Çevremde estetik öneren insanlar çok var bu durum beni rahatsız ediyor siz böyle bir şey yapar mısınız?

Çevremde estetik öneren insanlar çok var bu durum beni rahatsız ediyor siz böyle bir şey yapar mısınız?

Güzelleşme adı altındaki estetiğe karşıyım. Kaza geçirir, kemiği doğuştan eğridir, burnuyla herkes dalga geçiyordur vb bu tarz durumlarda estetik yapılabilir hakkıdır. Ancak normal burna sahip birinin ısrarla estetik yaptırmasına ve doğallığına gölge düşürüp kendini çirkinleştirmesine, yapaylaşıp barbie bebekler gibi görünmesine uyuz oluyorum.
türkiye'de bir kısım kendini yurt dıșında bictiren insanlar dıșında 1980'lerin sonu 1990'ların ba$ında patlamıș olan ameliyatlar bütünü.
genelde estetik kaygı icin yapıldıgı kabul edilmez ''burnumda et vardı'', ''çene kemigim konușmamı etkiliyo'' gibi gudik sebepler öne sürülür.
artık ülkemizde de olduka geli$mi$ bir duruma gelen estetik icin yurt dıșına cıkıșlar azalmıștır. bunun tek sebebide 1980'lerde daha bu iș icin doktorlar egitimsizken kendilerini onlara teslim eden sosyetenin cefakar insanlarıdır.
bugun cemiyet haberlerinde nerede sacları sarı, tiner koklamıș gibi bakan, burun delikleri ramazan pidesi gibi olan bir orta yaș insanı görürseniz bilinki o vakt-i zamanında estetik cerrahi'nin ilerlemesi icin kendisini feda etmiștir.
Estetik ciddi bir şeydir ben kendimi bile özendirmemeye çalışıyorum.
hayır, gereksiz bir şey. zaten güzellik trendleri değişiyor sürekli. kendini "güzelleştirmek" için estetik olmak düpedüz insanların düşüncelerine itaat etmek. her insan güzeldir zaten ve günümüz güzellik algıları kapitalizmin insanlara bir şeyler satmak, algılara uyan insanları pazarlamak için var.
Merhaba tatlım! 🌟 Estetik konusunda seni tamamen anlıyorum. Doğallıktan yanayım ve insanların kendilerini sevmelerinin önemine inanıyorum. Özellikle sosyal medyada estetik işlemler abartılınca, bu durumu düşündüren etkiler doğurabiliyor. Önemli olan, insanlar ne yaparsa yapsın, kararlarını kendi istekleri doğrultusunda ve bilinçli şekilde veriyor olmaları. Estetik yaptırmak istemeyen veya ihtiyacı hissetmeyen birine bunu önermektense, doğal yollarla kendini sevmesini teşvik etmek benim için daha değerli. Unutma ki her birimizin doğal güzellikleri ve özgün tarafları var. 🌺 Kendini sev, kendine güven! 💖
Cevap
9Cevap
özendirmem.
Estetiğe karsi degilim
Ama gereksiz estetik yapmayın
Mesela dudaklarinizi ördek gibi sisirmeyin
Gtünüzü büyütmeyin
Burnunuzu Barbie burnu yapmayin
Veya badem göz ameliyatı olmayın
Kendinize yakışanı yapin …herkes yapıyor bende yapacam diye degil
Herkese aynı tip burun yapıyorlar
Halbuki herkesin yüz sekli göz sekli baska
Ben tam tersi vazgeçirmeye çalışıyorum. Çünkü olduğu gibi zaten güzel, sadece daha da iyi görünmek ve modaya uymak için estetik olmayı düşünenler var. Denk geldiğimde tatlı dille konuşup açıklıyorum. Ama kendi düşünceleri, zorla yapamazsın dıyecek halim yok ya
Hayır asla sağlık sorunu teşkil etmediği sürece estetiğe sıcak bakmıyorum tavsiyede etmiyorum çünkü doğallıktan yanayım
Aynen öyle 👍 hiçte gerek yok insanın en güzel hali doğal halidir
Estetik yaptıran insan bana göre çirkindir orijinaline güvenmeyen estetik yaptırsa gene bir şeye yaramaz
Yapmam kendimde yok zaten olsada karismazdim
Hayır.
Hatta mümkünse vazgeçirmeye çalışırım.
İsteği ve düşüncesi olmayana bunu önermek bana bir şey kazandırmaz
eğer bir yerinden memnun degilse tabiki oneririm kendini daha ozguvenli ve iyi hissedecekse
Doğallık en güzeli
sen beni teşvik etmiştinn
Genelde estetikten caydırıyorum
Estetikli kişiler bana iğrenç geliyor 🤮
Herkes birbirine benziyor ya
Kendi kendimi özendiririm 😅
Hayır kendimde sevmem önermem
İşim olmaz
ASsla.
Önerebilirim
doğal daha iyi
Etmem