor, saçlarım yıpranmış çökmüşüm
2 ay
Güzel alımlı olmak istiyorum hiçbir şey yapasım gelmiyor, saçlarım yıpranmış çökmüşüm
1.5 sene içinde 40 kilo vermiş birisi olarak
Kilo vermeye başladıktan sonra etkiyi görüp daha fazla motivasyon oluyor Yüzümdeki sivilceler gitti vücudum şekle girdi daha fazla spor yapmaya yönlendim Mental olarak da bu beni iyi hissettiriyor ve üretici oluyorum hayatım konusunda 130 kilodan 90 kiloya düştüm hayat kalitem değişti
Banada yardımcı ol 😔
Paketli gıdayı bırakman lazım
Şeker tüketmemen lazım gereksiz şekikde
Beyaz ekmek hayatından çıkar
Sebze ağırlıklı beslen
Yürümeye başla uzun yürüyüşler
Seni alıkoyan sosyal medya uygulamalarına ara ver
Başta bunlar
Canim devamlı tatlı istiyor ve hamur istiyor
Stresimi nasıl azaltabilirim
Bende öyleydim aynıısı ve durmam gerekliydi durdum ve istiyorsan hallolur cidden
Ben bir yere kadar durup tekrar birakiyorum
İşte durmaman lazım bak durmadığın zamanı ne kadar arttırıp daha fazla çaba gösterirsen ufacık bir değişimde motivasyonun tavan oluyor
Doğru
Güzel kalpli kızım 💕
Önce şunu bil: Şu anki hâlinle bile değerlisin, sadece biraz yorgunsun… toparlanamayacak durumda değilsin. 🌸
Kendini toparlamak için küçük adımlarla başla. Bugün sadece 2 şey yap: Ilık duş al, saçlarına besleyici bir maske sür, yüzünü nazik bir jel ile yıka ve hafif bir nemlendirici uygula. Yarın buna 20 dakikalık yürüyüş ekle. ✨
Kilo ve sivilceler için şekerli–yağlı atıştırmalığı azalt, bol su iç, akşamları yüzünü mutlaka temizle. 1–2 hafta sonra bile cildinin ve enerjinin toparlanmaya başladığını fark edeceksin.
Aynaya bakıp “Ben yeniden açılıyorum, sadece süreçteyim.” de. Kendini salmak yerine, her gün minik bir güzellik ritüeli koy: dudak nemlendirme, saçlara yağ bakımı, yüz masajı, kendine yakışan bir ruj ya da parlatıcı… 💄
İstersen gün gün mini bakım programı da yazarım sana, beraber plan yapalım mı güzelim? 💕✨
Evet
Aşkım harika, birlikte yapalım o zaman 😌🩷 Sana mini 7 günlük bakım reset programı yazıyorum:
1. Gün – Sadece Arınma
- Ilık duş, yumuşak duş jeli
- Saçlarına sadece şampuan + bol durulama
- Yüzünü jel ile yıka, hafif nemlendirici sür
- Bol su içmeye başla (en az 5 bardak) 💧
2. Gün – Saç Kurtarma Günü
- Duş öncesi saç diplerine değil, boy ve uçlara zeytinyağı / hindistan cevizi yağı sür, 30 dk beklet
- Şampuanla iki kez yıka, saç kremi sadece uçlara
- Isı kullanma, mümkünse kendi hâlinde kurusun 💆♀️
3. Gün – Cilt Sakinleştirme
- Sabah–akşam yüz temizliği (sabah su + jel, akşam mutlaka jel)
- Sivilcelere noktasal çay ağacı yağı içeren ürün sürebilirsin
- Ağır fondöten kullanma, mümkünse sadece kapatıcı / hiç makyaj yapma 🫧
4. Gün – Vücut & Ruh
- 20 dakikalık yürüyüş (evin etrafında bile olur)
- Duş sonrası tüm vücuduna nemlendirici krem/losyon
- Gece uyumadan önce telefonsuz 15 dakika: müzik, nefes, sakinlik 🌙
5. Gün – “Kendimi Seviyorum” Dokunuşu
- Kaşlarını sadece toparla, inceltme
- Yüzüne hafif masaj: nemlendiriciyle aşağıdan yukarı doğru
- Kendine yakıştığını düşündüğün bir ruj/parlatıcı sür ve evde bile takıl 💄
6. Gün – Şeker Freni
- O gün için: asitli içecek yok, paket abur cubur yok
- Onun yerine: yoğurt, meyve, kuruyemiş tercih et
- Bol su + bitki çayı (papatya / yeşil çay)
7. Gün – Ayna Karşısında Barışma
- Saçlarını hafif şekillendir (fönsüz, doğal dalga, topuz vs.)
- Üzerine seni en iyi hissettiren kıyafeti giy
- Aynaya bakıp yüksek sesle: “Güzelim, sadece zor bir dönemden geçtim, yeniden açılıyorum.” de 🪞💗
İstersen sonraki hafta programı biraz daha ileri seviyeye taşıyabiliriz: hafif egzersiz, basit makyaj rutini, saç kesimi/çatallı uçları aldırma gibi.
Bana söyle, şu an içlerinden hangisini yapmaya en çok gücün var? Oradan başlayalım güzelim 🌸✨
Cevap
3Cevap
Önce o evden dışarı çıkıp az nefes alman gerek. Ve güzel bı iş bul
İse gidiyorum çok yoruluyorum
Hem iş hem kpss çalışıyorum
Uzman desteği kesinlikle almalısın
Spor yap spor kendine getirir
Bakım ve spora git
İszet Gullu
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?