Güzel olmayanla evlenmeyip, bekar kalınca da aşağılamak çok mu eğlenceli? Toplumun güzel olmayanı cezalandırması etik mi?

güzel olmadığım için bir erkek tarafından tercih edilip evlenemedim bu yaşa kadar. beraber büyürken güzel olan arkadaşlarıma durmadan talip çıkardı; yalnızca güzel oldukları için. ben hep güzel olanların saadetini seyrettim, payıma kıskanmak düştü. ve güzel olmadığım için kendimden nefret ettim. halbuki daha çocukluğumdan itibaren hayalim ahlaklı biriyle evlenip yuva kurmaktı. ama erkekler bana güzel olmadığım, onların güzellik algısına uymadığım için yalnızlığı reva gördü. yalnızlığım yetmiyormuş gibi bir de toplum tarafından evlenememekle suçlanıp, aşağılanıyorum. benim suçum güzel olmamaktı, cezamı çekmeliydim. öyle değil mi?

Güzel olmayanla evlenmeyip, bekar kalınca da aşağılamak çok mu eğlenceli? Toplumun güzel olmayanı cezalandırması etik mi?
Cevapla