İnsanın doğasında var beğenilmek. En basitinden bir kazak satın alırken bile renk ve modeline dikkat ederiz. Oysa işlev olarak bizi soğuktan koruması yeterli ama gene de cildimizi açan, bize en çok yakışan rengi beğenir alırız. Bunu kendine hiç bakmayan bir insan da yapar. Ama gelip geçici diye önem vermemek de olmaz. Yaşlı insanların da güzellik anlayışları kendi yaşıtlarına göre şekillenir. Hayat da gelip geçici ama onu yaşıyoruz ona bakarsak. :)
Evet doğru, ama hani nasil insan bi hastalığa karşı bağışıklık kazanıyorsa aynı sekil üzüntüye acıya da aynı şekilde bağışıklık kazandığımı düşünüyorum eskisi kadar üzülmüyorum ya da acitmıyor. Ve daha realist yaklaşıyorum hayata karsi ne istedigimi biliyorum, ıleriye dönük düşünüyorum.
Çünkü insanlar geleceği düşünmüyorlar. Oysaki güzellik, yakışıklılık belli bir yaştan sonra kaybolur, bize kalan kalbimizin güzelliğidir. Bunu farkında olan insanlar hem daha akıllı hem de daha mutlu yaşarlar. Dış güzelliğe önem verip karşısındakiyle buna göre evlilik yapanların sonu bile aynı. Devamı yok... Çünkü karşısındakinin ruhunu severek evlenmedi. Gönlün kimdeyse aşk zaten onu sana kusursuz gösterir. 🤍
Sadece gençlik güzellik değil ki, hayatın kendisi gelip geçici. Şöyle yüksekçe bir yere çıkın. Alanda gidip gelen kalabalığa bakın. Oradaki yaşlı amca da, koşan çocuk da, bebek arabasındaki bebek de, onu süren annesi de yüz yıl sonra orada hiç biri olmayacak. Onların yerinde başkaları olacak.
Evet güzellik gelip geçici örnek olarak yaşlılarımızin gençken ve suanki hallerine bakarsak gidiyor Hicbirsey kalıcı değil ki bu bedende her gün vücudun biraz daha yaşlanıyor dışını ne kadar boyasanda dikkat etsende içini duzeltemiyorsun ya Mercedes kaportali motoru Tofaş olan bir araba misali dışı ne kadar güzel olursa olsun içinde olan önemli şu zamanda içi de merak eden yok gerçi 😅
Ilk 3 saniye kurali vardir. Kadinlar bunu cok iyi bilir. Genetiksel cekim de bir diger tarafi. Zaten yeni dunya duzeninde biraz da olsa zeka ve mutluluk seviyesine bakmaya baslayabildik.
Kadinlar icin cocuklarinin genetik kaygisi, erkekler icin de egi tatmini diyebiliriz.
Çünkü görselliğin beyne etkisi çok büyük hatta diğer duyu organlarından daha fazla diyebilirim. Bununla ilgili bir deney yapılmıştı ama farklı bir konuda tabi
Dış etkenlerden ister istemez etkileniyoruz. Mesela eski dizi/film arşivlerine bakıyorum da yıllar geçtikçe güzellik anlayışımız ne kadar çok değişmiş. Eski dizilerde güzel bulduğumuz kişiler şu an bize avam geliyor.
Fani dünyanın olayı bu lakin o ilk güzelliği aşabilen gerçek sevgiyi bulabiliyor zira yaş ilerleyip güzellik ya da yakışıklılık bittiğinde tahammülsüzlükler ortaya çıkmaya başlıyor
Valla ben yakışıklı değilim bu yüzden yanımda güzel birini istemeye hakkım yok. Kriterim de yok şu an. İnsan mı değil mi ona bakıyorum artık bazıları insan taklidi yapıyor çünkü.
güzellik pek de geçici değil. yani 45 yaşında 20 yaşında biriyle karşılaştırınca evet geçmiş görünür de iki 45 yan yana güzellik veya yakışıklılık hala belli olur
Çünkü nefis denen şey var içimizdeki arzu, istek, heves ne dersen de farketmez, insan gerçekten doğup, büyüyüp ve yetişmesinin sonradan tersine çevrildiğini anlamaz haldedir.