Aslında 3 ürünün de farklı bir işlevi var. Özellikle kese diğer ikisinden oldukça farklı farklı. Bunların farklarını anlamak için ürünleri incelemek istiyorum.
Kese nedir, ne işe yarar?
Kese lif ve süngerden oldukça farklı bir ürün aslında. Kese, cilt üzerindeki ölü derinin atılmasını sağlar çünkü sert bir yapısı vardır, ciltte peeling etkisi yaratır. Duş sırasında duş jeli kullanmadan önce kese yapmak gerekir. Kese haftada 1 kere yapılırsa yeterli olacaktır. Eğer sık sık kese yapmazsanız ölü deriler gözenekleri tıkar ve cilt üzerine bir tabaka oluşturur. Bu da cildin nefes alamamasına, kurumasına, pul pu dökülmesine, kötü kokmasına sebep olabilir. Gördüğünüz gibi kese yapmak oldukça önemli.
Kese ve lifin farkı nedir?
Lif kese gibi peeling etkili değildir. Cilde duş jeli uygulamak için kullanılır. Cildin üzerinde henüz ölü deri haline gelmeyen kirleri ve yağları temizler. Cildinize kese uyguladıktan sonra lif ile duş jeli uygulamalısınız. Kese haftada 1 kere uygulanabilirken, lif her duşta kullanılmalıdır.
Duşta sünger neden kullanılır?
Duşta deniz süngeri olarak adlandırdığımız sünger kullanılmaktadır. Deniz süngeri liften biraz daha sert bir üründür. Bu yüzden kese kadar olmasa da peeling etkisi vardır. Deniz süngeri lif gibi duş jeli uygulamak için kullanılan bir ürün. Bu sebeple her duşta kullanılabilir.
Bence farklarını anladıktan sonra duş keyfime hangisinin eşlik ettiğini daha rahat söyleyebilirim. Haftada 1 kese kullanırken her duşta lif kullanıyorum. Yani bana eşlik eden 2 ürün kese ve lif diyebilirim. Daha önce de deniz süngeri kullanmıştım ama uzun süredir kullanmıyorum. O da gayet etkili bir ürün. Denemeyen varsa tecrübe etmesini tavsiye ederim.
Lif ve kese. Haftada 2 kere kese yapmaya özen gösteriyorum ama her duş lif kullanırım. Hatta bu nenelerimizin ördüğü lif ve pompidik lifler olmak üzere 2 tür lif kullanırım :D