Hafif kuru hafif ufak sivilce mevcut. Burun üzerinde delik siyah nokta ve yanakların üzerinde de ufak delikler var.
Arkadaşlar şimdi ben nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Hangi yüz kremi hangi temizleyici hangi tonik ve hangi güneş kremini alırsam yüzün pürüzsüz ve sorunsuz olur?
Tabii ki beslenmeme dikkat ediyorum ve günde 2 litre 2,5 litre su içmeye özen gösteriyorum. Bunun dışında bir cilt rutini oluşturmak istiyorum ama Ne almam gerektiğini bilmiyorum.
Yüzüm aynı bu şekilde. Burun üzerinde ve yanaklarda delikler ve siyah noktalar var hafif sivilce ve hafif kuruma var. Ne?
genetik olabilir belki de Gözenek Tıkanması: Siyah noktalar ve hafif sivilceler, gözeneklerin ölü deri hücreleri, sebum (yağ) ve kirlerle tıkanması sonucu oluşur. Cilt Tipi: Yağlı veya karma bir cilt tipine sahip olmak, bu sorunların daha sık görülmesine neden olabilir. Hormonlar: Hormonlardaki değişiklikler, özellikle ergenlik döneminde veya adet öncesi dönemde, sivilce ve siyah nokta oluşumunu tetikleyebilir. Yanlış Bakım Ürünleri: Cildinize uygun olmayan ürünler kullanmak, gözenekleri tıkayabilir ve cildi tahriş edebilir. Çevresel Etkenler: Toz, kir, hava kirliliği gibi çevresel faktörler de gözenekleri tıkayabilir.
her aksam uyumadan 1 saat önce yüzünü yuz temizleme yağıyla massage yaparak yıkaman lazım ki o yüzündeki butun pislikler gitsin ondan sonra yuz temizleme jeliyle yıkaman lazım yani çift yıkama sonra tonic yağlı ciltler icin olanlardan çünkü genellikle yağlı ciltlerde gözenekler açık olur. tonik kurumadan nemliyken serum sürmen lazım salicylic acid siyah noktalar icin iyi bir serum hangi marka fark etmez ama benimkileri The Ordinary markası. ondan sonra en en en onemli şey nemlendirici yağlı ciltler icin nemlendirici sürmezsen boyle devam eder çünkü yağlı ciltler nemlendirilmezlerse daha çok sebom olur ve yüzün gittikçe daha çok yağlanmaya baslar yaglandikcada gözeneklerin daha çok buyur nemlendirici yag oranını dengeler dediğim gibi bunlar hepsi yağlı cilt tipler icin olmalı olmadı aksi taktirde daha kotu olabilir ya da hiç bir ise yaramaz bosa zaman kaybı olur. ondan sonra göz altı kremi dudak kremi sürersin
1 saat önce dedim çünkü hemen öyle yatarsan hepsini yastiigin emer o yüzden değmez yani 1 saat onceden yapki cildin de kurusun ve cildin emsin.
sabahta sadece suyla yıkaman yeterli çünkü Gunde iki kere sabah aksam deseler bille yüzünü yıpratır ve hassaslaşır o yüzden sabah suyla yıkaman yeterli
istersen sonra buz da sürebilirsin yüzüne pirinç suyunu dondurup yapıyorum ben ama herzzaman degil
ondan sonra ayni tonik ayni serum ayni nemlendirici ve güneş kremi sürersen güzel olur göz altı kremiyle birlikte oda çok onemli
eğer makyaj yapıyorsan bunuda 1 saat onceden yapmani öneririm ama yapmıyorsan hemen öyle cikabilirisin
0
2 Yorumla
Soran
1 yıl
Peki sırayla en iyi hangi marka onu da yazar mısın satın alıcam
Yuz temizleme yağ+jel (hylorik asit mi içerecek bunlar)
benim kullandıklarım şimdiye kadar kiehl's markası ve dediğim gibi The Ordinary hic kullanmadım ama Beauty of joseon icin de çok güzel yorumlar duyuyorum
ama benim yüzüme etki eden hele ki Corona zamanında o maskeler yüzünden tüm sivilceli olmuştum ve lekelerim oluşmuştu the ordinary markasını kullandim ve zamanla gecti ve en onemlisi Sabir da gerekli 1-2 hafta deneyipte olmuyor dememek lazım hylorik asit icere bilir ama mecbur degil çünkü temizleme jeli olduğu icin burada en onemli şey serum ve tonik
Öncelikle gözeneklerin içini düzenli olarak temizlemelisin. Bunun için burun bantları var. Sonrasında tonik ve sıkılaştırıcı bir krem kullanılması gerekiyor. Yine de bir iyileşme görülmezse karbon peeling veya lazer tedavisi de kullanılabilir.
0
3 Yorumla
Soran
1 yıl
Bantlar bir halta yaramıyor peki tonik ve temizleme suyu olarak gerçekten işe yarar bir ürün markası önerir misin? C serumu ve güneş kremi de lutfen Hylorik Asit içeren?
Cildine buhar tutup toniklemek lazım ve tabi düzenli cilt temizliği şart tonik olarak bence en iyisi sinozun glow toniği yüzüne buhar tutup onla sil farkı göreceksin ama 2 kere yapıp vazgeçme cilt bakımı rutin olması gereken bişey
Ana Sayfa > Cilt Bakım > Sorular > Yüzüm aynı bu şekilde. Burun üzerinde ve yanaklarda delikler ve siyah noktalar var hafif sivilce ve hafif kuruma var. Ne?