Toplum dayatması kişileri estetiğe mi itiyor?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Toplum dayatması kişileri estetiğe mi itiyor?

#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Ağzı olan herkes konuşuyor bir insanı kendisi ilgilendirir o onu bu bunu dedi diye gidip estetik mi yaptırmak gerekiyor kimse kusura bakmasın ama herkes bir ilgi odağı olmak için elinden geleni yapıyor ne meraklı özellikle kadınlar milleti kendi cinsimden utanc duyuyorum dekolte bölgeleri hep meydanda dapdaracik tayt giyerler bacaklar meydanda kilot izleri belli birde o kilot izi belli olmasın diye tanga giyenler de var hiç giyinmesinler iç çamaşırıyla gezsinler madem bu kadar iç çamaşırıyla gezmek meraklısısınız hiç giyinmeyin daha iyi nasıl bir aileye sahipsiniz giyinmenin de bir adabı vardır ama sizler kendinizi ancak erkeklere bakıtmayı sevdiğiniz için alıştık biz bunları görmeye erkeklere peşkeş çeken parayla vücudunu satanlar otobana çıkın orası size daha uygun yer en azından gözümüz sizin gibilerini görmez toplumun yarısı da bundan ibaret
Bence toplum dayatması rolü burada çok büyük çünkü genelde toplum işte kadın şöyle olmlı erkek şöyle olmalı dediği için de kendini beğenmeyen çok kişi var maalesef. ama kendi istekleri ile estetik olan bir çok kişi de var aynı zamanda. Toplum dayatmaları, kişilerin estetik kaygılarına etki edebilir ve estetik amaçlı müdahalelere yönlendirebilir. Toplumun belirli bir güzellik standartı veya ideal görünümü vurgulaması, insanların kendilerini kabul ettikleri ve toplum tarafından kabul görmek için bu ideal görünüme uymaya çalıştıkları bir baskı yaratabilir. Bu dayatmalar, medya, reklamlar, ünlülerin imajları ve sosyal medya gibi faktörler aracılığıyla yayılabilmektedir. Görsel medyanın gücü, insanların görünüşleri üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İdealize edilen vücut şekilleri, gençlik, pürüzsüz cilt, dolgun dudaklar, mükemmel dişler gibi özelliklerin sürekli olarak vurgulanması, kişilerde estetik kaygıları artırabilir ve estetik müdahalelere yönelmelerine neden olabilir. Bu durumda, toplum dayatmalarının estetik müdahalelere iten bir etkisi olduğunu söylemek mümkündür. Ancak, estetik kaygılar ve estetik müdahalelere yönelim çok karmaşık bir konudur ve kişisel, kültürel ve sosyal faktörlerin etkileşimiyle şekillenir. Herkesin bu konuda farklı deneyimleri ve motivasyonları olabilir.
Kesinlikle itiyor güzellik algısı yaratılmış öyle olsun şöyle olsun böyle olan güzeldir insanların kendine olan güveni zedelendi herseyleri kusursuz olsun istiyorlar.. çünkü kusur kavramı da var.. bu bir takıntı haline geldi aslında bir hastalık olduğunu düşünüyorum herkes bir değilki tabiki herkes farklı olacak ve farklılıklari güzelliği ortaya koyar insan kendisi olduğu için güzel olabilmeli.. kilo kavramı bile güzellik algısı herkesin kendi bedeni ne karisiyorsunuz efendim. yag aldirmalar vs vs gibi
Çok iğrenç hepsi aynı fabrikadan çıkmış. Bence itiyor ben bile bazen Türk filmi izlerken tuhaf oluyorum burnu uzun vs Oyuncu gorunce şimdi kim neresini begenmese yaptırıyor. Burnu uzun görmek imkansız gibi
Tesekur ederim ♥️
Rica ederim
Cevap
16Cevap
toplum dayatması sokaktaki okullardaki ve sosyal medyadaki zorbalığın geldiği seviye insanları özgüvensizliğe ek olarak da estetiğe itiyor maalesef hepsi birbirine benzeyen oyuncak bebekler gibi dolaşıyoruz ve açıkçası bu durum rahatsız edici. estetiğe karşı değilim fakat toplum dayatması sebebiyle değil de kişinin kendi isteğiyle yapılması taraftarıyım.
Evet. Ama bu herkesin estetik olması gerektiğini göstermez. Kendine güvenen ve kendini seven insan estetiği desteklemez zaten. Çünkü kendini de, kusurlarını kabullenir ve olduğu gibi sever kendisi. Herkesin kendini sevmesini isterdi₥
alakasi yok bence bende kürdüm ve bence burnum buyuk biri dediginde asla takmuyorum umrumda bile olmuyir cunku bana boyle yakisiyir ki boyle dogmusum gereksiz insanlrin gereksiz sozlerini dikkate alacak kadar cahil degilim
Estetiğin en büyük sebebi de bu. Herkes güzellik algısına uymaya çalışıyor. Sonra hepsi aynı tip oluyorlar.
Hayır, kadınların kendi kendilerine dayatması estetiğe itiyor.
Yaw bu kadınların, kadınlardan çektiği nedir arkadaş böyle yaa?
Evet, güzel bir soru ve güzel bir konu. Maalesef toplum ve medya dayatması kişilerin çoğunu estetiğe itiyor.
Sosyal medyanın en zararlı tarafı bu herhalde, herkese kendisini yetersiz ve çirkin biriymiş gibi hissettiriyor
Ben hiç öyle bir dayatma hissetmiyorum ama hisseden vardır
Milletin lafını cok takıyoruz ve bi anlama onlara yaranmaya çalışıyoruz sen kendin ol yeter
Toplumdan ziyade medya dayatması yüzünden insanlar estetiğe başvuruyor.
Evet eskiden estetik mi vardı? Güzellik algısı sonradan değişti
sırf birilerini memnun etmek için dış görünüşünde değişiklik yapıyorsan daha sonra sen üzülürsün
Evet kadinlar ozellikle erkeklerin kusursuz olmasini istiyor kusurlu erkek yalniz kaliyor
Evet sosyal medya da yanında tatlı olarak kaliyo
Toplumu pek takan birisi değilim. Aldırış etmiyorum, kim ne derse desin
Ya ben de bi meme estetigi mi yaptirsam diyom ama para yok ona, bi de yag filan aldirsam ordan burdan gerdirsem kendimi, off para yok
Toplum yuzunden penisime estetik yaptirdim mutsuzum 25cm şu an :(
Kişinin tercihine bağlı fakat sosyal medya kullanımı bunu daha arttırıyor
Daha ulaşılabilir olması daha güzel olma çabası
Estetiğin parasını toplum mu verecekmiş
Herkesin dediğini takmamak lazım
güzellik algısı nedeniyle evet.
Mika çok güzel oldu ama
Kişisel tercihler itebilir ancak
Dayatma olmamalidir
Sizce yüz yogası işe yararmı
Çok faydası var
Kaşlarımı kaldırmak yüzümü germek istyorum ne kadar sürede faydasını görürüm