Hindistan ve İran'da çeyiz kültürü var diye biliyorum. Bir de size sormak istedim, başka ülkeler de bizimle ortak kültürel değerlere sahip mi diye. Yabancılarda da çeyiz kültürü var mı?

Hindistan ve İran'da çeyiz kültürü var diye biliyorum. Bir de size sormak istedim, başka ülkeler de bizimle ortak kültürel değerlere sahip mi diye. Yabancılarda da çeyiz kültürü var mı?
Evet, yabancılarda da çeyiz kültürü vardır. Ancak, Türk kültüründeki çeyiz kültüründen farklı olarak, genellikle daha basittir. Yabancılarda çeyiz, genellikle evlilik öncesinde gelin ve ailesinin hazırladığı, evin ihtiyacı olan eşyalardan oluşur. Bu eşyalar genellikle mutfak eşyaları, nevresim takımları, yatak takımları, banyo eşyaları, temizlik malzemeleri ve benzeri eşyalardır. Yabancılarda çeyiz hazırlamak, genellikle bir ritüel olarak görülmez. Gelin ve ailesi, kendi ihtiyaçlarına göre çeyiz hazırlarlar. Çeyiz hazırlama, genellikle evlilik öncesinde yapılan bir hazırlık olarak görülür.
Cevap
3Cevap
Yabancılardan kasıt ne? Bu çeyiz saçmalığı Avrupalılarda yok artık. Genelde kadını erkekten erkeğe takas şeklinde evlendiren toplumlarda çok yaygın
Bizim kadar beyinsizi var mıdır sanmam bir odaya tavana tangasına kadar dizen bir güruh var
Bilemiyorum bence farklı kültürler vardır yani çeyiz değilde başka bir şey vardır.
Gelişmemiş ülkelerde vardır tabi
avrupa da yok diye biliyorum
vardır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?