Bugüne kadar kimseyi İzmirli olduğuma inandıramadım. Çirkin olduğumu kabul ediyorum zaten. Her İzmirli güzel olmak zorunda mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÇirkinlik güzellik bunlar göreceli öznel kavramlardır. Kisilerin estetik zevkleri farklı olabilir. Kisimi senin gülüşünü sever kimisi farklı bir şeyini. Böyle bir genelleme yapmak çok yanlıştır. O zaman İzmir dışında dünyanın her yerinde ki kızlar çirkin. Öyle bir düşünce kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Her yerin güzeli var çirkini var yakışıklısı var. Kendinizi hor görmeyin
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Çirkin olmak ne demek yahu?
Toplumun genel güzellik normlarının dışında olabilirsin ama bu çirkinsin demek değildir.
Bu durumun çekicilikle de pek bir alakası yoktur.
Çekiciliği toplum normları değil biyolojik kimya belirler.
Genler en sağlıklı bebek dünyaya getirebilecekleri karşı cinsi çekici olarak algılamayı sağlarlar.
Yani mesela, bir erkeğin karşısında Adriana Lima ve sen varsın ve adamın genleri senin genlerinle daha sağlıklı bebek yapmaya uygunsa toplum Adriana Lima'yı güzel diye kaktırmasına rağmen adam seni çekici bulur.
Yani şu toplum dayatması güzellik kavramının doğayla uzaktan yakından alakası olmadığı konusunda bir anlaşalım.
2. si İzmir'de herkes toplumda kabul gören güzellik kavramına uygun şekilde doğmuyor. Sadece orada ki insanlar daha özgür oldukları için kendilerine daha iyi bakıyorlar, daha serbest oluyorlar bu da İzmir'liler güzelmiş gibi bir algı ortaya çıkarıyor.
Bana güven, şu an İstanbul'da yaşıyorum ama doğma büyüme İzmir'liyim.31 Yorumla
Merhaba,
Güzellik anlayışı görecelidir. Coğrafyaya göre de değişiklik göstermez. Kendine çirkin demeyi bırakmalı ve kaderini aramalısın. Başkalarına bir şeyleri kanıtlamayı bıraktığın an kendini keşfedeceksin. İyi günler dilerim güzel dostum.
Işıkla kal.00 Yorumla
Kimse zorunda değildir. Bi algı oluşturulmuş ve bu algıyı her kadın yapmak zorundaymış gibi hissediliyor, fakat bu doğru değildir. Kimse güzel olmak zorunda değildir. Seni seveni sev, seni sevmeyinde sevme.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
98
Cevap
102Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen İzmirliyim. Tamam ben güzelim, makyajsız halimle dahi. Ancak, sadece İzmir'den konuşmak gerekirse, sen kalbini rahat tut canım ama, her İzmirli kız güzel değil :) Sadece aşırı özgüvenli.. Güzeller de var tabi ki yok değil. Ancak makyajsız olarak güzel sayısından bahsediyorum... Geri kalan güzel denen İzmirli kız, ya makyaj güzelidir, ya pohpoh güzelidir. Sonuçta İzmirli kızların rahatlığından yararlanmak isteyen erkekler olduğu sürece, çirkin İzmirli kız yoktur bebeğim. :) Bunlara pohpoh güzeli diyoruz. :) Bir de bakım güzelleri var. Aslında bakımsız ve makyaj olmadan güzel olamayacak grup yani.. Bir de bakımlı olduğu için bu kız rahattır algısı oluşuyor bazı erkeklerde.. Yararlanma amacı yine devreye giriyor, senin anlayacağın. Tamam bakımlı olsun, makyaj yapsın. Ancak erkeğin, tercih ettiği kızı neden tercih ettiği asıl önemli, anlatabiliyor muyum? Dediğim gibi, güzel yok mu, var tabi ki. Ancak sanılanın aksine pohpoh ve bakımdan kaynaklı sözde/yapay güzellik daha fazla var. Ayrıca sen de diğer İzmirli kızların yaptığının aynısını yapıp makyaj ve bakımla gayet güzel olabilirsin. Sen asıl, bir erkeğin seni hangi özelliğin için tercih etmesini istersin, onu düşün. Güzelliği de fazla kafana takma. Böyle sığ düşünen insanlarla vaktini harcayıp harcamamak veya yeri gelince onların sözlerini sığ oluşlarıyla yüzlerine vurmak da senin ellerinde. Güzel olmak bir meziyet değil. Ama sığ olmak büyük bir bireysel eksiklik, üzgünüm.
20 Yorumla
+1 yılSen yurdumun insanına bakma lütfen. Her yer hurafe dolu. Küçük bir taş parçasından ibaret nazar boncuğunun bile belalardan koruduğuna inananan toplum, İzmir kızı denilince belli güzellik algıları yaratıyor.
İzmir kızları belli güzellik kılıflarına uyuyor olabilir. Sen uymuyorsun diye çirkin olmak zorunda mısın? İnsanlar demek ki nasıl tepki göstermişse öyle kabullenmişsin yapma lütfen.
Takma şunları...612 Yorumla- +1 yıl
Müslüman nazar boncuğunun belalardan koruduğuna inanmıyor. Nazardan koruyabileceğine inanıyor. Nazar boncuğu dikkat çeker. İnsanın bakışı ilk ona döner. Bu sayede gözlerinden çıkan zararlı ışınlar ona isabet eder. İnsanın gözlerinden çıkan ışınların zarar verebileceğine inanılır. Nazar boncuğu da bu zararı def edebilir. Kesin değildir.
- +1 yıl
Nazar boncuğunun şeytanın gözü olduğu hakkında bilgin yok sanırım. Nazar boncuğunun ne olduğunu rica etsem araştırabilir misin? Çünkü sadece İslam dininde değil, Yahudilik ve Hristiyanlıkta da kişi dua ederek tanrısından yardım ister, şeytandan değil
- +1 yıl
Bu konu uzun gider. Diyanet yanılıyor. Yanılması da rukyenin nazar boncuğu diye tercüme edilmesinden kaynaklanıyor. Hadislerde nazar boncuğu diye tercüme edilen kelime "Rukye" dir. Rukye yasaklanmıştır. Rukye, nazar boncuğu değildir. Rukyenin kendisinin nazarı önlediğine, kaderi değiştirdiğine inanılırdı. Ona kutsallık atfedilirdi. Nazar boncuğu tarlaya dikilen hayvan kafası mesabesindedir.
Bir kadın tarladaki mahsule nazar değmemesi için peygambere ne yapacağını sorunca Peygamber,
(Tarlaya hayvan kafası as)
buyurur. Bakan, önce bunu görüp tarladaki mahsulü sonra görür.
Bu bahsettiğim Diyanetin, herkesin Hanefi mezhebinde birinci kaynak kabul ettiği Reddül Muhtar kitabında geçiyor. Bende Reddül Muhtar kitabının Ahmet Davutoğlu tarafından yapılmış Türkçe tercümesi var. Ben bu ifadeyi orada gördüm. - +1 yıl
@Cannisar nazar boncuğu hurqafedir onun koruduğuna inanmak günahtır nazardan korunmak istersen nas, felak ve ayetel kürsi oku
- +1 yıl
@isimsiz0088
Günah olmadığını yukarıda kaynağıyla belirttim. Senin mantığınla tarlaya hayvan kafası asmak da günah. Senin, benim düşünceme değil, nakle bakılır. İslam dini nakil dinidir.
Nazar boncuğu takmak Nas, Felak ve Ayetel Kürsi okumaya engel midir? Onları yine oku. Bir yerin ağrıdığında ağrı kesici içmiyor yalnızca şifa ayeti mi okuyorsun? Ağrı kesici ağrıyı kesmede nasıl bir sebepse, nazar boncuğu da nazarı önlemede bir sebeptir. - +1 yıl
@Cannisar senin anlattığın ne kadar doğru acaba? Kadın nazar değmesin diye mi astırıyor orası da var. Ayetleri sallamayıp uyduruk hikaye anlatan sensin de
- +1 yıl
Tamam diyanet yalan sen doğrusun
- +1 yıl
Hangi ayetleri sallamıyormuşum acaba? Ortada ayet filan yok. Paylaştığın Diyanet cevabını bile okumamışsın. Orada hadislerden delil getirilmiş. Hadislerin orjinal metinlerinde de nazarlık diye bir kelime geçmiyor. Rukye geçiyor. Rukye kelimesini nazarlık diye tercüme edip nazar boncuğuna günah diyorlar. Yanılıyorlar. Benim yazdığım da Reddül Muhtar kitabında geçiyor. Hanefi mezhebinde birinci kaynak. Sor Diyanet yetkililerine Hanefi mezhebinde yararlandıkları en birinci kaynak nedir?
- +1 yıl
@Cannisar kendini doğru bilip başka kaynaklarla önüme kanıt sunuyorsun, bitirelim konuşmayı
Gizli Üye(25-29)+1 yılYaaa bu saçma sapan sözü kim uydurdu ve neye göre uydurdu gerçekten çok merak ediyorum.
İzmire defalarca gelmiş gitmiş biriyim.
Fakat ben kızların hepsinin güzel olduğunu hiç görmedim, herkes normal. İstanbul da Antalya da Diyarbakır da insanlar nasılsa, İzmir'de de öyle.
Yaa bu ne saçma sapan bir teori.
Bende güzelim ama Van'lıyım.
Gerçekten çok komik 😂
Kanka bir de sen o cahil insanları dinleme, diyorum yaa onlar cahil, gezip görmemiş, herkesin lafına inanan cahil insanlar...
Soruyorum sana "Dünyada senden başka bir tane daha var mı?"
Yoooookkkkkkkkkkkkkk
Ee o zaman sen bitanesin, değerlisin, güzelsin...
Sadece İzmir de Estetik baya gelişmiş diye, herkes estetik yapıyor sonra da "İzmir kızları güzel" damgası vuruyorlar İzmire...21 Yorumla- +1 yıl
Yoo estetik her yerde gelişmiş bir şey İzmir'de genelde kızları doğal güzellikleri samimiyetleri konuşulur arkadaşın sorusuna da gelecek olursak herkes güzel olmak zorunda değil güzellik görecelidir ve ayrıca geçicidie onemli olan senin iç güzelliğin evet biraz klişe ama öyle zaten karşındaki insan senin tipinle onemsiyorsa sen esas o tipleri önemsemeyeceksin kariyer yap net söylüyorum bu devirde güzellik artık artı değil iş güç unvanın varsa bunlar partnerler için daha çekici bunu bilmeni isterim. Bende kendimi güzel bulmuyorum etrafımdakiler güzel bulur işte insan kendinde olanın farkında olmaz veyaz olmak istemez dediğim gibj kariyer yapmak zorundayız elimiz güçlü olmalı
+1 yılÇok fazla İzmirli kadın tanıdım hepsi öyle ahım şahım güzel değildi ki. Bakımlılardı. Normal anadolu kadınına göre bakımlı oldukları için güzel oldukları düşünülüyor bence. Sen dünya güzeli de olsan bizim ülkenin insanı gözünün üstünde kaşın var derler. Kimseyi memnun edemezsin bu ülkede o yüzden sadece kendini memnun etmeye bak bence.
40 YorumlaAy tatlım takılma. Biz de beyaz tenliyiz doğulu olarak kimse Kürt olduğuma inanmıyor. Hayır sen Kürt olamazsın dediklerinde tartışıyorum. Çilliyiz beyazız. Gözlerimizde yeşil ya da elâ. Türkler orta asyadan geldi. Türkler esmer olur. Çinliler gibi. Bizim atalarımız mezopotamya kökenli. Takma yani İzmirli olup yunan ya da bulgar göçmeni değilsen; genelde İzmirliler klasik Türk kızı. Fazladan bir güzellik yok. Hayır İzmirde yaşadım uzun süre oradan biliyorum.
30 YorumlaBen güzelliğin göreceli olduğuna inanmıyorum , Nefes almak bile o kadar güzel ki , ya da yaradanı sevmek , hayvanları , cocukları sevmek bunlar çok ''GÜZEL'' şeyler. Bir insanın karakterine ve kalbine aşık olmak dünyanın en GÜZEL duygusu. Göreceli olan Canlı/cansız varlığı sevmek sadece onun aldığı şekli sevmektir.
215 Yorumla- +1 yıl
yoo güzellik göreceli oluyor senin sevdiğini başkası sevmez
- +1 yıl
bazı insanlar acı çekmeyi sever biliyon dimi
- +1 yıl
mazoşistler 🙄
- +1 yıl
valla neden böyleler bilmiyorum ama duygusal olarak eziyet edilmekten acayip zevk alıyorlar küfret aşağıla köle gibi kullan vs
- +1 yıl
ben tam tersiyim xd
- +1 yıl
ben daha çok eziyet etmeyi üstünlük kurmayı severim sadistim
- +1 yıl
tabi ben fiziksel acıdan bahsediyorum gerçi iki türlüde yaparım
İzmirli kızların güzel olması için bir sebep göremiyorum. Nedense ülkemizde bir İzmir güzellemesi öteden beri yapılır, durur. Hep bir kalpleri kazanabilmek istenir. Bu söz de dillere yerleşmiştir. Kız tavlamak için kullanılır olmuştur. Bir kıza çok güzelsin diye açıktan demektense ima yoluyla İzmirli misin denir. Kız da buradan beğenildiğini anlar. Ama güzel olmayana sen nasıl İzmirlisin demek, laf olsun diye söylenmiş anlamsız, aptalca bir sözdür.
20 Yorumla
+1 yılÇirkinlik ve güzellik göreceli bir kavramdır. Sen kendini beğenmiyor olabilirsin ama beğenen vardır. Kendini beğen özgüvenli ol. Özgüvenli olman seni çekici kılar. Hem izmiri de fazla abartmamak lazım diğer şehirler gibi işte gözüme çirkin geleni de var güzel geleni de
20 YorumlaBende izmirliyim ve cok yakisikli uzun boylu biri degilim dogma buyume bornovaliyim ama bir kere kocaman bir kalbim var benim guzelligimde kalbime vurmus dis gorunustede 10 uzerinden 4-5 diyolar genelde bende kendim gibi 3-4-5 lik birini bulursam bi sorun olmaz elbette izmirli olarak disardan daha farkli olmak isterdim ama kalbim bozulcaksa o zamanda almayayim iyi boyle
20 Yorumla
+1 yılBende izmirliyim ve evet güzelim. Sen inandıramıyorsun ben ise hiç söylemeden direk izmirli misin diyorlar. Ama bu demek değildir ki her izmirli güzeldir. Yani dışarda bir sürü çirkin kızda var izmirli olup😄 Hem niye takıyorsun ki milletin ne dediğine bırak isteyen istediğini düşünsün. Sen kendini her halinle sevmeyi öğren ki millette seni her halinle sevsin.
12 Yorumla- +1 yıl
@Furkannrn sorusuna cevap vermiş olabilir miyim acaba?
Her İzmirli güzel olacak diye birşey yoktur.
Ayrıca çirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır.
Sana bunu söyleyen kimse kendi içi çirkinleşmiş bence.
Umursanacak üzerinde durulacak bir konu değildir.
Sonuçta bunu söyleyen bir patavatsız, ve çirkin kalpli birisi olduğu için kafana takmaya değmez.🌸10 YorumlaCahillik işte! Sen çirkin değilsin hiç kimse değil çünkü herkes kendi şeklinde güzel. Sana çirkin söyleyen insanların kusuruna bakma güzelik çünkü kusur arayan ve herkese kötü bir şekilde bakan insanlara ne demeli? Ve ayrıca cahilliklerini bir yana katım yani sen düşün bu insanların hallerini 🥂
10 Yorumla
+1 yılKime göre ve neye göre çirkin?
Güzel ve çirkin kavramını karşımdaki kendini beğenmişe, lügâtında olmayan kelimelerle açıklayıp dövmekten beter eder yerin dibine sokarım.
Ayrıca 4 senedir İzmirde okuyorum. İzmir'de İzmirli mi varmış. ? İzmir'in nüfusu ordan burdan gelen gençler topluluğundan oluşuyor.00 YorumlaGenel itibariyle çağdaşlık adı altında kaşarlık yapan kızlardır İzmir kızları
Bi kere verdiklerine tekrar verdikleri nadir görülür, sürekli yeni penislere yelken açarlar
Kelli felli zübbelerden ayrı bir hoşlanır, hemencecik veresi ve paraya konmak için evlenesi gelir
Velhasıl İzmir kızlarının neredeyse tamamı güzelden ziyade modern kevaşedir00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 446 cevap paylaştı.
+1 yıl.
İzmirliler in en farklı tarafı özgüvenlerinin tavsn yapmış olması.
Bende İzmir Yenişehir kızları güzeldir diye bilirim.
Ama genellikle Çeşme tarafına gşttiğim için sürekli turistlerş görünüyorum bu sebeple yorum yapamayacağım.
.00 Yorumla
+1 yılGüzellik göreceli bir görüştür.
Ülkeden ülkeye, şehirden şehire, kültürden kültüre değişir güzellik kavramı.
Bence sizde güzelsiniz. Çünkü her kulun bı cazibesi var.
Gözleri güzel olan kişiler , güzeldir bence.
Sana inanmayanlar kendilerine bir baksın , sanki çok güzeller.00 Yorumla
+1 yılSana çirkin diyen insanlar kendilerine baksınlar lütfen. Ben karşımdaki insanın iki kolu iki bacağı olmasa, saçında tüy dahi olmasa severim. Kalbini güzel bulduğum insanları çirkin bulmam. Dış görünüşümüz sadece bir kılıf. Kimse bir dondurmayı paketi için almaz mesela içindeki dondurma için alır. Eğer ruhun güzelse güzelisindir, ruhun çirkinse de çirkinsindir. İnsanların düşüncelerini bu kadar çok ciddiye alma. Onların ne dediğinin çoğu zaman bir önemi olmuyor çünkü.
00 YorumlaDünyaya gelen her insanın akıllı olmadığı gibi, her İzmirde doğup, büyüyenin de güzel olmasına imkan yoktur zaten. Yok İzmirliyse güzeldir yok Russa güzeldir yok şöyle yok böyle. Artık kurtulun şu saçmalıklardan.
50 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİzmir’in halkı gerek modernlik gerek güzellik açısından niye bu kadar şişiriliyor anlamıyorum.
İzmir’in kadını güzeldir muhabbeti de aslında Rum kadınlarına ithafen edilen bir laf. Eskiden Rumlar yaşıyordu orada. Göç ettirilince güzellik muhabbeti de Türk kadınına Rum kadınlarından miras kaldı30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim saçma bulduğum şey neden güzellik bir tek İzmirlilere aitmiş gibi düşünülüyor? 🤦🏻♀️ Sanki en güzel onlar en kadın onlar gibi lanse ediliyor? Dünyada ki bütün kadınlar eşit ve güzeldir her kadının kendine has güzelliği ve albenisi vardır.
Bu soruyu soranda eminim güzel ve çekici birisisindir de yiyorsundur bizi. Kendini çirkin görme huyundan vazgeç çekici taraflarını keşfet onları güçlendir ❤💫23 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Canselsel Evet bazı zenci kadın ve erkekleri çok kıskanıyorum aşırı çekiciler 👍🏻
+1 yılBu İzmirlilerin güzel olması rivayet mi? Ne kadar saçmalığa yol açtılar. İzmirlisin diye güzel olmak zorunda değilsin. Ankaralılar çok mu güzel, Konyalılar tatlı mı, Vanlı çirkin mi? Hepsi saçmalık. Allah vergisi bunlar.
20 Yorumlaben de İzmirliyim, aman aman bi güzelliğim olduğunu söyleyemeyeceğim. İzmir'in kızları güzeldir lafı aslında şöyle; İzmir hem büyük bir şehir hem de plajlar, barlar vs. vs. derken genelde İzmir'de yaşayanlar daha bakımlı, kendilerine özenli oluyorlar, güzel giyiniyorlar, güzel makyaj yapıyorlar falan. O da bu sözü ortaya çıkarmış ama İzmirliler güzel olmak zorunda diye bir şey yok sonuçta.
30 YorumlaYa zaten İzmir'de İzmir'in yerlisi mi kaldı kozmopolit yapıda olan şehirler için şöyle genellemeler yapmasak😅 İstanbul'da da bir zamanlar İstanbul beyefendileri varmış ama şu an ne kadar ayı varsa İstanbul'da 😂
10 Yorumla
+1 yılÇirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır. Heryerde güzel kızlar var izmirin adı çıkmış.
42 Yorumla- +1 yıl
- Güzellik & Bakım konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılBi algı oluşturulmuş ve bu algıyı her kadın yapmak zorundaymış gibi hissediliyor, fakat bu doğru değildir. Kimse güzel olmak zorunda değildir. Seni seveni sev, seni sevmeyinde sevme. Benden sana altın kural
00 Yorumla Güzellik & Bakım konusunda 609 cevap paylaştı. arada istisnalar çıkıyor bir iki tane çirkin var diye onca güzel kıza çirkin diyemeyiz
lakin senin de bir ince giderin vardır
İzmir havası almışsın bulaşmıştır illaki
neyse her İzmirli güzel olacak diye bir kaide yoktur00 Yorumla
+1 yılBu fotoğraftaki kiz dahi cirkin degil. Allahin yarattigi hic kimse cirkin degildir. Neden onlari hakli cikartiosunki kendinde buna inanarak... ayrica bakimla herkes guzellesir..
10 YorumlaÇirkin olduğunu sen kabul ediyorsun ama ben kabul etmiyorum.
Giyim, Makyaj, Yürüyüş , Davranış ve Feminen hareketler seni ''Top Girls'' ligine dahil edecektir.14 Yorumla- +1 yıl
Böyle dersiniz ama makyaj da güzel yüze yakışır güzel olmayan bir yüzü güzel yapmaz davranış ve feminen hareketler yine güzel bir kızda çekici durur diğerlerinde yapmacık ve itici durur gibi gibi
- +1 yıl
@nebilimismi Ben size Katılmıyorum. Her yüze göre makyaj, her fiziğe göre elbise /kombin , her insana yakışan bir davranış biçimi olduğuna inanıyorum. Burada kastım yapmacık olmak değil tabi ki ama birçok şeyin özgüven ve kendinin güzel olduğuna inanmakla başladığına inanıyorum ve bizim kızlarımızın bir kısmı gereğinden fazla özgüvenliyken, diğer bir kısmı kendine hak ettiği öz saygıyı göstermiyor bence.
- +1 yıl
Ya öyle kendini sev özgüvenli ol diyince olmuyor güzelliks o kadar göreceli değil gerçekleri biri söylüyor sonuçta
Her yerin güzelide çirkinide olabiliyor. Sen kendini çirkin görsende elbet birgün seni güzel olarak gören biri kaeşına çıkacaktır. Karamsar olma kısmet deyip sabırlı ol.
10 Yorumlaİzmirli güzel olmaz, o tamamen safsata.
Diğer şehirlerin karılarına kıyasla, daha rahat giyindiklerinden, güzel göründükleri algısı var sadece, inanma öyle şeylere..11 Yorumla
+1 yılİzmirli kızlarına güzel denmesinin sebebi tamamen bakımlı ve özgüvenli olmalarından dolayı. Yoksa senin benim gibi insanlar yani. Hepsi güzel olmuyor.
20 Yorumla
+1 yılYooo çok çirkin İzmirli kızlar var özellikle köylerde. Ve İzmirli kızlar biraz abartılıyor bence. (izmirliyim)
22 Yorumla- +1 yıl
@Hakdlflf sanane? Keyfinin Kahyasi misin? İşine bak
+1 yılBeyin yerine ne kullanıyorlarmış bu kişiler çok merak ettim doğrusu😄
Ya da doğrusu kullanabilecekleri bir beyin var mı diye sorsak daha yerinde olur.01 Yorumla- +1 yıl
İzmirin kızları. güzeldir düşüncesi ise tamamen pompalama başka bir şey değil
+1 yılYine her zamanki kalıplaşmış standartlara göre fikirler beyan ediliyor. mesela ; "erkekler ağlamaz " diye bir zihniyet var. Bu zihniyetten dolayı birçok aile reisi dertlerini içine atıp intihar ediyor."izmirli güzel olur " zihniyetide aynı bunun gibi.
Bazı insanlar gerçekten diğer insanların psikolojisini umruna takmıyor. Lutfen kendinizi bu yüzden üzmeyin. güzellik ve çirkinlikte görecelidir bu yüzden kendinizi öyle görmeyin. Kendinize iyi bakın . Her daim mutlu olun 🦋00 Yorumlaİzmirli kızlar genelde şey oluyor hanii ağır başlı olmuyor sıradan kız oluyor 🙄 ucuz oluyorlar İzmirli olupta sağlam kalan kız görmedim hepsinin de oynaklıgı var
016 Yorumla- +1 yıl
genelleme yapmak hoş olmaz bence, herkes ağır olsa ülke bu halde olmazdı herhalde
- +1 yıl
e bende gencim xd
- +1 yıl
he ya bazıları erkek delisi
- +1 yıl
genelde para için kullanıyor bazıları
- +1 yıl
aslında kendisi fazla yakınım olmasada arkadaşım neler neler yapıyo valla 🙄
- +1 yıl
@SosyoPsikopat neler neler yapıo merak ettm şmdi😀
- +1 yıl
parasını sömürüp terk ediyo hatta birini aldattı zannedip bıçaklatmıştı ama demiştim belki kız kardeşi niye yaptın ve sonuç olarakta kız kardeşi çıktı zaten
- +1 yıl
@SosyoPsikopat yok artık baya manyakmış onla arkadaşlığını bitirmelisin😀
- +1 yıl
fazla yalancı olsada konuşması sarıyo tabi yalanları rahat anlayan biriysen 🤣
- +1 yıl
@SosyoPsikopat haspama bak sen kesin izmirli kızın biri manitanı elinden aldı ondan bu hasetliğin bende izmirliyim ve genelleme yaparak ne kadar kıskanç olduğunu belli ettin hadi şimdi hoşt.
- +1 yıl
genelleme yapan ben değilim bende izmirliyim ve dediğin olayda alakası yok kaba davranarak eline bişi geçmiyor
- +1 yıl
@SosyoPsikopat genelleme yapan kimse lafım ona o zaman özür dilerim tatlım
- Güzellik & Bakım konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılİzmir'in kızı denizi, denizi de kızı gibidir derler alttaki yoruma katılıyorum bakımsız olabilirsin belki çünkü İzmir'de ben bakımsız kız hiç görmedim açıkçası
00 Yorumla
+1 yılInsanların gözlerin Ile ölçüp, kulaklarını sağır ettiği şeydir asıl çirkinlik. Ne demiş Mevlana, "Çirkinlikle güzelliği görünüşle değil akılla ayırt edin.".
00 YorumlaÇirkin kadın yoktur bakımsız kadın vardır. Kendini çirkin görme bence giyim tarzını değiştir kendine güzel bir bakım yap bak bakalım kimse Sana çirkin diyormu
00 YorumlaBenimde esmerim diye göçmen olduğuma inanmıyorlar olsun 😂
32 Yorumla- +1 yıl
Tamam ikna oldum ben 🤭😂
+1 yılİzmirliler güzel olur sözü bana safsata geliyor açıkçası güzelliğin memleketle bir alakasının olmadığını düşünüyorum.
10 Yorumlaİzmir'de yaşıyorum. Bunu şehirle alakası yok. Güzel olmadığını da düşünme. Sonra çirkin kelimesini kullanma. Eminim güzelsinizdir
10 Yorumla
+1 yılizmirliler fazlasıyla abartılıyor, o kadar badanayla ben de güzel olurum, he hiç mi yok? tabii ki var ama o güzeller seksen bir ilde de mevcut
111 Yorumla- +1 yıl
Badana değil ki mesele beyaz tenliler sarışınlar burunları küçük yüzleri sevimli güzeller yani
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Güzellik & Bakım konusunda 730 cevap paylaştı. şimdi şöyle bi durum var her izmirde dogan kişi izmirli olmuyor anne babba doguluysa o vatandaş doguludur izmirli olmaz ayrıca çirkin insan yoktur bakımsız insan vardır bunu da düzeltelim.
24 Yorumla- +1 yıl
Siz izmirlimisiniz hnmefndi
- +1 yıl
Yazmama gerek kalmadı, kelimesi kelimesine yazılmış. 👍🏻👍🏻
- +1 yıl
Izmirdemisnz
- Güzellik & Bakım konusunda 768 cevap paylaştı.
+1 yılKendine çirkin deme bence güzelsindir ama belki de izmirlilere benzemiyorsundur. O yüzden inanmıyor olabilirler.
10 Yorumla Tek İzmir de güzel kız yok ya bu algıya bende doğru bakmıyorum. Konya ya buyursunlar😅 Bence boşver insanları memnun edemeyiz
118 Yorumla- +1 yıl
Konyami aman gozunu seveyim son sevgilim bi tarafi konyaliydi 3 bucuk yil surdu sonra ailelerdn bitti ama ne inat ne inat anltamam yani uok boyle bi inat yauw kardenizlilere inat derler konyalinin yaninda masum mu kalirlar bilemedim guzeldi bak ona lafim yok hatta ben yaninda o 10 uzerinden 8-9 sa ben 5-6 ydim
- +1 yıl
Onlarda beysehirliydi guzelligine bi lafim olamaz kizce cidden ben yaninda bi alt sinif kaliyodum ama huy off diom off bide benim hatun oyle deildi ama akrabalari cevresi masallah agzi bozuk ben sevmem oyle seyi kadin erkek insan gibi konussun bunlar kufuru gunluk kullanima dahil etmisler dedim birinde bunlarin dudaklari ne dio kulaklari duyuyomu kiz sevgilisine benim bile diyemicegm seyler dio
- +1 yıl
Dul tamam sadece dulsa ama geneli cocuklu iste en buyuk sorun orda diceksin cocuk yiceginemi gozunundiktin hayir elbette biz ne yersek oda ayni sekilde okuyabildiginen iyi okulda okur zaten kucucuk bi cocuga abide dedirtcek babada dedirtcek olan benim davranislarim ama sorun bu değil sorun cocuk varsa eski esiyle omur boyu gorusmek zorunda bu cocugun hastaligi okulu dugunu dogum gunu vs vs vs iste ben bunu kaldiramam esimi hic bisekilde eskki esiyle gorusturmem o kadar genis deilim kimse kusura bakmasn ama karsi tarfta hakli biyolojikte olsa gercek babasi o gelip gormek hakki
- +1 yıl
İste burdada en buyuk hata hem yeni evlenen ciftlerde hem ailelerde ozelikle aileler daha bu ikili bir aile olabiliomu emin olmadan cocuk baskisi yapio bide eslerin aradi acilirsa siz cocuk yapin duzelip die afedersin sacma bir dusunce soyleniyo islerniyice sarpa sariyo cocukta kadinda tum hayatini hic haketmedigi sekilde yasiyo karsi tarafta ortada kaliyo bi yeni esi bi cocugu vs gitmek zorunda ondan bir parca orda yani anlicagin aileler baski yapmayip karari eslere biraksa eslerde en azndan ilk bi yil bibucuk yil cocuk yapmayip once bir olabiliyolarmi bunu test etseler inan dulda olsa cok guzel devam edebilcek hayatlar olucak
+1 yılHayır değil. Her İzmirli güzel/yakışıklı olsaydı sadece İzmirliler evlenirdi, diğerleri evde kalırdı.
10 Yorumla
+1 yılAptallık mı cahillik mı geri kafalılık mı ne desem bilemedim. Şehire göre güzel olunuyorsa yandık valla.
10 Yorumla
+1 yılİzmir kızları kendini beğenmiş olur güzelleri var ama kendini beğenmiş bakımlı oldukları için erkeklere güzel gelir
11 Yorumla- +1 yıl
Sen galiba Izmirin mütevazı kızı☹😂
+1 yılHer şehrin güzel kızları vardır. Yok simite gevrek derlermiş, yok izmirin kızları güzelmiş vs vs.. Baydılar iyice
10 YorumlaCirkin insan yokdur bakimi olmayan veya dogru makyaji yapmayan vardr
212 Yorumla- +1 yıl
Iyi Makyaj yapan her kız güzeldir desene sen şuna
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılBen bazı insanların gerçekten salak olduğunu düşünüyorum. Ne alaka yani yıl olmuş kaç hala neyi sorguluyorlar.
00 YorumlaGüzellik & Bakım konusunda 505 cevap paylaştı. 5 yıl İzmirde yaşadım. Genelleme yanlış. Bana göre her kadın güzeldir. Çirkin kadın yoktur. Pis, bakımsız ve kaba kadın vardır. 😎
00 Yorumla
+1 yılYav ne alakası var kimseyi takmamalısın bunları ciddiye almamalısın sen çok güzelsin biz biz olduğumuz için güzeliz 😘🌸
00 Yorumla
+1 yılİzmirliler güzel değil ki belli boy ortalamasında olup daha rahat yaşayış aslında ortalama yapıyor güzellik anlamında.
00 Yorumla
+1 yılKendi kalplerinin çirkinliğinş görüyorlar sen eminim çok güzelsindir ne saçma bişey lütfen onlarla konuşmayı kes sinir oldum şu an
00 Yorumla- Güzellik & Bakım konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılNe alaka kimseyi inandırmak zorunda degilsin bende arabim ama beyaz tenliyim araptan çok batiyà çalıyor tip ama arapmiyim evt arabim
07 Yorumla- +1 yıl
Arap denince daha kara kas kara göz geliyor insanların aklina
- +1 yıl
Çok açık kumral sarışın beyaz ten bal rengi goz
- +1 yıl
Annem Selanik gocmeni
- Güzellik & Bakım konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılOrjinal izmirlilerde çirkin hiç görmedim bende
İzmirli olmayı güzellik veya çirkinlikle kıyaslamadım hiç içinde bulunduğum için belki00 Yorumla
+1 yılGüzel ve samimi gülebiliyorsan çirkin değilsin
Bir ton makyaj yapıp, estetik yaptırıp evrakta sahtecilik yapacağına doğal ol daha iyi00 Yorumla
+1 yılBende izmirliyim. Burda güzel kız çok. Çirkin kız yok değil. Dışardan gelmiş geneli 😆😆 aslen başka memleketli
00 Yorumla
+1 yılDeğil 😂 İzmir'de güzel kizlar falan var ama her yerde olduğu gibi cirkin olanlarımız da var şimdi , neden bu algı anlamış değilim 😂😂
01 Yorumla- +1 yıl
İzmir deyince yüz yüz güzel kız çıkacak karşımıza sanıyorlar
- Devamını Gör (140)
Devamını Gör(185)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Güzellik & Bakım > Sorular > Çirkin olduğum için İzmirli olduğuma inanmıyorlar. Her İzmirli güzel olmak zorunda mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler