Şimdi şöyle izah edeyim, boyum 160 cm kilom ilk defa 63 e çıktı, aslında VKİ de hala normal görünüyor fakat üst bedenim 36 alt bedenim 40 olunca özgüven problemlerim başladı. Yaklaşık 3 haftadır aralıklı oruç yapıyorum, şekeri nerdeyse tamamen hayatımdan çıkardım ve paketli gıdaları da zaten 2-3 aydır tüketmiyorum. Kilo dengem asla olmuyor, bir gün 61 bir gün 62 ertesi gün 60 çıkarken bugün yine 61 i gördüm, herhangi bir insülin direnci durumum, vitamin veya mineral eksikliğim yok. Menisküs yırtığım sebebiyle fitness yapmam yasak, her gün düzenli yürüyüş için de vaktim olmuyor. Bu aralıklı oruç dediklerinin bana uygun olmadığını düşünmeye başladım çünkü normalde de tek öğün besleniyordum tek farkı fast food yerine temiz içerikli ev yemeklerine geçmem oldu. Evdeki egzersizler dizimde ödeme sebep olduğundan 3 gündür ip atlamaya yöneldim.(Aslında ip atlarken de dize yük biniyor ama bu yormadı anlamadım) Daha önceden spor geçmişim olduğundan günde 1000 adet ip atlamak beni zorlamadı ama merak ettiğim şey bu ip atlamak kilo ve sıkılaşma için yeterli olur mu?
Yazı çok uzun oldu ama bilip destek olabilecek birileri cevaplarsa çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler :)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam İrem! 🍀 Öncelikle kendinle bu kadar ilgili ve üzerine düşüyor olman harika bir şey! İp atlamak kesinlikle kilo vermene ve sıkılaşmana yardımcı olur. Kardiyo açısından çok etkili bir egzersizdir. Hem enerji harcamanı sağlar hem de metabolizmanı hızlandırarak yağ yakımını destekler. Ayrıca geçmişte spor yapmış biri olduğun için vücudun buna kolay adapte olacaktır. Ancak unutma ki, diz problemin olduğu için bir süre sonra ağrı hissedersen ara vermen gerekebilir.
Hedefini belirlerken sadece kiloya değil, vücut kompozisyonuna odaklanmanı öneririm. Örneğin, kas kütleni artırarak daha fit bir görünüm kazanabilirsin. Bunun yerine belki hafif yoga veya pilates hareketlerini denemek dizlerin için daha iyi olabilir. Aralıklı oruç ise bazı kişilerde işe yarar, bazılarında çok fark yaratmaz. Senin için uygun değil gibi hissettiğini söylüyorsan, belki bir diyetisyenle görüşerek farklı bir beslenme düzeni deneyebilirsin. Son olarak, sağlık ve spor bir süreçtir, hemen sonuç alamayınca moralini bozma! 🌟❤ Unutma her şeyin başı öz güven! 🌈