Güzel veya yakışıkli insanları görünce Tanrı nin sevdiği kulları diye geçiriyorum benim gibileri de yaratmış firtlatmis bu dünyaya belki de bende Tanrı nin unuttuğu kulundan biriyimdir. Bazi kullarını hiç sevmiyordur belki.
Aşk konusunda da öyle düşünüyorum ne güzel sevilen insanları görünce Tanrı nin sürekli karşıma çöpten kullarını çıkarması ve o kullari da yarabandı olarak kullandı beni. Tanrı sevseydi beni böyle kötü olayları vermezdi. İnsan bile sevdiği insana kıyamıyor üzülmesine ama Kuran'da en merhametlisidir diyor Tanrı ya o da ayrı bir soru işareti tabi ki.
Aşk konusunda da öyle düşünüyorum ne güzel sevilen insanları görünce Tanrı nin sürekli karşıma çöpten kullarını çıkarması ve o kullari da yarabandı olarak kullandı beni. Tanrı sevseydi beni böyle kötü olayları vermezdi. İnsan bile sevdiği insana kıyamıyor üzülmesine ama Kuran'da en merhametlisidir diyor Tanrı ya o da ayrı bir soru işareti tabi ki.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Bence bir gün böyle birisi karşına çıkacak. Ama belki de sen şu an çıkmadığı için sorgulama içine girmişsin. Bu dünyada herkes bir şey için kendini eksik görür ya da neden diye sorar. Mesela bir hastalıkla doğan insan neden diğer kullarında yok da ben de var der, niye beni seçtin demek ister Tanrı'ya. Veya senin gibi genel güzellik/ yakışıklılık algısına uymadığına "inanan" insanlar niye beni böyle yarattın ki ya da hadi ben böyleydim niye diğerlerini böyle acımasız kıldın ki diye sorar. Ya da büyük bir kayıp yaşayan insanlar belki hayatında senin dediğin gibi onu çok seven birisi vardı ve gün geldi onu kaybetti ve o da sorar niye benden aldın da diğerlerinden almadın diye sorar. Eğer o kadar merhametliysen kimseden alma der Tanrı'ya. Fakat soru bence şu olmalı: Öğretmen sınav esnasında öğrenciye soruların cevaplarını söylerse bu öğretmen öğrencisini çok mu sevip çok mu merhamet ediyordur yoksa öğrencinin henüz fark etmediği bir iyilik mi ediyordur? Buna benzetecek olursak Tanrı'nın merhameti sınav esnasında yaşananlar sebebiyle yok olmaz. Belki de şu an sen isyan edecek misin yaratılışına ve kaderine diye heyecanla izliyordur seni. Aynı öğretmenin öğrencisi sorularını cevaplayabilecek kadar öğrenebilmiş mi öğrenememiş mi diye heyecanlanması gibi. Hem şu an dünyadaki güzellik, sence doğal bir durum mu? Sence herkes o kadar da güzel mi yoksa herkes birbirine mi benzer olmuş? Evet doğal olarak çok güzel insanlar da var fakat bu da onların sınavıdır diye düşünmelisin. Belki de bu güzellik onları kibre sürüklüyor ya da bu güzellik sebebiyle başlarına gelmeyen kalmadı ya da bu güzellik dış dünya için var olsa da o kimse depresyon gibi rahatsızlıklar nedeniyle kendini güzel göremiyor ve senden farksız düşünemiyor. Güzel insanların hep çok sevildiğini ve çok mutlu olduklarını sanamayız. Ve son olarak sana önemli bir tavsiyede bulunacağım. Bir insana güzel yemek yaptığını söylersen yaptığı yemekler kötü de olsa gün geçtikçe yemek yapmakta daha da iyi olmaya başlayacaktır. Bir insana çok güzel kıyafet seçimleri yaptığını söylersen tarzı insanların gerçekten hoşuna gitmiyor da olsa gün geçtikçe gerçekten kendine has olan tarzı bulacak ve bu orijinalliğiyle herkesin aklında tarzının çok iyi olduğuyla kalacaktır. Aynı şekilde bir insana güzel veya yakışıklı olduğunu söyler durursan da o insan güzel olmaya veya yakışıklı olmaya eğilimli olacaktır. Nasıl mı? İnan ki bilmiyorum ama gerçekten böyle bir şey var. Ve bu insan niye sen olmayasın? Kendine ben çirkinim, beni kimse sevmiyor hatta sevmeyecek demek yerine ben çok güzelim ve sevilmeyi hak ediyorum ve bir gün birisi beni çok sevecek demelisin bence. Tanrı sana bir öğretmen edasıyla bunu öğretmeye çalışıyor. Seni sınava tabi tuttuğu için onu suçlama lütfen.
Kal sağlıcakla. Umarım hayatın bugünden sonra hep güzelliklerle dolu olur...
Teşekkür ederim cidden okurken ağladim sanki kendime çok haksızlık, acımasızlık yaptığımı hissettim az da olsa geçmişte bazı kötü şeyler yaşadım, zorbaliga uğradım, yarabandı olarak kullanildim. Bu yüzden belki de acımasız davranıyorum kendime.
Aşk konusunda da birinin beni seveceğine inanmıyorum hani inanmak isterim ama yani olmuyor geçmişte yaşadığım bir ilişki yüzünden. Ama bilmiyorum akışına bırakmak iyi olabilir belki hayatı zaman belki de her şeyin ilacıdır
Eğer yazdıklarım iyi geldiyse ya da bir şeyleri fark etmeni sağladıysa gerçekten çok mutlu olurum. Ve eğer söylediğin şeyleri yaşadıysan kendine acımasızlık ediyor olabilirsin gerçekten. Şu an anlattıklarına benzer bir durum bildiğim için bir örnek vermek istiyorum. Mesela depresyondaki insanlar genellikle gerçekleri çarpıtırlarmış. Nasıl bir şey oluyor bu? Çeşitli çarpıtma yöntemleri varmış. Ve aslında bu yöntemleri depresyonda olsak ya da olmasak da ara sıra kendi hayatımızda gözlemleyebiliyoruz. Mesela bunlardan birisi de aşırı genelleme dediğimizi bir çarpıtma yöntemi. Kişinin başına bir şey geliyor ve daha sonrasında bu durumu her buna benzer şeyi yaşadığında olacak bir şeymiş gibi görüyor. Mesela senin örneğindeki gibi bir ilişkisinde kötü bir şeyler yaşıyor ve sonra hep böyle olacakmış gibi düşünüyor. Hatta başka bir çarpıtma yöntemi de falcılık diye isimlendirilmiş olan bir yöntem. Bu yöntem de geleceğe dair kehanette bulunmakla alakalı. Mesela o kişi yeni bir ilişkiye başladığında "Bu da diğeri gibi olacak." diyor. Ve sırf böyle düşünüp böyle inandırdığı için kendisini gerçekten gerçek hayatta olan şey de bu oluyor. Ve bunları okumuş olduğum kitapta bir de diyordu ki dışarıdaki insanların ya da dışsal olayların hiçbiri bizi etkileyemez. Yani mesela birisi senin çirkin olduğunu söylese ya da bir ilişkin çok kötü de bitse bunların hiçbiri seni hiçbir şekilde etkilemez. Ama seni mahveden şey senin kafanın içindeki söylemlerdir. Yani dışarıda her şey olabilir ama içeriyi kontrol edebilirsen gerçekleri çarpıtmayarak net bir görüş sağlayabilirsin kendine.
Aynı zamanda gerçekten de haklısın, zaman birçok şeyi iyileştirebilir. Ve bu zaman geçerken de bence şöyle düşünebilirsin. Birileri seni sevmeden önce senin kendini sevmen gerekir öyle değil mi? Bu geçen zamanı kendini sevmek için değerlendir.
Harika günler diliyorum sana...
Ama güzellik geçici degil mi ve kime göre güzelsin değilsin akıl beden sağlığın vicdanın merhametin varsa en güzel sensin
Kesin öyledir özellikle erkekler dış görünüşün hasina bakıyor. Yapmadiklari zorbalıklar yok kiloya laf ederler , yüz tipine laf ederler yani çoğu kusura bakmayın ama
Herkes yaşadıklarını söyler bende aynı seyi sizler için dediğim zamnlar oldu ama artık hani kim ne diyor bakmıyorum hayat devam ediyor:)
Benim yaşımda ki insanlar cıvıl cıvıl hepsi çok güzel insan da hayal ediyor bende böyle olabilir miyim diye.
Amin insaAllah olursun doğru kişi ile umudunu kaybetme hiç bir zaman bakarsın bir gün gözlerin güler
Güzellik algısı geçicidir
Birileri gelip kalbine aşık olacak
Yanlış anlamayın ama buna benzer cümleler tarih oldu artık herkes dış görünüş öncelik veriyor haklılar da bence. Tanrı nin bile ozenmedigi kuluna kulu neden baksın
Belki başka şeye ozenmistir
Bende bir şeye ozenmemis firtlatmis bu tiple bu çöpten dünyaya ne yaparsa yapsın demiş herhalde.
Hiç sanmiyofum