Geçen makyaj ürünü cilt bakım ürünü derken 2 bin harcadı. Şimdi de saçlarını 1.000 TL boyatacakmış. Yav ben arabamın tamponunu 450 TL boyattım diye sanayide ölecektim. Kadınlar neden bakıma bu kadar gereksiz paralar harcar?
Arabamın tamponunu 450 TL boyatırken eşimin aylık bakımına sürekli para vermem enayilik mi?
Bakımlı kadınla evlenmeyecektin o zaman. Hiç mi evlenmeden önce eşini tanıyamadın Alınmaca gücenmece yok. Bu bakımdan sen hatalısın ama maddi olarak gizliniz saklınız yok ve gider gelirleri eşin biliyorsa ve seni daha doğrusu ikinizi zor durumda bırakacak alışverişler yapıyorsa da eşin hatalı. Öncelik sırasına arabanın tamponunu koyuyorum, saç bakımını sonra da yaptırabilir eşin. Cevabım şu an sen haklısın.
Evlilik öncesinde maddi konuların harcamaların ihtiyaç ve genel isteklerin konuşulması gerekiyor bence. Ben eşinizin de çalışıp kendi ihtiyaçlsrını kendisinin karşılamasından yanayım fakat eğer çalışmıyorsa ve bir geliri yoksa sizin gelirinize ve evin bütçesine göre hareket etmeli. Bunu konuşup planlayıp ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısını, eşiniz de buna anlayış göstermeli
Kadın bakımsız olmaz, fakat kimisi için zevk meselesi haline gelir gereğinden fazla harcama yapmak durumunda kalır, eğer bütçeyi aşıyorsa bunu eşinizle oturup konuşmak, harcamalarını daha dikkatli yapması konusunda tatlı dille uyarmak fayda sağlar diye düşünüyorum...
Feminizm. Kadın erkek eşitliği hayatın her alanında olmalı. Bir işte çalışmalı, kendi ihtiyaçlarını kendi karşılamalı. Evlilik yanlış değerlendirilen bir olay. Maddiyat yalnızca erkeğin düşünmek, sırtlamak zorunda olduğun bir konu değildir.