Bugün bir söz duydum “Erkeğin çirkini makbuldür” sadık olur diye.. sizce de öyle mi?
Katılıyorum
Alakasız bence
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün bir söz duydum “Erkeğin çirkini makbuldür” sadık olur diye.. sizce de öyle mi?
Benim çok eskilerden bir arkadaşım var, adam normalde bildiğiniz maymunun tekidir, (yırtık donlarını ben bilirim) ekiden çok reddedilen biriydi, bir gün aşık olduğu kadın onu aldatınca hırsından deliye döndü... Sonra intikam yemini ederek 6 ay eve kapattı kendini. Bu sırada kimseyle görüşmedi. 6 ay sonra bambaşka biri olarak karşımıza çıktı, biz dostlarına bile intikam güden biri haline gelmişti, saçlarını uzattı, küpeler falan taktı, (uzun saç ve küpe ancak bir erkeğe bu kadar yakışır) sonra çok kadının canını yakmıştır, nice artık kız olmayan kadınlar aşkından dizimin dibine yatıp hüngür hüngür ağlamıştır, (sırf arkadaşıyım diye) kızları kendine aşık ediyor ve asla acımıyor. (Bana söylediği söz, "kadınlara asla acımam, işimi görürüm ve yoluma giderim") yaptığı iş sebebyle onlarca ülkenin kadınlarıyla ilişki kurmuşluğu vardır. Kadınların ekserisi böylelerinden hoşlanıyor. Bir erkek ne kadar tipsiz olursa olsun, bir duruşu ve tarzı varsa üstelik şeytan tüyüne sahipse, kadınların çoğuna göre kesinlikle en çekici erkektir.
Benim icin dis görünüş önemli. Yanima, kendime yakistirdigim biri olmali. Her yerde, her seyde en guzelini ararken, gidip en guzel fincan takimina bile asik olurken neden karsi cinste bu kriterlerimi dusureyim ki. Allah var begenilen biriyim, guzel bulunurum. Bebek gibi kizlarin yaninda kizdan asagi kalan eekek goruntusunu ben sevmiyorum. Evet dis görünüş her sey degil ama bircok sey. Bunlar erkekler icinde gecerli. Erkekte en guzelini arar, hatta erkekler gorsellige kadinlardan daha düşkündür. Bende bir kadin olarak gorsellikten etkileniyorum. Hani yatak olarak bile gorsel olarak begendigim biri beni daha da yukseltiyor. Ben bu adamla beraberim hazzini yaşıyorum. Insanoglu bircok seyde gorunuse bakar. Manavda meyve secerken bile en guzel goruneni seceriz. Bu icimizde var. Karsidaki insanin dis gorunusune puani beynimiz saniyeler icinde veriyor. Beynimiz saniyeler icinde yakisikli mi guzel mi bunun analizini yapıyor. Bu elimizde olan bir sey de degil. Beynimiz yapiyor bunu. Aninda karar veriyoruz karsi cinsle ilgili dis gorunuse. Ha sonradan sans verir tanisir, guzel huylarini görürsün o ayrı. Ama biz zaten istemeden bu ayrimi ve kategoriyi yapıyoruz. Psikolojide halo etkisi diye bir sey var. Dis gorunusu iyi olan insanlari daha sempatik bulma, caliskan gorme, onun hareketlerinin daha olumlu yansıması gibi gibi bir ton aciklamasi var. Netten araştırabilirsiniz. Bu isin beyinsel psikolojik durumu da var yani. Sahsi olarakta dis gorunuse dedigim gibi bakarim. Yanima yakisan biri olmasina bakarım. Herkes bakar yalan soylemeyelim simdi. Kadinlar belki hani kendisine deger vermesine, davransilara, zekaya, espriye, kariyere falan düşüyor olabilir. Erkeklerin bir şansı var ki o da fiziksel eksiklerini hal tavirlari ve kariyeriyle kapatabilme sansi olmasi. Ama kadinlar bu konuda dezavantajli. Erkek gibi gorsel bir varligi dis gorunusle etkileyemedigin surece direkt ustunu ciziyor. Ne kadar hanimefendi olsanda, erkege kendini iyi hissettirip iyi davransanda, kariyerin cok iyi bir konumda olsa da erkekler bunlara pek bakmiyor. Erkek daha görselci ve daha cok dis gorunuse bakiyor. Yuz guzelligine, fizik guzelligine ayri ayri, icinde kategorilere ayirarak bakiyor. Dudak, burun, göğüs boyutu, bel inceligi, kalca orani... erkekler daha cok kategoriye bölüyor ve daha gorselci. Hani kadin olarak ortalama ya da guzel degilseniz cokta bir sansiniz olmuyor. Erkek yine kariyer, para, kadina davranis, deger verme, ilgi verme vs derken acigi kapatiyor biraz. O yuzden bebek gibi kizlarin yaninda bu adam bu kizi nasil tavlamis afallamasina dusuyoruz. Ama yakisikli erkeklerin yaninda ben cirkin kadin gormedim. Cirkin, gobekli, sisman kadin gormedim. Kadinlarin yaninda cirkin, gobekli, killi, sisman erkekler gordumde tam tersini gormedim. Cirkin erkekler dahi yanindaki hatunun iyi olmasini istiyor cunku. Yakisikli erkekler en kotu ortalama bir kizla cikarlar. Yaninda cirkin, sisman vs bir kadin gormezsiniz pek. Nadirdir. Yanindaki kiz ya guzeldir ya da ortalama. Ortalama dediğimde o erkegin yaninda biraz cirkin durur. Yoksa tek basina baksan o kizda güzel oluyor genelde. Erkekler yaninda kotusunu barındırmiyor yani. Bende kendi degerimi farkındayım. Hani fiziksel olarak kriterlerime uymayan biriyle olur mu olabilir, duygusal baktigim surece olabilir karsi degilim ama şu durumda erkekler nasil kendine iyi, guzel, tas gibi hatunlari yakistiriyor ve bunda hak goruyorlarsa, kendilerine layik goruyorlarsa bende bir kadin olarak kendime en iyisini, yakisiklisini hak goruyorum ve layik görüyorum acikcasi. Boyle bir birlesmede guzel gen aktarimlari da olur diye düşünüyorum.
Ozaman tanışalım :d
Alakası yok.
Sadece şu olabilir ; Erkekler görsel varlıklardır, kadının dış görünüşüne kapılabilirler, ama bu oran kadında daha azdır, kadınlar daha çok sosyal statüye, kıvrak zekaya falan kapılmaya meyillidirler.
Ve bizim aile yapımızda maalesef büyük bir hata var , eğer bir erkek ya da kız çocuğu güzelse bu sürekli vurgulanıp o çocuğa hissettirilir, bu güzellik ya da yakışıklılık çocuk için üstün bir özellik olmaya başlar.
Bu durum çocuğun güzel olmasından dolayı zaten üstün olduğunu düşünmesine yol açar ve çocuk gelişme ihtiyacı duymaz.
Kızlar yetişkin bir kadın olduklarında çok güzel ama kezban tabir edilen boş işlerle uğraşan, sıkıcı ve itici tiplere dönüşür, ama erkekler genellikle dış görünüşe bakmaya meyilli olduğu için bu güzel ama boş kızımız pek yanlız kalmaz. Ha magandaya falan gider büyük ihtimalle, zaten böyle kızlara kroyum ama para bende kafasında erkekler katlanır, eğitimli adam bu tiple ilgilenmez.
(İsmi Kezban olan değerli arkadaşlar üzerine alınmasınlar :) )
Ama erkek için durum çok daha kötü olur çünkü kendini geliştirmemiş genç
Brad Pitt'imiz hiç bir niteliği olmadığı için sosyal bir statüsü olamaz ve yakışıklığı statü kazanmasında pek bir işe yaramaz
(sonradan bu durumu fark edip kendini geliştirirse durum düzelebilir.)
Dolayısıyıla statüsü olmayan bu yakışıklı genç arkadaşa sadece kadınlar bakarlar, belki muhabbet ederler ama konuşmlarından boş olduğunu ve statüsü olmadığını farkettiklerinde o adama tipinden kaynaklı olan ilgileri bitiverir, güzel ama boş hanım kızımız gibi ne olursa olsun birileri ilgilenmez bu arkadaşla ve yanlız kalır.
Yani erkeğin çirkini makbüldür lafı yanlış, ama bu laf çirkin tabir edilen erkeklerin bunu fark edip kendilerini geliştirip yüksek sosyal statüye sahip olmalarından kaynaklanıyor olabilir.
Aynısını yakışıklı erkek yapsa o da gayet makbül olur.
Ya o hani çirkin olursa başkası ona bakmaz, o da mecburiyetten sadık olmuş olur diye söylenmiş bir söz ama artık günümüzde geçerli değil. Çoğu şey paraya, mali duruma, statü ve kariyere bakıyor diyebiliriz. Tipe bakan pek yok. O yüzden erkeğim çirkin diye güvenme, işini sağlama al, karakter sahibi birini bul. Nadirdir ama sen de öyleysen mutlaka bulursun.
Cevap
93Cevap
"İyi erkekler çirkindir.
Yakışıklı erkekler iyi değildir.
İyi ve yakışıklı erkekler evlidir.
İyi, yakışıklı ve bekar erkekler fakirdir.
İyi, yakışıklı, bekar ve zengin erkekler sizi beğenmez.
İyi, yakışıklı, bekar, zengin ve sizi beğenen erkekler çapkındır, aldatır.
İyi, yakışıklı, bekar, zengin, sizi beğenen ve sadık erkekler gay'dir.
İyi, yakışıklı, bekar, zengin, sizi beğenen, sadık ve gay olmayan erkekler de ölmüştür."
Bu atasözünün üzerine konuşanlar ebedi günahkar olur😂😂😂😂
Öyle bir şey yok. Çirkin erkek sadıktır yakışıklılar aldatır diye bi saçmalık olamaz. Karakter meselesi bu. Genelde tombul erkekler sempatik olur güzel kızların kalbini kazanır o yüzden böyle eşleşmeler olabilir önemli olan anlaşıp sevmek çirkin kadın olmadığı gibi çirkin erkek de yoktur
Sadakatin dış görünüşle hiçbir bağlantısı yok..
Şöyle bir bağlantı kurulabilir:
"Beni bundan başkası sevmez, en iyisi buna bağlı kalayım.." diye eziklikle düşünebilir.. Ancak bu da "fırsat bulsa" sadık kalmayabilir..
Sadakatin direkt karakterle bağlantısı vardır.. Kendine yakıştıramayan, sevdiğini çok seven, kendisine yapılmasını kaldıramayacak, Allah'tan ve ahiret gününe iman edip korkan kişi yapmaz..
Yani erkek o tipiyle bebek gibi kızla olacak bebek gibi kızda onla yook yiaaa diye bağırıyom şu an 😄
Ben gözüme de hitap etsin isterim , erkekler bu konuda arsız.. kadına gelince anca tipe bakarsınız diyor uyanıklar , yemezler 🥱
Hiç alakası yok.. Bence zaten çirkin insan yoktur.. Bakımsız insan vardır.. Bir insan ne kadar çirkin görünürse görünsün azıcık kendine kılık kıyafetine bakım yaptığında kimsenin çirkin diyeceğini düşünmüyorum.. Kadın ya da erkek farketmez çirkin değildir, ama bakımsızdır.. Kendine biraz bakım yapmış olsa eminim ki özgüveni yerine gelecek ve bu düşüncelerden vazgeçmiş olacak..
Hiç alakası yok. İnsanları güzel/çirkin diye sınıflandırmam ama o çirkin diye bahsettiğiniz erkek özgüvensiz erkekse eğer, ilişkide sevip değer verip bir tarafını kaldırdıktan sonra öyle de bir aldatır ki ruhunuz duymaz. Tipten bağımsız bir şekilde söylüyorum, asıl özgüveni yerinde erkeği sevin. İstediğini elde edebilecek güçte ama size gelmiş. Daha ne olsun?
Aklıma Nesrin Cavadzade'nin şu haberi geldi
https://m.haberturk.com/nesrin-cavadzade-den-olay-aciklama-cirkin-erkek-seviyorum-yakisiklilar-magazin-haberleri-2519723-amp
Polyanacılık gibi olmuş. Bence çoğu kadın çirkin bir erkeği kabul etmez, kalbi temiz gibi ifadeler beğenilmediğini nezaketen söylemek içindir. Bu erkek için de geçerli, suratsız ve çirkin bir kadının yüzünü görmek ve beraber olmak iğrenç bir duygu. Tabi bana güzel görünen bir kadın, başka bir insan çirkin görünebilir. Tamamen tercih meselesi.
O çirkin diye tabir edilen adamların bazılarının kalbi cok guzel.. sevmek , asık olmak neden bırılerının tekelınde olsun kı. Ya da soyle sorayım hangımız dogarken secebılıyoruz gorunusumuzu. Dıs gorunusten zyade karaktere bakılmalı.
Şöyle bir seyde var ama tıpsız bırısı guzel bır kadınla cıktımı bu bana baktıysa herkes bakar dıyıp gozu saga sola kayıyor bunu da kımse unutmasın.
Ben yakışıklı olsam en az 10 tane kızı elde tutardım çünkü yapabiliyorum der yapardım erkeğim sonuçta şerefsizlik kanımızda var...
Neyse ki çirkinim zaten beni kimse sevmez severse de aklı şaşmıştır kendine gelmeden elimde tutmaya çalışır gözüm dışarılara kaymaz...
Hayır sadık olmanın çirkinlikle yakışıklıkla falan alakası yok.
Zengin koca arayıp rahata ermek isteyenler için kocanın güzeli, çirkini, genci ve yaşlısı olmaz. Bu genelde amaç uğruna hareket eden insanlar için geçerlidir. Kadın ya da erkek fark etmez. Sürekli bakacağı suratın güzel olmasını tercih eder.
Kızlar; sadece uzun, geniş omuzlu, yakışıklı, büyük cinsel organa sahip, vb. özelliklere sahip erkek istiyor yani öyle biri olmadığım için zaten kimse beni istemez. Öyle biri olsam da ya ciddi ilişki yaşamam; takılırım, ya da sevdiğim kızla birlikte olurum ve aldatmam. Her erkek aynı değildir ama hayat saydığım özelliklere sahip erkeklere güzel çünkü kızların çoğu "illa aldatılacaksam da öylesi aldatsın" düşüncesindeler. Kötü olsalar da, aldatsalar da yine mükemmel erkekler sevilecek, benim gibi b*kları kim sevsin 4q?
Bir insan dörtlük dörtlük olmaz. Hem akıllı hem zeki hem güzel huylu hem çalışkan hem eğitimli hem de yakışıklı. Bana kalırsa eksik olacaksa tipten eksik olsun. Üç erkek kardeşim var ayrıca tanıştığım görüştüğüm erkeklerden de anladığım kadarıyla erkek milleti inattir rahattır. Sorumluluk sahibi çalışkan erdemli olmayan erkek kadını çok yoruyor. Annem ve babam olmadığından ve evde tek kız olduğumdan evi ben çekip çeviriyorum ve kardeşlerim de çok rahat tipler babam da öyle idi. Kadın inanılmaz yıpranıyor. İlişkiye ben evlilik bazında baktığım için çalışkan zeki erdemli sorumluk sahibi eğitimli erkek benim tercihimdir. Yakışıklı karizma olmasa da olur yeter ki temiz ve bakımlı olsun. Yakışıklı erkek hovarda olur hele de zenfin yahut kariyerli ise onu tutamazsın
erkek erkektir
kadın kadındır
çirkinlik güzellik görecelidir
insan kimi severse güzel odur
saygılarımla :)
Her kafadan bir ses çıkıyor bu konuda, değer veren kıymet veren erkeklere selam bile vermeyen kadınlar nerde it kopuk serseri mağara ayısı var onunla oluyor. İsteklerinizde kendiniz gibi çelişkili be niye böylesiniz.
Yakışıklı veya yakışıklı değil bunun sadık olup olmaması ile alakası yok bu tamamen karakter meselesi.
Güzeli çirkini yok aldatan her türlü aldatıyor siz sanmayın çirkin kimse ona bakmaz hep bana ilgi duyar çok simarirsa şöyle düşünür bu fıstık gibi kiz bana baktiysa kimler kimler daha bakar deyip ego tatmini yapar aldatmaya kadar gider o sınırı iyi belirlemek gerekiyor karsimiza karakterli insanlar çıkar umarım
bence dogru. ama sebep kısmı tartısılır yani sadakat. cırkın erkek potansiyeli pek olmadıgından capkınlık yapma ıhtımalı zayıf olur diyebiliriz :D
Hayir erkegin cirkini makbul lafini asaglik kompleksi olan baskasina bakarmi cok yakisikli diye dusunenler bulmus bence (kaba olduysa ozur dilerim) erkeklerinde bu konuda sucu var tipi olunca egosu yukseliyo ayrica sadakatsizliktende kaynaklaniyo (tipi guzel olan erkekler masa susu gibi sevgili yapiyo bazen sadakatsizlikten kastim bu) ama her kadinin ayni olmadigi gibi her erkekte ayni degil boyle bi genellemede hos degil
Ben cırkın biriyim o yüzden sadıklık falan işim olmaz çok fazla saçma seviyorsam severim sevmiyorsam ayrılıtım bu yüzden beni sevecek kız ya slaktır ya da çok saf 😂😂😂
Eskiden öyleydi ama artık öyle değil. Çirkini seviyorsun diyor ki”bu bana baktıysa daha güzel olanı da bana bakar” sonra gidip aldatıyor türlü pislikler yapıyor
Allah aşkına ya siz kendinizi yakışıklı erkeklere layık mı görmüyorsunuz. Yakışıklı olsun bakınca gözünüz gönlünüz açılsın. Siz de bakımlı olun oh misss
Hayır. Kendini yetiştirmiş, ruhunu ve ahlakını güzelleştireni makbuldür. İnsanın içi daha önemlidir ama dışına baktığımız da reddedilemez bir gerçek. Sadece kalbi benim önceliği₥
Alakası yok şimdi kimseyi asla hor görmem fakat çok duydum yakışıklılığı olmayıp da en guzel kadın isteyen ve çok güzel kadınla birlikte olup gidip güzel olmayanla aldatan
Kişiye göre değişir, hayat arkadaşı mı arıyorsunuz yoksa instagram gönderilerinize ve fotoğraflarınıza sponsor mu? buna karar vermek gerek tabi.
Bence her erkek yakışıklı olmak ister. Belki psikopat şizofrenler vs. hariç. Doğuştan ya da bakımsızlıktan, hayat tarzından mümkün olmayabiliyor. Kadınlar kadar önem vermiyor erkekler bakımına. Güzel kızlar karşısında fazla şansı olmayanların uydurduğu bir şey bu.
İlgisi yok bence. Ne çirkin erkekler karılarını aldatıyor. Bunun biraz yetiştirilmeyle ilgisi var. Aldatmayı karaktersizlik olarak görmüyorsa birisi elbet bir gün kendisi de yapar.
Eğer çirkin bulursan onu kaybetme korkun olmaz. Çünkü her kız kolay kolay bakmaz öyle kişiye.
Ama Güzel yakışıklı bulursan öyle bir korkun olur çoğu kız mutlaka bakar.
avrupa yakasindan Dilber halayi hatirladim😁 Erkegin guzeli cirkini olmaz dedi iti kopugu olur
Hayırlısı olsun kalbi temiz olsun anneye babaya yakışır olsun da ( bu hem erkek hem kız için geçerli)
Çirkini daha beter bence, kendini matah sanıp kuduruyolar bu sefer😄 erkeğin adam olanı makbuldur
Yüzü isterse dünyanın en güzel yüzü olsun veya olmasın , içi güzel olmadıktan sonra affına sığınarak söylüyorum afedersin hiçbir b*ka yaramaz...
Aldatmaz diyorsanız yalnış. Bide bu cirkin beni aldattı diyip cifte üzülürsünüz. Ne cirkini ne yskışıklısı. Denginiz olsnı makbuldur
Çirkini makbuldür diye bir şey yok ama.. çok yakışıklısı da makbul değildir. Çünkü illaki gözü bir yerlere kayıyor veya ona birilerinin gözü kayıyor.
Hayir. Cirkin erkekle işim olmaz. Kendi seviyemin altında olmamalı. Sevgilim var ve yakışıklı zaten
Önce dış güzellik Tip sonra iç güzellik diyolar ben Tipten kaybediyorum zaten içimdeki güzelliği göremezler.
2 göz 2 kulak 1 burun 1 ağız 2 kol ve 2 ayağım var daha ne isteyebilirim allahtan :) çirkin kızlara araba çarpsın.
Aman canım ne çirkin mi, biraz da iç güzellik olsun dediğimizde kafalarına göre yorumlamışlar galiba! :)
bu da erkeklerin kadınları kandırma sloganı galiba. bak yakışıklı olursa aldatılırsın gel benle evlen bana kimse bakmaz istesemde aldatamam gibi. ama maalesef yakışıklıda çirkinde olsa genelde aldatıyorlar. kimi birini bulup kimide parasıyla...
Ne mdhzhzhzhzgzg bu karakter ile ilgili bir şey, tip ile değil ne alaka? Bu kadar aptalca bir söz olamaz.
Adam gibi karakterli olanı makbuldür tabiki! Evlilik sadece ve sadece fikfoktan ibaret değildir
Yok ben çirkin sevmiyorum
O paracı kadınlar için geçerli olsa gerek
Çirkin ama zengin avuntusu
Çünkü adam kapasitesi biliyor ve en azından yanında ki kız çok güzel olunca diğerlerine bakma gereği hissetmiyor
Aslında olay o değil. Mesela seviyorsan çok fazla dış görünüş oneminde değildir. Tabi erkeğin çirkini makbuldür lafı çok saçma.
Benden başkası bakmasın az çirkin olsun. Bakarlarsa çok kıskanırım😈
Yüzüne bakılır biriysen , çirkin olsun sadık olur diyip boka papatya muamelesi yaparsan o bok tepene sicar. Bknz ; ME
Çirkinde sonra güzel kızı bulunca g*ötü havaya kalkıyor
Yavşağı makbuldür :D
Serveti olan karakterli yakışıklıdır
Öyle güzel olduğumuz için sevilmedik ak fskdj
zekasını kullanan makbüldür der susarım dicem ama susmam gerçetken çirkin sevgili yoktur.
erkekler her türlü aldatır en azından yakışıklı olsun
Çirkin özgüveni diye bir şey var bacım lanet bişi bence onlar daha çok aldatıyor
Tabi canım. Çirkini makbul. Ama kalbi çirkini😂😂
Çirkinlik görecelidir ve iç güzelliği herşeyden önemlidir 😇
Cağresi olan şey güzellik veya çirkinlik karekter yapısına cağre yok ama bu kadın içinde geçerli.
Güzel bi kadinin altailmicagini.. ve talibinin cok olucagini inanci gibi sacma bence
Ozguvensiz insanlarin cikardigi sig dusunceler
Karşıdaki insana güvensizlikten çirkin olmasını tercih etmek fazla bence
Çirkin erkek yoktur parası olmayan erkek ya da depresyonda olan erkek vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?