29 yıllık masaj uzmanı ve eğitmeni olarak soruyorum.
Kişinin vereceği cevap bu konuda ki kültürünü yansıtır.
29 yıllık masaj uzmanı ve eğitmeni olarak soruyorum.
Kişinin vereceği cevap bu konuda ki kültürünü yansıtır.
Ülkemizdeki masaj salonları daha çok fuhuş amaçlı kullanıldığı için masaj salonuna gitmek kötü olarak algılanıyor. Yoksa ben masaj yaptırmayı seviyorum. Hamama gittiğimde yaptırıyorum. Tek sorun yaşafığım yerdeki hamamları sevmiyorum Eskişehir'e gidince ancak
Eskişehir hamsm konusunda iyidir. Ancak masaj deyince hamam akıla gelmesi de farklı bir bakış açısı. Hamamlarda yapılan masajlar genellikle alaylı kişilerdendir ve sadece tek tip masaj yaparlar. Anotomi fizyoloji bilmez çoğu. Ve zaten hamamın sıcaklığıyla kaslar gevşiyor. Tellakla masaj terapistinin farkı çok fazladır.
Kesinlikle eğitimli olmak başka. Lakin dediğim gibi masaj salonuna gitsek kötü söylenir. O da masaj salonlarının haşkın kafasındaki bıraktığı fuhuş izleniminden dolayı
Haklısınız. Bence sizlerde bilinçli insanlar olarak diğerleri gibi bile bile gidip masaj salonlarının prim yapmalarına etken olanlardan değil bu işi profesyonelce yapanlardan alan olmanızı öneririm.
Öyle bi yer yok
Yer olması şart değil ki. kendi mekanınıza da çağirabilirsiniz. Mobil servis olarak çalışanlardan. Ben bu konuda destek olabilirim isterseniz.
Hamamda daha çok tercih ediyorum. Alışkanlık meselesi diyelim
Anlıyorum tabi tercih meselesi.
Kişinin gayet doğal ihtiyaçlarından bir tanesi bence masaj. Ha ben beni dövüyorlarmış gibi hissederim o ayrı. Tenim hassas dokununca çok acır. Nazik masajı hep sevmişimdir ama. Çoğu masaj merkezinde masajın sonu güzel sonla bitiyormuş duyduğum kadarıyla. Ahlak kuralları gözetilerek yapılırsa elbette çok iyi.
Kesinlikle haklısınız. Zaten uzman bir terapist size ilk sensı yaparken detaylı olarak daha önce masaj yaptırıp yaptırmadığınızı, hangi tür masajı tercih ettiğinizi, doğal yağlara alerjinizin olup olmadığına, her hangi bir ciddi rahatsızlık veya operasyon geçirip geçirmediğinize kadar sormalı. Ayrıca seans sırasında uyguladığı baskıların size nasıl geldiğini de sormalı.
Arzu ederseniz bu konuda yardımcı olabilirim.
Aa o zaman 18 yaşını beklemesi gerekir.😊
Rica ederim.😊
Arzu ederseniz profesyonel uygulama için de destek olabilirim.
Cevap
3Cevap
Herkesin aklına mutlu son geliyor gadası
Ya sizin?
Benim aklıma bedenen rahatlama geliyor
Bedenen ve ruhen rahatlamayla birlikte aynı zamanda kan sirkülasyonunu sağlayarak beyine oksijen taşinmasına yardımcı olarak beyinin görevlerini tam yapmasıni destekler. Ödem atılması, kas ve kemik ağrılarının giderilmesi, vücuttaki fazla yağların atılması, stres, seĺülit, hücre yenileyici etkisiyle gençleştirmeye, zindeliğe ve güzelliğe kadar daha birçok konuda etki sağlar.
Ne yazık ki Türkiye'de masaj kültürü yok. Masaj adı altında salonlar fuhuş kazanı olduğu için herkes kötü amaçla bakıyor.
Maalesef uygulamaların birçoğu bu yönde. Ama biz profesyoneller olarak doğruyu yapmaya çalışmaya gayret göstermek durumundayız. Yaptıranlarda bu kültüre sahip olmalılar.
Bi zamanlar kötü işler için kullanıldığından farklı bakıyo insanlar masaj diyince 🤷🏼♀️
Hala da kullanılıyor. Ancak doğru terapist doğru terapi iyi incelemeyle mümkün.
Küçükken sabah uyanır babanın sırtına elini koyar masaj yapar kasirdik hep bu 😂
Duygusal ve sempatik bir cevap.
Sanki ayıp bir şeymiş gibi algılanıyor biraz sanırım.
Bakış açısı tabi ki.
Hiç doğru değerlendirilmiyor hocam. d
Evet doğru. Peki ya sizin değerlendirmeniz nedir?
Siz profesyonel masaj yaptırıyormusunuz ve bu konuda fikirlerinizi, önerilerinizi açıklayabilirseniz sevinirim.
Babanıza ya da bir yakınınıza masaj yapabilirsiniz. Bu çok duygusal bir yakınlık. Sma ben profesyonel masaj yaptırmanin farklı bir boyutundan bahsediyorum. Örnek dünya otoritelerince kabul edilen 27 çeşit masaj uyglamasına sahip bir terapist olarak profesyonel birinden denemenizi öneririm.
Babaya ya da aikeden birine yapmak güzel ve duygusal bir durumdur. Profesyonel terapi farklıdır. Düşünürseniz yardımcı olurum.
Sağlıcakla kalın.
Ben de yaptırcam
Bence sakıncası yok. Yalnız anatomi ve fizyoloji bilgisi olmayan beden ve ruh terapisini birlikte sağlayamayan diplomasız eğitimsiz kişilere yaptırmamanızı öneririm.😊
Ne demek istiyorsun
Sorumun gayet açık ve net olduğunu düşünüyorum. Sizin anlayamadığınız nedir? Yardımcı olayım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?