Güncellemeler
1 yıl
güncel
Güncellemeler
1 yıl
güncel2
Yazılım mühendisliği bitirdim fakat başvurduğum bütün şirketler, bu yüzle beni müşterinin önüne çıkaramayacaklarını söylediler, çünkü yüzüm müşterileri rahatsız edebilirmiş. Estetik olmayı düşünüyorum ama yüzüm yüzünden iş bulamıyorum. Ne yapmam gerekir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Hangi şirket böyle cevap verebilirmiş ya? Kendini iyi hissedeceksen estetik ol ama kurumsal bir şirket böyle cevap veremez.
estetik olursam kendimi iyi hissedeceğim kesinlikle. Hangi operasyonların yüzümü düzelteceğini bilmiyorum. Bir de şuanki yüzümle bir iş bulmam lazım öncelikle
müşteri toplantılarına katılmayacağın bir iş bak öncelikle. operasyonlara da bir uzman karar verebilir.
yani yazılım mühendisliğinden vaz mı geçeyim? Ben bu mesleği okudum fakat
her yazılım mühendisi müşteri toplantılarına katılacak diye bir şart yok.
öyle mi? Bunu her yerde sordum ben, bir çok yazılım mühendisine. Hepsi, yazılım mühenisleri müşterilerle yüzyüze toplantılara katılmalı dedi. Hiç kimsenin yüzümü görmeyeceği bir yazılım mühendisi olabilir miyim?
elbette. hatta remote çalışıp hiç insan bile görmeyebilirsin.
benim bildiğim remote çalışanlar da kameralarını açıyorlar, ama daha rahat olur benim için remote işler. Artık hep remote iş arıyorum ben de, direk ofis işlerine başvurmuyorum
kamera toplantılarda açtırılır, çoğu zaman da mecburi değil.
emin misin? yazılım mihendisi misiniz?
benzer bi işteyim. yazılım mühendislerimiz de var.
ne şirketinde çalışıyorsunuz? çalıştığınız şirketteki yazılım mühendisleri müşteriler tarafından görülüyorlar mı? Kamera açmamayı istemek normal karşılanıyor mu?
müşterilerle biz ilgilenmiyoruz. ekip liderleri bile nadiren toplantı yapar müşterilerle. o işlere başkaları bakar.
mükemmel. benim başvurduğum şirketler startup yazılım firmalarıydı
eğer kimse tarafından yüzümün görülmesini istemiyorsam, ne tarz firmalara ve pozisyonlara başvurmalıyım?
Freelance isler yapsana isine hakimsen, ne varmis ya bu kadar yüzünde
freelance için yeterince deneyimim yok. Bir şirkette çalışıp kendimi pişirmek istiyorum fakat şirketler de yüzümden dolayı işe almıyor
Sana kim söyledi ise bunu ilk önce kendilerine baksınlar
Yazılım şirketlerindeki işverenler
Boş muhabbet yazılım ile görünüm ne alaka
müşterilerle yüzyüze toplantılara katılacakmışım ve yüzüm müşterileri rahatsız edebilirmiş
Ya saçma sapan muhabbet müşteri senin zekana bakar yaptığın ve yapacağın işe bakar mankenlik ajansı mı sizin ki
mankenlik ajansı değil, ama sanırım rahatsız etmeyecek bir yüz arıyorlar. Yüzüm müşterileri rahatsız edebilirmiş
Boş muhabbet ne ekerse onu biçerler
hayatımda gördüğüm en sacma soru. güzellikle yazılımın ne ilgisi var ya. model mi arıyorlar
model değil, ama rahatsız edici olmayan bir yüz arıyorlarmış, çünkü müşteri ile toplantılara katılacakmışım ve yüzüm projeyi kötü etkileyebilirmiş
hay sokayımmm öyle şirkete ben. o zaman sana masa arkasında müşteri ile ilgili olmayan bölümde iş versnler. bana sahtekat geldiler
Genelde grafik tasarım gibi alanlar dediğiniz gibi, fakat ben yazılım mühendisliği okudum. Baştan yeni bir bölüm mü okumamı önerirsin?
saçmalama yaaa. seni beğenmeyen adamın ben taaa. elin adamı için kendini bozma. işin de süper. kompleks yapma lütfen
kompleks yapmıyorum ama şuanki yüzümle iş bulamıyorum
çokkk merak ettim seni. görsem bişey derdim istersen bana yaz
tanamdır takip attım
göstert kendini bana
görmeden yorum yapamam cirkinsen cirkin derim hiç açımam
tamam takip attım, fakat yeni olduğum için mesaj atamıyorum
Mesela yüzün neyinden rahatsız olcaklar
yüzümün aşırı çirkin ve rahatsız edici olduğunu söylüyorlar genelde
Nie ne var mesela yüzünde çok saçma
çirkin
Dalga geçiyon sanki çirkin bile olsan rahatsız edici yüz nasıl oluyomus
çirkinliğin de derecesi var, benim yüzüm aşırı çirkinmiş