İnsanın en güzel hali doğal halidir. Çünkü estetik yapanların sonu pek iç açıcı olmuyor. İnsanın burnu biraz büyük olabilir, kulağı kepçe olabilir, dudakları dolgun olmayabilir veya cildi solgun olabilir. Her şey olabilir ama bu can bize Allah'tan emanet. Bu ten...
Bizim ise doğal halimizi korumamız gerekir.
Çünkü bence doğallık gibisi yok.
iyi akşamlar efendim.135 Yorumla- +1 yıl
@48382727 efendim sapla samanı karıştırmamak lazım.
sağlığınızı ekliyorsa ameliyat olmanız gerekiyorsa elbette olmalısınız.
fakat keyfi güzel görünmek estetiki açıdan hazır burundan da edebilir.
yine de burun sizin göz sizin efendim...
saygı duyuyorum.
geçmiş olsun Allah şifa versin.
En İyi Cevaplar
- Güzellik & Bakım konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBence ediyor çünkü bıçak altına yatıyor ve bıçak altına yatmak gerçekten cesaret isteyen bir şey. Ben mesela burnumu yaptıracağım çünkü yaptırmam gerekiyor ben bunun farkındayım. Fazla kemerli duruyor ve makyajla bile İstediğim görünüşe kavuşmuyor eğer burnumu yaptırırsam belki daha güzel olabilirim diye düşündüğüm için yaptıracağım estetik olsun ya da olmasın. Bir insan güzelse her zaman iltifatı hak eder ama tabii ki dozunda.
#reda311 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
Estetik yapmamız illa karşı tarafı etkilemek için yaptığımız anlamına gelmez. Bazen kişi aynaya baktığında kendisini güzel görmek ister. Bu kişinin en büyük hakkı
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Ya birbirlerinin kopyası olması onları ilgilendirir seni değil? Parası olan herkes estetik yapar, benim olsa ben de yaparım. Aynada kendime bakıp “Çirkinim.” deyip özgüvenimin zedelenmesindense “güzelim.” derim daha iyi. Bir sürü insan bana estetik güzeli vs desin umrumda bile olmaz, ben kendime güzel diyorsam başkasının dememesi beni kasmaz. Ben şu an kimsenin kopya olduğunu düşünmüyorum çünkü oturduğum yerden insanların dış görünüşünü eleştirmiyor ve gözden geçirmiyorum. Bu da gözüme çarpmamasını sağlıyor. Size de öyle yapmanızı öneririm
+1 yılEstetiklileri hiç bir zaman güzellik kavramına koymam, estetikli biri görsem estetiği yakışsa da ona güzel demem, ama makyajlı birine güzel derim zira 2si farklı şeyler, biri parasıyla her tarafını istediği gibi yaptırıyor hile yapıyor yani, diğeri kendi güzelliğine doğal yoldan bi tık fazla çekicilik sağlıyor, biri barbi oyuncak gibi diğeri insan gibi görüyorum valla
71 Yorumla
+1 yılEvet hak ediyor. Biri bir yerini beğenmemiş ve düzelttirmiş. Artık eski hali değil. Daha güzel
Neden iltifat edilmesin? Tabi kötü örnekleri de var ama bir burun estetiği genelde kötü görünmüyor. İnsanın yüzü değişiyor resmen. Yani kötüsündense estetiklisini tercih ederdim ben kendimde de başkasında da.41 Yorumla- +1 yıl
Yaani dimi önemli olan sonuç. Nasıl olduğu mühim değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
80Cevap
Doğallıktan yanayım. Özünde herkesin hoş bir ayrıntısı vardır. Sözde yüz güzelliği olmasa bile bakışı güzeldir, gülüşü güzeldir. Yani illaki bir yerden dengeler. Zaten insanın iç güzelliği dışına akseder.
Insanların kendiyle barışık olmamasından kaynaklanıyor bu estetikler, o devrin güzellik normu neyse ona göre bıçak altına yatıyor insanlar. "Yeni burnun hayırlı olsun" yazılı pastalar yaptıranlar dahi var.
Ağız burun geçtim kaşın bile modası var. Ama bu 'estetik akımı/alışkanlığı' bir çok insanda (hususiyle kadınlarda) özgüvensizliğe yol açıyor.
Eskiden Filiz Akın, Türkan Şoray gibileri estetikliydi. Şimdi mahalledeki Ipek hanım, Cemre hanım da estetikli. Yani tv bakma diyeceğim ama estetikliler her yerde. Yakında Kore'ye dönüşürsek şaşmam.
Sağlık açısından burun ameliyatı yaptıranlar konunun dışında zaten.
Estetikle alakalı fikrim bu.
Soruya gelecek olursa, her insan iltifata muhtaçtır. O yüzden iltifat etmekte çekinmemek lazım. Sonuçta iltifat da bir cömertlik göstergesidir.00 Yorumla
+1 yılBir sürü estetik olupta yine de etki etmeyenleri düşünürsek evet estetikle güzel olmakta kolay değil maalesef
50 Yorumla
+1 yılBence kendini tamamen baştan yaratanlar kesinlikle hakketmiyor ama ufak tefek işlemler yaptırmış olan ya da tek bir ameliyat yapmış olan biri hakkediyor. Mesela bir tanıdığım var. Burnu olan güzelliğini bozuyordu. Burnunu yaptırdı yemin ederim başkalarından ayırt edecek o kadar güzel bir duru güzelliği ortaya çıktı ki, görsen ağzın açık kalır. Böyleleri iltifatı hakkediyor.
21 YorumlaYok doğal hali daha güzel falan filan insan kendini beğenmiyorsa kime ne. Hak ediyorlar sonuna kadar. İster beş kilo makyajla ister dağınık saçlarla isterse de şişiridiği dudakları kaldırdığı kaşlarıyla. Gevşeğin biri gelip yüzünüze ya abi ben doğallıktan yanayım derse de yumruğunuzu onun yüzüne indirebilirsiniz
20 Yorumla
+1 yılTabii ki estetiği kaldırmak için de altyapı lazım. Herkes estetik ile güzelleşemiyor.
50 Yorumla
+1 yılİltifatı doğuştan gelen güzellikten daha fazla hak ediyor. En azından kendisine yakışacak şeyi tercih edebilmiş, doğuştan gelen güzelliğe kişinin hiçbir etkisi yokken nesine iltifat edilsin? Sanki kendi başarısı gibi öve öve bitirilememesini çok anlamsız buluyorum.
00 Yorumla
+1 yılHaketmiyor yani ben estetik olsam iltifat etseler zoruma gider. Estetik olmadan bakim yaparak guzellesmek varken fazlasiyla estetiği abarttilar bazi insanlar bakim yapmaktan kaciniyor sanirim. Estetik yapanlarin bi kismi birbirine benziyor, bunun neresi hoş?
00 Yorumla
+1 yılTercih eder miyim? Hayır. Fakat olan da hak eder. Çünkü önemli olan dıştan baktığında göze hoş gelmesidir. Şimdi herkes ooooo falan yapıyor ama sonra dibi düşüyor. Yani kişi işi sanatsal yaptıysa ve ortaya bir sanat eseri çıktıysa, beğenirsin. Ha doğuştan sanat, ha sonradan sanat. Güzellik var mı? Var.
00 Yorumla
+1 yılE güzelin güzelliği de kendi emeği değil ki, doğuştan gelen bir şey. E o zaman güzel gelmeyenler iltifatı haketmez mi tüm ömrü boyunca? Saçma bir düşünce bu tamamen, önemli olan kalbin güzelliğidir her daim.
20 Yorumla
+1 yılEdiyor bence 😂Estetik isteyenler kervanındayım.
Ama estetik olmadım henüz.
Sonuçta yüzde uygulanmıyor ise ediyor bence 😂20 YorumlaBen burnumu beğenmiyordum ve lise zamanları laf diyen de olmuştu bu yaz yaptırdım artık mutluyum ve bir insan kendini nasıl iyi hissedecekse yaptırsın derim
31 Yorumla- +1 yıl
Bana yazabilirmisin bi kaç şey sorcam ameliyatla ilgili
+1 yılestetik ya da doğuştan bir şey fark etmiyor
sonuç olarak güzel mi güzel
yani evet hak eder
hak etmek nedir ki zaten
kendini beğenmediği için güzel olmak amacıyla estetik olmuş zaten
tabi ki güzel ve iltifatı hak ediyor10 YorumlaBence iltifatı hak ediyor. Sonuçta estetik de ameliyat gerektiren bir şey ve cesaret edip yaptırmış. Hem güzellik göreceli bir kavramdır buna bir şey diyemem🤭 insan kendini nasıl güzel ve iyi hissediyorsa öyle olabilir estetikli veya estetiksiz😌
10 Yorumla
+1 yılFiziksel görünüş iltifatı hak etmiyor. Kendisi çabalamadı, o kişinin eseri değil. Doğuştan gelen bir şans. Tek bir kişinin görünüşüne iltifatta bulunmadım, bulunacağımı da sanmıyorum
20 Yorumla
+1 yılExtra hak eder bence doğuştan olan zaten mecbur olduğun halin estetik ile elde edilen uğruna bazen ameliyat bazen iğne veya ışınlara maruz kaldığın bol çaba ve göz zevkini gösteriyor 😃
20 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 370 cevap paylaştı. Doğuştan, doğal güzelliği de kendin elde etmiyorsun, o Allah vergisi. Verdiği gibi istediğinde de alır. Yapay güzelliği sağlayan da doktor. Yani iki durumda da iltifatı hakeden kişinin kendisi değil.
12 Yorumla
+1 yılBence hakkeder ama yaptırmaya karşıyım sonuçta Çağatay Ulusoy gibi ünlü yakışıklı isimlerde bile estetik var David Beckham ondada aynı şekilde ama adamlar dünya yakışıklısı seçiliyor
10 Yorumla
+1 yılHelal olsun doktora derim eğer yakıştırabilmişse, herkes güzel ve kusursuz doğmak zorunda değil, yaptırana da saygı duymak lazım ama tadı kaçırılmadan yapılırsa daha iyi olur.
10 YorumlaEstetik ile bazi insanlar evrim geciriyor bazilarida eski halini ariyor yani herkeste ise yaramiyor bana gore
20 YorumlaParaları varmış ve kendilerinin en güzel versiyonu olmuşlar. Çemkiren herkes onların da paraları olsa onlarda onlarca ameliyat olurlardı.
20 Yorumla
+1 yılEstetikle olanı doktorun marifeti doğuştan olanı ise Allah vergisi. Yani ikisinde de insanın kendi emeği ve katkısı yok yani her iki durumda da insanın kendisi övülmeyi hak etmiyor
30 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 406 cevap paylaştı.
+1 yılDoğal halleri daha güzel ama inanmıyorlar dudakları abartiyorlar arkadaşıma dedim yapma eski halim daha natürel güzel Adnan hocanın kızları gibi dudak olmuş dedim 😂😂
00 Yorumla
+1 yılbir yer değişmisse belki ama kompleyse hayır diyelim burnunu yaptırmış sadece ve çok güzel olmuş suratındaki diğer yerlerle birlikte güzel gözüküyor sadece estetikle güzel oldu diyemeyiz dudak göz için de geçerli zaten çirkin dediğimiz insanlara 100 tane estetik yapsan da işlemiyor güzel olamıyor.
00 Yorumla
+1 yılGerçek güzellik gibi tabiki asla olmaz ama şuanki modellerin hepsinde estetik var zaten miss Turkey güzellerinde
10 Yorumla
+1 yılHak eder yani. Gözünle gerçek olan bir şey görüyorsun. Estetik olması gerçek olmasını ötmüyor. Çok güzel olmuşsun demeyi hak ediyor tabi.
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 795 cevap paylaştı. Ben, güzele güzel demem güzel benim olmadıkça diyip noktayı koyuyorum bu tartışmaya. 😀
16 Yorumla
Soran+1 yılSen deme kimseye 😄
Soran+1 yılSenin olan yoksa sıkıntı yok 🤷♀️
- +1 yıl
😂🙈
- +1 yıl
Ego tavan 🙈
Bence so so.. yani onemli olan mayanin olmasi. Estetik o kisiyi bi tik guzellestiriyor sadece. Boyle asiri bir degisim yapmiyor bence. Belki burun estetigi olabilir. Ama bana gore cirkin kadin yoktur bakimsiz kadin vardir 💄
20 YorumlaYanı ediyor cunku sonucta o hale gelebilmek icin ne acılar cekmıs
20 Yorumla
+1 yılBence estetik cerrahı hak ediyor iltifatı.. Keyifli geceler..
20 Yorumla
+1 yılDoların yükseldiği şu zamanda iltifatı hakediyor parayı bulmuş sonuçta
20 Yorumla
+1 yılZaten güzeldir ama estetikle daha güzel olmuştur. Temel sağlam değilse estetikte kurtarmaz
20 Yorumla
+1 yılEstetiğin amacı o zaten ve bence güzel olanlar da hak ediyor.
20 Yorumlasonuçta görünene yapıyorsun iltifatı neden olmasın...
20 Yorumla
+1 yılBen hiçbir şekilde estetik falan yapmadım yapmam da, Allah muhtaç ettirmesin☺️ çok şükür estetikli gibiyim zaten
00 Yorumla
+1 yılEstetikli kadın iltifatı haketmez kusura bakmasın kimse. Etkilemek için iltifat edilir ama samimi olmaz hiç bir zaman.
00 Yorumla
+1 yılEtmiyorlar, sadece doktor hakediyor. Ama gelin görün ki bunları "güzellik ikonu" ilan ediyorlar. İlahlaştrıyorlar. Sterotiplemeler...
00 Yorumla
+1 yılBence hak etmiyor. Her zaman doğallığı tercih ederim. İnsanlar kusurlarıyla güzeldir. Burnun azcık yamuksa ne olmuş yani?
00 YorumlaHak eder ama estetiği yapan eder yaptıran değil. Siz hiç bir sanat eserini beğenirken sanatını mı översiniz yoksa sanatkarı mı
00 Yorumla
+1 yılHer güzellik iltifatı hak eder doğal yapay farketmeksizin.
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılHak etmiyor.
Doğal hali ile edilen güzellik iltifat hak ediyor.10 Yorumla
+1 yılBana göre insanın doğal hali daha güzel ne gerek var estetiğe
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılEdiyor tabiki sonuçta güzel yani nasıl güzel olduğu değil
10 Yorumla Estetik veya degil, Güzel, güzeldir... Iltifat kelimesini butun kadinlar hak ediyor...
10 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHakediyor estetik yaptırıp güzel olamayanlar da var
10 Yorumla Hiç estetik olmadim ama olanlara da karşı değilim çünkü insanların kendi vücudu kimse karışamaz
10 Yorumla
+1 yılHak eder. Demek ki malzeme uygunmuş ki müdahale edilerek de olsa güzelleştirilmiş.
10 Yorumla
+1 yılO zaman makyaj ile elde edilen güzellikte iltifat haketmiyor 😂
10 Yorumla
+1 yılO şekilde mutluysa, kendini güzel hissediyorsa bişey diyemem 🎈
10 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 667 cevap paylaştı. Bazı insanlara estetik bile yayda vermiyor o yüzden tabikide hakediyor
30 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 831 cevap paylaştı.
+1 yılBen de ne estetik var ne makyaj ortalama bir güzelliğim var ama bnce doğal guzsllik 👌
00 Yorumla Estetik çıktı kim güzel kim çirkin bilinmiyor artık. Doğal güzellik iltifat ister yani
00 YorumlaDoğal Hali Çok Güzel Oluyor Hanımlarda
-VESSELAM-00 YorumlaBen iltifat etmem
Kendine ait bir güzellik değil..00 Yorumla
+1 yılKişiyi mutlu ediyor önemli olan bu estetik vs neden iltifat edilmesin
00 Yorumlamaalesef hak etmiyor sonuçta güzel görünmek için estetik yaptırıyor :)
00 Yorumla
+1 yılTabii ki hak eder. Estetik yaptırıp kendini habeş maymununa benzeten çok kadın/erkek var.
00 Yorumla
+1 yılYorumsuz. Ama bazıları efsane iyi oluyor ya😅😅
Anlamiyrsn00 YorumlaEstetik ameliyatlar ile porselen bebeğe dönüşmediyse iltifat ederim
00 Yorumla
+1 yılSanmam, doktorun marifetine ve başarısına iltifat etmek gerekli yalnızca
00 YorumlaHemcinsim iltifat edecek yer arıyor zaten. İşlerine gelir. 😃
00 Yorumla- Devamını Gör (122)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım