Malum evde oturuyoruz insan ister istmez kendine sarıyor. Ben de kendim ile uğraşarak vakit geçirmeye karar verdim. Farkına vardım ki vucüt tüylerim ne kadar az ise ben o kadar rahat hissediyorum. Bu noktada da en fazla bacaklarıma takılmış durumdayım. Sizlerden bazı tüyolara ihtiyacım var. Bacak tüyleri nasıl azalır?
Tüyleri kalıcı epilasyon (iğne, lazer) dışında azaltan kanıtlanmış herhangi bir yöntem yok. Ancak kimi insanlara göre tüyleri azaltmanın bazı yöntemleri var.
Tüyleri azaltma yöntemleri
Ağda yapmanın tüyleri zamanla güçsüzleştirip azalttığı da söyleniyor, daha fazla güçlendirdiği de. Bu sanıyorum ki bölge ile alakalı. Genellikle bikini bölgesi gibi tüylerin güçsüz olduğu bölgelerde ağda yönteminin tüyleri azalttığı ama bacak gibi yerlerde çok da işe yaramadığı konuşuluyor. Bacak tüyleri nasıl azalır sorusuna cevap olarak epilatör seçeneği de öne çıkıyor. Nasıl ki cımbızla alınan kaşların bir kısmı küsüyorsa, çoklu cımbızla tüyleri kökünden alan epilatörle düzenli olarak tüyleri almak da zamanla azalmasını sağlayabilir. Hormon bozukluğu da vücut tüylerinin yoğunluğunda etkili, eğer hormonal bozukluğunuz varsa tedavi olmanız tüyleri azaltacaktır. İnternette karbonat, kahve, tuz ve limon gibi ürünlerle maske yapmak tavsiye edilse de ben bunların doğru olduğunu düşünmüyorum. Epilasyon sonrası kullanılan ve kıl köklerini zayıflatan serum ve kremlere bakabilirsiniz.
En İyi Cevaplar