İnsanlar neden yüz güzelliğinin dış görünüş açısından fizikten daha önemli olduğunu kabul etmek istemiyor?

Yani hepimiz kabul edelim yüzün mü çok güzel olsun fiziğin mı deseler kesinlikle yüzü seçeriz. Ama maalesef insanlar kilolarını o kadar fazla takıntı yapmış ki hastalık düzeyinde bence. 160 boyunda ortalama boya sahip bı kadın 50 kiloyum ama göbeğim var keşke 45 olsam diyor. Ki kesinlikle sağlıkla alakalı değil. Medya insanlara daha zayıf olmanın daha güzel olmak olduğu anlamına geldiği bilgisini empoze etmiş. Normal hayatta görüyoruz ve ortalama boyda 160 bı kadın için 50 kilo biri 70 kilo olandan çok daha çirkin olabiliyor. Ama insanlar kendilerini kabullenmeyip bütün suçu vücut ağırlıklarına atarak eğer daha güzel fiziğim olsaydı kesinlikle çok daha ilgi çekerdim mükemmel olurdum deyip sağlıksız bir şekilde kilo veriyorlar ve bu tarz şeyler yeme bozukluğu ortaya çıkarıyor. Bize kim ideal kilo boyunun son 2 basamağın 10 kilo azı dedi merak ediyorum cidden. Son 2 basamak gayet normal ve sağlıklı bir kilodur hatta 10 kilo fazlasına kadar normal sayılır. Ama maalesef insanlar son dönemlerde aşırı takıntı yapmaya başladı. Sorum şu aslında bana katılmıyorsanız neden kilo verirseniz daha güzel olacağınızı düşünüyorsunuz? Yüz güzelliği güzelliğin yüzde 70 i değil mi? Yani ben şahsen güzelliğimizi değiştiremeyeceğimizi düşünüyorum genel olarak sadece bazı düzeltmeler yapabiliriz ama çoğunluk yine genetiktir. O yüzden insan kendini belli derecede kabullenmeli ve sevmeli. Neden medya insanlara psikoloji bozacak şekilde dayatmalar yapıyor? Yüzü güzel olan bı insan fiziği güzel olandan daha çok beğenilmez mi?
İnsanlar neden yüz güzelliğinin dış görünüş açısından fizikten daha önemli olduğunu kabul etmek istemiyor?