Gerçekten annemin bu baskılarından bıktım. Ben elbise giymeyi sevmediğim halde elbise alıyor. Gitmiş ruj almış ama sevmiyorum. Evde kalırsın diyor bana. Mecbur muyum süslenmeye, böyle beğenmez mi kimse beni?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜni de bi arkadaşım vardı annesi kızım biraz gösterişli giyin demişti o geldi aklıma 😂😂 sana gelince günümüzde herkes dış görüntüye bakıyor sana 10 kilo sürün demiyorum ama yataktan kalkmış gibi de gezme ruh gibi göz altına kapatıcı sür hafif göz kalemi çek hafif allık sür eğer beyazsan bordo pembe ruj sür esmersen mürdüm kahve tonu ruj sür baya etki eder bi kere işe saçım topuz gittim hafif dağınıktı ordaki yönetici beni uyarmisti kızım artık iş hayatındasın saçını başını düzgün topla doğal bi makyaj yap demişti düşün toplum bunlara maalesef bakıyor ye kürküm ye devri
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSüslenmek ve güzel giyinmek içten gelen bir şey, olmuyorsa olmuyordur. Başta süslü görecek seni gören sonra sen normal haline dönünce fikri değişecek muhtemelen, olabilir yani. O yüzden sen içinden geldiği gibi yap, ve kendi kafa dengin birini bulmaya bak, sonuçta evlenecek olan sensin.
00 Yorumla
+1 yılEvde kalıp kalmamak kısmet meselesi, tabi ki bakımlı ve temiz olmak herkes için geçerli, her Annenin ben sağken evladım yuva kursun kaygısındadır, Anneniz ile orta yolu bulmaya çalışın biraz onun dediği gibi, biraz sizin istediğiniz gibi giyinebilirsiniz
00 Yorumla
Sen özgür bir bireysin nasıl olmak istiyorsan öyle davran ve seni beğenecek olan doğal halinle sevsin çünkü hep süslü makyaj vs dolaşmayacaksın düzgün bir erkek arıyorsan senin makyajına süsüne püsüne bakmaz. Senin süsüne püsüne bakan erkek yarın seni başka türlü görünce başkasına gider zaten 😉 annen kesinlikle haksız onların zamanında belki öyle olabilir gerçi şimdide öyle ama düzgün birisini arıyorsan boş ver kendin ol doğal ol.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
76
Cevap
55Cevap
- Güzellik & Bakım konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef evet öyle erkekler artık ona bakıyor.
20 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 14,5b cevap paylaştı.
+1 yılYani biraz etkisi olur gadası
10 Yorumla - Güzellik & Bakım konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılAnnene sor bakalım 'süslü bir kadına değer veren erkek seninle evlenip senden hevesini aldığında başka bir süslü kadın ararsa ne yapaksın'? Süs ve güzelliğin biterse ne yapacaksın? Süs değil doğal ve bakımlı halini beğenen bir erkek bulmak için arayışta olmak çok daha önemli. Erkekler 35 ila 40 yaşından sonra maddi olarak rahata ererler ve genellikle maddi olarak zenginleşen erkek eğer eşini sevmiyorsa boşar. Eşini sevmeyen erkeklerin çok büyük çoğunluğu süse ve güzelliğe önem verenler. Eşi doğum yapıp kilo aldıkça soğurlar ve aldatma, ayrılma sürecine girerler. Uzun lafın kısası bal tatlıdır ama çok sinek çeker, güzelliğe önem veren biri kadının değerini bilmez.
14 Yorumla- +1 yıl
Erkeklerin şu an bütün pis çamaşırları ortaya serilmiş sonuma kadar katılıyorum bencede öyle.
Kadın erkek fark etmeden ruha önem veren kişilere bakmalıyız. Sağlıklı evlilik için sağlıklı çocuklar için bu gerekli - +1 yıl
@hayalimatmazel Soruda kadınların güzellik ve evlilik konusunda sığ düşüncesini görmekte ayrıca üzücü. Bir toplumun muhasır medeniyetler seviyesine yükselmesi gelecek nesillerin tamda dediğin gibi ruha önem veren sağlıklı bireyler yetiştirmesine bağlı.
- +1 yıl
Adamsın ninja 😄
- +1 yıl
@hayalimatmazel Teşekkür ederim efendim o sizin insanlığınız. Güzel kalpli oluşunuz.
- Güzellik & Bakım konusunda 537 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle bir şey yok. Seni beğenen öyle de beğenir. Ve emin ol, sana yazılmış kişi gelir seni en makyajsız halinle de bulur. Annenin kafasında bir kalıp var işte, ona sığdırmaya çalışıyor seni. Sen çok takılma söylediklerine. Sonuçta seni dudağındaki ruj için alan elinde sonunda ev halini de görecek. boş ver yani, annenin gönlü olsun diye giyebilirsin.
20 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 454 cevap paylaştı. Doğallık iyidir. Çok süslü olmaya gerek yok bence kendini nasıl güzel hissediyorsan öyle olmalısın. Seni beğenen de öyle beğenmeli.
Süslü olduğun için seninle olan ileride yaşlanınca veya süslenmeyince beğenmiyorum böyle süslende diyebilir rahat olamazsın23 Yorumla- +1 yıl
Yanlış anladığın için katılmadığını düşünüyorum😅Dikkatli okursan çok süslü olmaya gerek yok dedim hiç süslenme demedim😅
Bakımlı olmak herkes için tabiki şart hatta profilime bakarsan yakın zamanda farklı bir soruda erkek kadın farketmez herkes bakımlı olmalı paspal gezilmemeli diye özellikle söyledim.
Burada da söylemek istediğim buydu doğallıktan kastım hiç kendine bakma hiç süslenme demek değil yani.
Kendimden örnek vereyim ben bir erkek olarak öyle kremler, maskeler, farklı bakım malzemeleri hiç kullanmam. Ama saç sakal düzenime, parfüm, deodorant vs. kokuma, kıyafetime, temizliğe dikkat ederim yani bakımlı ve doğal takılırım. Ama bunun aksine hergün maskeler yapan, kremler, bakım malzemeleri kullanan hatta makyaj yapan erkekler bile var. Onlara nazaran ben hiç süslü değilim mesela😅
+1 yılbu dediklerin süs değil
erkek çocuk gibi giyinmiyorsan ille de elbise giymek zorunda değilsin tabi
ama yine de içinde hem rahat ettiğin hem de güzelliğini gösteren kıyafetler giymen daha iyi olur senin açından
ille de talip aramak için değil, özgüvenin açısından önemli bir etkisi olacağını düşünüyorum
00 YorumlaSüslü değil, bakımlı bir kız olman tabi ki de önemli bu durum için.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa şimdi şöyle süslü olmak kelimesi çok saçma süslülük ayrı bir şey ama tabiki bakımlı olman gerekir ne kadar iç güzellik önemli olsa da ilk bakışta kimse iç güzelliği göremeyeceği için ilk olarak dış görünüşe bakılıyor bu demek değil ki sen rahat edemediğin kıyafetleri giy çık falan öyle değil. genel olarak kişisel bakımını yapıyorsan özenliysen bence yeterli. Ayrıca kimseye kendini beğendirme zorunluluğun da yok.
20 YorumlaFeminen kadınlar azalıyor.
Annenin milattan önce düşüncesi içinde bişey söylemek istemiyorum.
Biz kadınlar kendimiz için süsleniyoruz dedikçe annen gibi geri kafalılar her şey erkekler için sanıyor. Gerçekten yazıklar olsun.30 Yorumla
+1 yılVala benim kaynıma düğünlerde çok sade giyiniyor edepli giyiniyor. Makyaj bile yapmıyorlar diye kız beğenip aldılar. şu an ettim özgürlüğüne kavuştu bol bol boya badana. AILESI kilitliyormus😂 yani sen boyanma süslenme düğüne git hemen koca bulursun
10 Yorumla
+1 yılÇok aptal. ca bir durum süslensen Allahın yarattığı yüzü değiştiremezsin belki adam makyajsız halini begenmiycek ne dngezizce bir şey hem her şey nasiptir onun demesiyle evleneceksn diye kural yok Allah nasip ederse olur
20 Yorumla
+1 yılHayır. Ben de süslü seviyorum fakat sevmeyenlerde var. Sadelikten hoşlannalar da var. Bir insan evde kalırsa insanların belirlediği aptal güzellik standartlarına uymadığından değil kendi olamadığından kalır. Kendiniz olmak istediğiniz gibi olun.
00 Yorumla
+1 yılBeğenecek olan her türlü beğenirrrrrr. İnsanı güzel yapan şey içindeki güzelliğin dışa vurmasıdır, mutlu olmaktır. Eğer böyle mutluysan her türlü güzel gözükürsün. Yüzüne yapacağın en güzel makyaj gülümsemen olacak unutma.😇
00 YorumlaHiçbir alakası yok mesela bende aynı şekilde çok özel bir gün olmadan elbise giymem , makyaj yapmam (hafif makyaj abartı değil). Doğallığı seviyorum. Ben de senin gibiyim ama şu an nişanlıyım 3 hafta sonra düğünüm var. Yani demek istediğim eğer biri seni gerçekten sevecekse senin olduğun halini sever. Kendini nasıl mutlu hissedeceksen öyle ol her zaman.
20 Yorumla
+1 yılAnnen haklı. Hıcbır anne evladının kotulugunu istemez. Sen mtlu ol diye ugrasır. Bakımsız kızı kmse almaz. Sen nası kzsn anlamadm ben cok severm makyaj yapmayı ama abarti yapmak zorunda dglsn bakımlı olmazsan evde kalırsın bu gercek. Erkekler bakımlı kız sever
10 Yorumla
+1 yılAnnen doğru söylüyor. Burdaki erkeklere bakma hepsi klavye de böyle diyor. Reelde asla düz sade kıza bakmazlar
41 Yorumla- +1 yıl
Ben bakıyorum en çok masum tipler dikkatimi çekiyor
Baba da yıllarca böyle söylediler. Evde böyle dolaşma, biraz suslen, kendine bak ilerde seni beğenen olmaz dediler. Nişanlımın benim dağınık saçlarım daha çok hoşuna gidiyor. Sizi değiştirmeye çalışanlara izin vermeyin. Hayatı istediğiniz gibi yaşayın.
00 Yorumla
+1 yılBiraz haklı çünkü erkeklerin %90 parlak ışıltılı şeyler dikkatini çeker, diğer %10 luk kısmı bu durumu çok dan aşmış ve daha çok ön plana olan şeyler onları etkilemez.
00 YorumlaMakyaja gerek yok da ufak bi göz makyajı da yapılır yani.. makyaj yapmayacağım diye kezban gibi de gezme farkında olmadan. süslü kelimesinin kendisi bile çok itici. annen biraz abartıp saçmalamış gibi.. kendi tarzı duruşu olan, zekası bedenine yansımış kız çekicidir. makyajla alakası bile yoktur.. ama giyim önemlidir. bu illaki elbise olmak zorunda değil tabi.
01 Yorumla- +1 yıl
Kezban , güzel kız demek.
- Güzellik & Bakım konusunda 440 cevap paylaştı.
+1 yılDış görünüşüne bakıp biri beğenicek seni maalesef karakterin bir önemi yok. Bu yüzden kendine bakmaya devam et. Ya çok iyi maaşın olacak ya güzelliğin yoksa kimse beğenmiyor
00 Yorumla
+1 yılHayır şart değil kendin ol
Makyak yapmanın zayıflık olduğunu düşünüyorum
evde falan kalırsın laflarına da diyecek söz bulamıyorum rezillik20 Yorumla
+1 yılSen nasıl istiyorsan öyle hareket et istiyorsan yap istemiyorsan yapma ama anen seni evlendirip başındanatma derdinde bence yaş kac evlilik için?
20 Yorumla
+1 yılHepsi aynı doğru giy gez toz sür tak takıştır öyle evlenicez ve değer görecez sanıyor sene bilmem kaç tiyoları
20 Yorumla
+1 yılEn güzel kadın doğal kadındır annen seni trene bindirip göndermiş
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 597 cevap paylaştı. Bende makyajin kizlari cirkinlestirdigini dusunenlerdenim hafif yeterli
20 YorumlaErkekler doğallık sever temiz ve doğal olman yeterli
21 Yorumla- +1 yıl
Bak olayı çözmüşsün
+1 yılAnneye bak hahah bizimki de gratise para veriyoruz diye kızıyor. Gerekmez diyenlere bakma dış görünüş onemli bebeko
00 YorumlaKanka bizim köyde bi kız vardı o kadar pasaklı ve bakımsızdı ki ama evlendi 😂 o bile o haliyle koca bulduysa herkes hayli hayli bulur
00 Yorumlabeğenen her türlü beğenir, zaten süsüne püsüne bakarak evlenen insan evlendikten sonra ilk sabahı makyajsız görünce beğenmez.
00 Yorumla
+1 yılBakımlı olmak süslü olmaktan geçmez. Mesela düzgün giyinirsin saçını güzel toplarsın ya da açarsın. Mis gibi de güzel kok yeterli
00 Yorumla
+1 yılHiç süsülü de olma çok süslüde süs köpeği gibi olma. Süslenmek bakımlı göstergesidir. Az da olsa süslenmelisin
00 Yorumla
+1 yılBeğenir ama vizyon ve bakım çok önemli, annen haklı
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 1,7b cevap paylaştı. Muamelen iyiyse, hamarat ve çalışkansan gerisi teferruat..
10 Yorumla
+1 yılAnnen doğru söylüyor. Burada anneni haksiz bulan erkeklerin büyük çoğunluğu makyajli Pelinsu hastasi
00 YorumlaBence süslü olmak gerekmiyor ben zamanında çok doğal ve sade giyinirdim ama bayya görücüm vardı
00 Yorumla
+1 yılAnnen sanırım çok yerli dizi izliyor. Biri seninle evlenecekse seninle evlensin makyajınla değil
10 Yorumla
+1 yılGram alakası yok. Seni makyajlı beğenecekse hep makyajlı mı olacaksın seni beğensin diye?
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 586 cevap paylaştı. Demek ki kadın turşunu kurmak istemiyor kadın bıkmış senden 🤣🤣🤣
00 YorumlaŞu ailelerin çocukların üzerindeki baskı onları uzaklaştırıyor kendilerinden farkında değiller
10 Yorumla
+1 yılBakımlı olmalısın süslü değil ama bu konunun evlilikle alakası yok
00 Yorumla
+1 yılŞart değil kendine bak makyajını yap giyimine kuşamına bak diye demiştir belki.
00 YorumlaÖyle olsa maskülen ve bakımsız kadınlar evlenemezdi.
00 YorumlaAlakası yok kendimden örnek vereyim ben doğal isterim doğal seviyorum tam aksine boyalı cilalı pek ilgimi çekmiyor çünkü herkes öyle ayrıca makyaj kusur kapatır kusurun yoksa doğal olman en iyisi seni seven böyle sevsin
20 Yorumla
+1 yılAnne kızını pazarlıyor resmen 😂
Evlendikten sonrada pasaklı olursun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır tabiki şart değil. Kader denilen bir şey de var.
30 Yorumla
+1 yılKanka seni dogal halinle seven birisini bulucaksin gerekirse okicaksin erkegin eline bakmicaksin evde kalmakta neymiş ya? Sen bir erkege muhtac misin cidden?
10 Yorumla
+1 yılOha ya bu ne resmen pavyona yazdıracak utanmasa. Ona ne be. Sen nasıl istersen öyle giyin seven öyle sevsin. Herifin biri seni beğenecek diye kendin hokkabazlık mı yapıcan.
13 Yorumla- +1 yıl
Aşkım özele gelirmisin askim
- +1 yıl
Canım kusmuyuz özele gelirmisin
- +1 yıl
Gönlüm bir şehir ise o şehrin tüm sokakları sana çıkar❤️❤️❤️❤️🥰🥰😘😘😘
Gizli Üye(18-24)+1 yılAnnen kız çocuklarını sadece çeyizden ibaret gören bir geri kafalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer öyleyse evde kaldım ben 😂 ben öyle düşünmüyorum her şey nasip kısmet bu hayatta
10 Yorumla
+1 yılBen süslüyüm bakımlıyım ama cilveli değilim o yüzden gelen gidiyor sana tavsiye olsun
erkekler cilve sever bu yönün iyiyse süslenmesen de doğal halini sevecektir00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞart değil ama amaç evlilik, eş bulmaksa yapılabilir.
00 Yorumla
+1 yılAsas dış gözelik deyil. Seni seven her halinle sever. Amma bu olunca bir az zor ola biliyor. Cunki biz ne kadar deseqde iç gözelik ama şimdiki zamanda dış gözeliye önem veriliyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet çünkü artık kimse kendi halinde sade doğal kızları beğenmiyor huyu önemli diyenlerde sallıyor
00 YorumlaSüslü olmak değil bakımlı olmak şart. Kadın da erkek de karşısındakinin bakımlı olmasını ister yani illa öyle boya badana takılar falan gerek yok
10 YorumlaKendi tercihin. Kendini nasıl seviyorsan öyle ol. Bir erkeğe ne gerek var. Ya seni sen olduğun için sevsin evlensin. Ya da hiç evlenmesin.
11 YorumlaAnnenle konuş bence kendin ol kendi tarzını anlat. biri sevecekse veya evlenecekse seni sevdiği değer verdiği icin sevsin evlensin.
10 Yorumla
+1 yılbeğenen öyle beğensin zaten niye erkeğe yaranmaya çalışıyor bu hayvanda bile erkek dikkat çekici olur o onların işi
00 Yorumla
+1 yılDoğallık iyidir ama aradada giymek gerekir sadece kadın için değil bende takım giymeyi sevmiyorum ama giyiyorum
00 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce süslen, evlendikten sonra ne gerek var, mantık bu.. Yanlış bir mantık. Annen yanlış yapıyor..
00 Yorumla
+1 yılBir kadın herzmaan süslü olmalı bekar evli fark etmez
00 Yorumla- Devamını Gör (71)
Devamını Gör(116)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Annem evlenebilmem için süslü bir kız olmam gerektiğini söylüyor. Evlilik için süslü olmak şart mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım