Nasıl geçer ne yapılması gerek?

Nasıl geçer ne yapılması gerek?

1- Gece ve sabah en az bir kez yıkayın.
2- Haftada en az bir kez kalça cildinizin pul pul dökülmesini sağlayın. Gözenekleri tıkamayacak bir lif ve krem kullanın. Bu işlem ölü cilt hücrelerinden kalçalarınızın arınmasını sağlayacaktır. Ölü hücrelere veda edin.
3- En az yüzde iki benzoil peroksit içeren bir sabun kullanın. Bu işlem fazla yağı ve sivilcelerin temizlenmesine yardımcı olacaktır.
4- Kokulu ve boyalı tuvalet kağıdı kullanımını bırakın.
5- Giysilerinizi ve çarşaflarınızı yıkamak için alerjen olmayan bir sabun ve deterjan kullanın. Siz, hassas cilde sahip kişiler için özel tasarlanmış deterjanlar kullanın.
6- Bol ve rahat giysiler tercih edin. Pamuk gibi doğal liflerden yapılmış iç çamaşırı seçin.
7- Ter, kalçalarınızda yağ ve bakterilerin tuzaklanmasına neden olabilir. Bu nedenle sık sık iç çamaşırınızı değiştirin ve terleme sonrasında duş alın.
8- Günde bir şelatlı çinko tablet ya da multivitamin size yardımcı olabilir. A vitamini, B5, C, E, Selenyum ve Omega 3 sağlıklı cildi teşvik ettiği bilinmektedir. Sizin için uygun vitaminlerin neler olduğu konusunda doktorunuza danışın.
9- Su cildiniz için olağanüstü şeyler yapar. Hem içte ve hem dışta, vücudunuzun yeterli sulandığından emin olmak için günde sekiz bardak su için.
10- Şekerli, yağlı ve kızarmış olan önemsiz gıdalardan uzak durun. Bu tür gıdalar vücutta insülinin artışına neden olabilir. Ve bu da fazla sebum ve akne demektir.
Bunların yanında sıra vücudunuzun temiz ve istenmeyen toksinlerden kurtulması için çiğ gıda diyetini deneyin.
11- Daha sık ayakta durun, daha az oturun. Uzun süre oturma kalçalarınızın nefes almasını engeller, ter ve bakterilerin gözenekleri tıkar. Uzun süreli oturuyorsanız kalçalarınızdaki kan dolaşımını artırmak için ya yürüyüşe çıkın ya da oturduğunuz yerden bacaklarınızı hareket ettirerek egzersiz yapın.
12- Akneleriniz inatçı ve uzun süre devam ederse bir dermatoloğa görünün.
çok özgün olmadı ama :)))
yinede yardımcı olur umarım. ama maddeler mantıklı
Güzel ve pürüzsüz bir cilt hepimizin hayali. Özellikle de kalça bölgesinde. Ama bazen bu bölge pütür pütür olabiliyor ve bu durum çok can sıkıcı hale geliyor. Eğer kalçandaki pütürlü görünüm seni rahatsız ediyorsa benim uyguladığım yöntemleri deneyebilirsin :)

Kalçadaki pütürlü görünüm genellikle keratosis pilaris adı verilen bir cilt durumundan kaynaklanır. Bu ciltteki keratin proteininin fazla üretilmesi ve cilt gözeneklerinin tıkanması ile karakterize edilir. Genetik faktörler, kuru cilt veya bazı cilt hastalıkları bu duruma neden olabilir.

Kalçadaki pütürlerin geçmesi için düzenli cilt bakımı önemlidir. Öncelikle cildi nemlendirmek esastır. Hafifçe peeling yapıp ölü deriyi arındırdıktan sonra yoğun nemlendiriciler kullanabilirsin. Ayrıca düzenli olarak egzersiz yapmak ve yeterli su tüketimi cildin genel sağlığını iyileştirerek bu pütürlerin azalmasına yardımcı olabilir.

Pürüzsüz bir kalça için cildini düzenli olarak nemlendir. Günlük duş sonrası nemlendirici kremler kullanmayı ihmal etme. Doğal yağlar (örneğin, hindistancevizi yağı ya da shea yağı) cilt tarafından kolayca emilir ve derinlemesine nemlendirme sağlar. Bunun yanı sıra haftada bir veya iki kez yapacağın hafif bir peeling ölü deri hücrelerini temizleyerek cildin daha sağlıklı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.
Popodaki pürüzlere iyi gelen bir başka yöntem de düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenmedir. Egzersiz kan dolaşımını artırır ve cilt sağlığını destekler. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin gıdalar ve bol su tüketimi cildi içeriden nemlendirir ve besler. Ayrıca cilt için özel olarak üretilmiş AHA içerikli kremler kullanabilirsin. Bu tür kremler cilt yüzeyindeki pürüzlerin yumuşatılmasına ve azaltılmasına yardımcı olur.
Cevap
17Cevap
Selülit giderici kremler ya da yağlar kullanabilirsin.
bak cok dıkkatlı dınle ve bu tavsıyeme uy kesın cozum soyluyorum cay agacı dıye krem var onu al ama gercek cay agacı olsun yarana sur sabaha gecerırır her evde bulunması gereken bır krem lınkte koyayım buraya ona gore esdegerını bulursan ya da bunu alabılırsen al dırek sıyah nokta sıvılce yara her derde deva cok dua edersın senın sorununa da yuzde yuz cozum
www.trendyol.com/.../cay-agaci-merhemi-50ml-p-136798338
Düzenli peeling haftada 1
Glikolik asit toniklerle hafta 2 silmek.
Bu sorun zaman zaman bende de oluyordu. Çözümü duşta peeling yapmakta buldum. Cidden oldukça faydasını gördüm.
Kızlardan çok erkeklerin yorumunun olması peki 🤦♂️😒
#D0D000 @D0D000
Hamama git keselen sonra nemlendirici kullan. E vitamini al, su iç, yürü bu kadar.
Sevilip okşanması gerekiyor... Yetmezse tokatlamak kesin çözüm 😉
Spor yap iyi beslen
popo çalış
kahve içme belli süre
Pütürüne göre değişir bir görmeden teşhis koyamam
Elleynce belli
Pütür pütür ne ama ya
Ne dion
Pütür pütür ne demek anlamdım da
Portakal kabuğu gibi mi?
Gibi
Sivilce var mı? Normalde tenin nasıl?
Sivilce yok
Yaşın kaç ne zamandır böyle, kilo verdin mi,
Kilo vermedim yaklasik 2 3 yildir böyle 20yim
Normalde nasıl tenin?
Normal ne diim
Sem Dokununca mı görünce mş hissediyorsun o yapıyı
Dokununca hahhaba
O zMam peeling yap ve biberiye yağı sürüp streçh film bağla bşrdd masaj iyi gelir
nasıl bir pütürlük?
Elelynce iste
Off selülüt olur mu ki
Napcam
Iyide ben dogum yapmadm kilomda yoktu
Hızlı kilo alıp verme oldu mu
Biraz zayiflarsan sanirim derdin biter
1 yıl öncesinin sorusu nasıl günün sorusu oluyor?
erkek arkadasın oralara bızıklatması lazım 😂😂😂
kantoron yağı sür sivilce gibiyse ben anneme srdüm on gün geçti
Annene sürdün? ?
evet beraber yaşıyoruz yardımcı oluyorum
Lan ne dion sapik bide normal gibi anlatiyor bevyinsiz Allahin cezasi gebrn insAllah ben kadin halimle anneme öyle bisi yapamam pislkler hepinizn cani cehenneme yarrabim koru beni Allah islah etsin
ne var bundaki ya hayretsin
Kes lan sapik seni annenin popsunu ellion sonra ne var bunda igrenc zihniyet utqnmaz edepsiz g e be t insAllah felc gecirirsin yarrabbim amin felc den sürünün emi
normaldede ellerim beraber yatarız uyuruz normal bunlar
Spor yap.
Ne alaka
Üff
OFFFFF ya su alttaki sapikda sinirmi bozdu
Niye engellim hepiniz görün sapigi
Bu sitenin yarisi o tarz sapiklarla dolu
Iyi be
Squatla oluyor mu
Günde kac kere yapim
Yüzü gecer galiba birazdan wcde yapcm
Olsun