İp atlayarak kilo verilir mi?

Şimdi şöyle izah edeyim, boyum 160 cm kilom ilk defa 63 e çıktı, aslında VKİ de hala normal görünüyor fakat üst bedenim 36 alt bedenim 40 olunca özgüven problemlerim başladı. Yaklaşık 3 haftadır aralıklı oruç yapıyorum, şekeri nerdeyse tamamen hayatımdan çıkardım ve paketli gıdaları da zaten 2-3 aydır tüketmiyorum. Kilo dengem asla olmuyor, bir gün 61 bir gün 62 ertesi gün 60 çıkarken bugün yine 61 i gördüm, herhangi bir insülin direnci durumum, vitamin veya mineral eksikliğim yok. Menisküs yırtığım sebebiyle fitness yapmam yasak, her gün düzenli yürüyüş için de vaktim olmuyor. Bu aralıklı oruç dediklerinin bana uygun olmadığını düşünmeye başladım çünkü normalde de tek öğün besleniyordum tek farkı fast food yerine temiz içerikli ev yemeklerine geçmem oldu. Evdeki egzersizler dizimde ödeme sebep olduğundan 3 gündür ip atlamaya yöneldim.(Aslında ip atlarken de dize yük biniyor ama bu yormadı anlamadım) Daha önceden spor geçmişim olduğundan günde 1000 adet ip atlamak beni zorlamadı ama merak ettiğim şey bu ip atlamak kilo ve sıkılaşma için yeterli olur mu?

Yazı çok uzun oldu ama bilip destek olabilecek birileri cevaplarsa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler :)

İp atlayarak kilo verilir mi?