Merhaba. Güzel, çekici ve harika sayılmak için ne sarışın ne esmer olmak gerekir. Sadece kızıl😂. Şaka bir yana güzelliğin ten rengiyle, göz rengiyle, saç rengiyle, estetikle, fizikle vs alakası yoktur. Esmerde güzeldir ve sarışında. Kızılla, kumrallarda buna dahil. Önemli olan senin kendini nasıl güzel hiss ettiğindir. Esmersin ya sarışınsın bunlar asla önemli değildir. Esmer güzeli mankenlerde çok, sarışın güzeli de.
Herkes sarı olsa esmerler kumrallar kıymetli olur, herkes esmer ya da kumral olsa sarışınlar.. Genetik olarak esmer ve kumral ırka sahip olduğumuz için erkekler sarışına takıklar biraz evet ama, inanın herkese farklı renk yakışıyor bazısı sarışın güzel evet çok yakışıyor ama bazısına siyah saç çok yakışıyor bazısına kahve.. Sarışın yaşı daha büyük gösterdiği için ben kahve tercih ederim.
Sarı saç öyle bir şey ki en sıradan kadını bile güzel gösteriyor, bide renkli makyajlarla o açıdan güzellik için büyük avantaj. Ama koyu saçlı güzel görünmek her kadının harcı değil
Kadının kadından başka düşmanı yok gerçekten. Hayır ablacım sarışın olmak güzel olmaya yetmez. Güzellik doğallıkla alakalıdır. Ne ten rengi, ne saç rengi, ne göz rengine bağlıdır. Hepsinin en orantılı ve düzgünü güzeldir. Keza güzellik yüzden değil özden gelir. Kimisi özün güzelliğinin yüze vurduğunu söyler. Belki de öyledir. Ya da teknoloji sağolsun makyajın gücüdür.
2 3 erkek evet demiş ama buna ben katılmıyorum. Öncelikle sarışının, esmerin, kumralın, siyahinin ve kızılın güzelide var çirkinide. bu ten rengine ya da saç rengine bakmaz. önemli olan yüzü ve fiziğidir. sarışınlar tc genelinde az bulundukları için böyle bir algı var. ama atıyorum hollanda da esmerler dikkat çeker çünkü orada sarışın çoktur. böyle düşünün
Aga bu devirde "çoğu erkeğe" yüzü, fiziği güzel olsun yetiyor. Sarışınmış, kumralmış, esmermiş fark etmiyor. Hatta "bazıları" kız olsun yeter derecesinde.
Şuraya bi not düşeyim yoksa üşüşür linç hastaları: Çoğu erkek ve bazı kelimelerini kullandım. Linçlemeden önce bunu bi düşünün üstünüze alınıyorsanız sonra yine linçleyebilirsiniz.
Sarışın olmak hele bide uzun olmak bı tık önde başlatıyo tabi hem kendimdem hemde ikizimden biliyorum ikizim kız ama işte garip ve bı tık kötü olan şey gözlerimiz çekik biraz ve mavi bu biraz - yön yarı Endonezyaliyim o yüzden oldu o da ama kişiye göre değişir tabi ki bana göre sarida esmer sevende var
Her zaman çakma sarılar güzeldir çünkü çakma sarıların yüz hatları daha belirgindir. Tümüyle sarı olan kadınların yüzü hep siliktir, hat olmaz... Teni koyu olan kadın erkek güzelliği de almıştır çünkü...
Her kültürün güzellik anlayışı farklı. Sarışınlık adına yaratılmış bir algı bu dediğin bence daha çok. Özellikle Marilyn Monroe ve ondan sonra daha abartılı bir sarışın algısı oluştu. Sarışınların aptal ya da seksi çağrıştırması algısı var edildi.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
doğru diyorsun he onun sebebi ülkemizde sarışınların az olması bu sebeple dikkat çekmeleri. Kadınları şunlar güzel şunlar çirkin diye ayıramayız ki çirkin sarışın da var dünya güzeli esmer de.
Türkiye standartlarına bakarsak, bulgar- yunan- boşnak ve yugoslavya göçmeni olan kızlarımızın sarışınlığı güzel ve modern duruyor. Ama Sivaslı fatma, Ankaralı Yasemin saçını sarı yapmasın lütfen.
güzellik algisi neden bu kadar büyük rol oynuyo herkesin kendine göre bi güzelliği var. Kendinizi böyle seylere odaklanip degersozlestirmeyin önemli olan kendi icinde ruhen kalben gelismek güzelleşmek
Sarışından sarışına fark ediyor. Gerçekten güzel kızlarımız var ama bana göre her iki cinste de esmerler 1-0 öndedir. Tabi kişilere göre güzellik algısı değişebilir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Güzel sayılır mı bilemem ama olaya şöyle bak. 2 tane aynı fiziksel özelliklere sahip kadın, biri esmer siyah saçlı diğeri sarışın beyaz tenli (sarışınlar genelde beyaz tenli oluyor) her türlü sarışın dikkat çeker ve erkekler daha ilgili olurlar. Yani bence türkiyeyle alakası yok sarışına rağbet daha fazla. He ben kumralım o ayrı :)
Tc erkeği için evet bu yüzden hep Rus karı istiyorlar
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Merhaba, Güzellik dönemin ve kişilerin basit kalıp ve normlarına göre belirlememeli zira her insan eşsizdir. Ve güzellik anlayışı her dönem değişmiştir.
Sarışın sevgilim olabilsin tabiki ama Esmer güzeli tam siyah saç evliliğim olsun. Hiç hayal etmedim sarı kadınla mavi yeşil gözle evliliği. Siyah sac ela göz duygusal kadın bayıltır beni. Bu arada Sen hangi saçtan bahsediyon
Hayır öyle birşey yok insanlar bu algıyı yaratıyor... Bende kızılları seviyorum aşırı kızıllar değil ama koyu kızıl kızların saçları çok güzel oluyor..
Kişiye göre saç rengi değişir kimine sari yakisirken kimine beyaz yakışıyor yaş kaç ta beyazlasti bu arada kız ikiziminde beyazluyoda o kız benimkide beyazlicak mi acaba onda 3 4 tane var beyaz
aslında bu sarışınların çekici gelmesinin sebebi renkli gözlülerin çekici gelme sebebi daha nadir olmaları diye düşünüyorum. çakma sarışınlar değil ama doğal sarışınlar hep çekici gelir mesela. aynı kız siyah saçlı olsa o kadar çekici gelmeyebilirdi.