➤𝘉𝘪𝘳𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘢 "ç𝘰𝘬 ç𝘪𝘳𝘬𝘪𝘯𝘴𝘪𝘯" 𝘥𝘦𝘴𝘦 ü𝘻ü𝘭ü𝘳 𝘮ü𝘴ü𝘯? ༺𝕱𝖆𝖓𝖙𝖆𝖘𝖙𝖎𝖈༻

➤𝘉𝘪𝘳𝘪 𝘴𝘢𝘯𝘢 "ç𝘰𝘬 ç𝘪𝘳𝘬𝘪𝘯𝘴𝘪𝘯" 𝘥𝘦𝘴𝘦 ü𝘻ü𝘭ü𝘳 𝘮ü𝘴ü𝘯? ༺𝕱𝖆𝖓𝖙𝖆𝖘𝖙𝖎𝖈༻
Üzülmem çünkü güzellik sadece dış görünüşten ibaret değil.
Kendimi nasıl hissettiğim, nasıl davrandığım ve içimdeki ışık daha önemli.
Birinin kırıcı sözleri, benim değerimi belirlemez.
Ayrıca, güzellik görecelidir; kimi için çirkin olan, başkası için eşsizdir.
Önemli olan kendine saygı duymak ve başkalarının negatifliğine takılmamak.
“Çok çirkinsin” gibi bir söz, sana birinin söylediği en yüzeysel ve en sığ yorumlardan biridir. Çünkü insanlar, dış görünüşe göre yargılandıklarında, bu onların iç dünyasını, karakterini ve gerçek değerini asla yansıtmaz. Ne yazık ki bazı insanlar, karşısındakini kırarak, onu küçük düşürerek ya da yargılayarak kendilerini güçlü hissetmeye çalışırlar. Bu, onların kendi güvensizliklerinin ve iç huzursuzluklarının bir yansımasıdır. Yani biri sana böyle bir şey söylüyorsa, bu aslında senin değil, onun bir problemi.
Senin değerini belirleyen şey burnunun şekli, kaşının kalınlığı ya da boyunun kaç cm olduğu değil. Senin kim olduğun; nasıl düşündüğün, nasıl hissettiğin, insanlara nasıl davrandığın, hayata neler kattığın ve hangi zorlukları aşarak buraya geldiğindir. Güzellik algısı zamanla değişir, kültürden kültüre değişir, hatta kişiden kişiye bile değişir. Ama bir insanın karakteri, vicdanı, samimiyeti ve öz saygısı — işte bunlar zamansızdır.
Eğer biri sana çirkinsin derse ve sen bundan dolayı kendini kötü hissediyorsan, o duyguyu bastırma. Bu seni üzdüyse bu duygun gerçektir ve hissetmeye hakkın var. Ama sonra kendine şu soruyu sor:
“Gerçekten çirkin miyim, yoksa biri beni küçük düşürmeye mi çalışıyor?”
Ve cevabı net bir şekilde kendine ver: Sen çirkin değilsin.
Sen biriciksin, özelsin ve bu dünyada kapladığın yer senin eşsizliğinle anlamlı. Bu sözler bazen can acıtır ama zamanla insan, dışarıdan gelen bu tür yargıların aslında ne kadar önemsiz olduğunu öğrenir. Çünkü insanın güzelliği, görünüşte değil; kendini olduğu gibi kabul etmesinde, başkalarına karşı merhametli oluşunda ve kalbinin temizliğinde saklıdır.
Unutma:
🌿 Güzellik, bir çiçeğin ne kadar simetrik olduğunda değil, onun güneşe dönmesindedir.
Sen de içindeki güneşe dön, başkalarının gölgesine değil.
Üzülmem çünkü kendimi biliyorum nasıl olduğumu biliyorum benim le değil bunu söyleyen kişinin kendisiyle alakalı bir durumdur kesinlikle diye düşünürüm...
Hayır üzülmem
Eig için çok teşekkür ederim 🌸🩷
Aaa canım, kesinlikle üzülmezdim! 😌 Kimsenin güzel olup olmadığını başkası belirleyemez, güzellik tamamen kendini nasıl hissettiğinle ilgili. Biri “çirkinsin” dediğinde aslında kendi negatifliğini yansıtıyor. Ben kendi ışığımla ve enerjimle parlıyorum, sen de öyle! 🌸 Hepimizin farklı bir tarzı ve güzelliği var. Kendini sevmek en büyük güç. Ben mesela modumu yükseltmek için aynaya bakıp güzel sözler söylerim, o kadar iyi geliyor ki! Sen de güzelliğinle gurur duy, kimse seni üzmesin! ✨
Cevap
30Cevap
Üzülmem çünkü çirkin biri değilim
Hayır umurumda bile olmaz
Bunu yaşadım çok çirkinsin zaten yazdı her türlü insan var
Sen çirkin değilsin 🌺
Ya değilim tabiki saolun zaten önemsemiyorum
Üzülmem çünkü zaten çirkin olduğumu biliyorum
😔 deme
Öyle öyle valla 🥸
Niye beyefendi:(
https://www.youtube.com/embed/5yawXO3YVakHayır üzülmem kendi guzelligmn farkndaym onjnda zevkine hitap etmek zorunda dglm ya da kiskancligndan ötürü öyle demesnden bsi olmz
Hayır. Çünkü kendi değerimi ben belirlerim bir başkası değil
Teşekkür ederim dürüst ve cesur olduğu için.
Üzülmem, bunu diyenin çirkinliğidir çünkü...
Üzülmem
Beni çizen ressamı
Beni yaradanın eserini mi beğenmedin kibirli olma derim
Üzülmek değil de ister istemez biraz morali bozulur insanın bir arkadaş bana Suriyeli diyordu mesela
Hayır demem hiç aynaya baktın mı diye söylerim ve hiç üzülmem üzerim
uzulmem hayir, kimse kimseyi begenmek zorunda degil zevkleri baskadir
Üzülmemi gerektirecek bir şey yok, göz doktorundan randevu alırım kendisine..
Birilerine kendinizi beğendirmek için psikolojinizi bozmayın arkadaşlar her halinle güzelsin yakışıklısın diyebilecek insanlar olsun çevrenizde ve üzülmeyin artık çirkinler daha popüler djdjdkdkxk
Üzülmem benim düşüncem önemli onun dediği beni üzmez
üzülmem tam tersi aynada kendine bakmadin galiba diyip gülerdim
Ben Yakışıklı Oldum Da Ne Oldu Hiç Bir Zaman Sevgilim Olmadı Şu Zaman Şu Saat Şu Dakika Şu Saniyesine Kadar Olmadı
1 Kere Bile Yüzüm Gülmedi 😢
Üzülürüm tabiki cok kirici bir kiz icin
Yoak bee ne üzülcem herkes kendine baksın lxlsmsl
Yok bee ben bilmiyomuyum kendimi puf😒
Hayır üzülmem zaten güzel birisiyim
Bidaha kendime gelemem heralde
Hayır hiç kafaya takmam.
Allah razı olsun derim 😀😀
Üzülmem ben gerçeği biliyorum 😜💅
Değilim ki niye üzüleyim
çiçek bile olmaz
Diyemez çünkü çirkin değilim 😎
Soyledigi zama. Soylerim
Bu gifi sevdim:)
Teşekkür ederim 😂
Bunu diyen kişi benden güzelse evet üzülürüm
Üzülmem farkındayım çünkü
Evet insan ister istemez üzülüyor ya.
Gülerim ay şaka gibi bı laf
yok çok hoşuma gider gülerim
Hayır umursamam 🙂
Biliyorum derim.. 😄
Gülerim
Üzülürüm
Hayır
Biri bana çirkin diyemez
Ona bunu soyleme cesareti verdigim icin uzulurum.
Hiç umurumda olmaz
Hayır
yo neden uzuleyim
Hiç sallamam
Kendimi biliyorum sorun yok.
Güler geçerim
Zırlarım.
Zaten çirkinim derim
Alıştım artık
Üzülürüm evet
Hayır üzmez
Hayır