Arkadaşlar kilo alıp verince falan da oluyor hani beyaz beyaz çatlaklar var. Kalçama yakın bir yerde, bacak arkası çatlakları. Çok belli olmasa da aşırı rahatsız ediyor. Var mı bacaktaki çatlakları geçirmenin bir yöntemi? Bacaktaki beyaz çatlaklar nasıl geçer?bacak arkası çatlakları
Bütün kadınların korkulu rüyası vücut çatlakları olabilir. Bir dönem aşırı hızlı kilo verdiğim için bende de oluşmuştu. Ancak vücuttaki ve bacaktaki çatlakları geçirmek için birçok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler sayesinde çatlakları geçirmek ve görünümünü azaltmak mümkün.
Hızlı kilo alıp vermek çatlaklara sebep olan en büyük etkenlerden biridir. Kilo vermek hepimizin hayali olsa da, bunu hızlı şekilde gerçekleştirmek her açıdan zarar verir. Kilo vermek istiyorsanız vücudunuza birden yüklenmeyiniz. Özellikle bacak arkası çatlakları sık sık kilo alıp verildiği dönemlerde oluşur.
Aniden kilo vermek çatlak oluşmasına sebep olacağı gibi, hızlı kilo almakta çatlaklara sebep olabilir. Bu yüzden spora yapmalı ve beslenmemize dikkat etmeliyiz.
2- Yanlış yapılan spor
Sporu düzenli ve doğru yapmamız gerekiyor. Spor sonrası kaslar zamanla büyütmeye başlar. Yeterince esnek olmayan derimiz bu şekilde yırtılabilir.
3- Beslenme
Aşırı yağlı ve kalorili besinler tüketmek hızlı kilo almaya sebep olabilir. Bu yüzden çatlak oluşumu gerçekleşebilir. Tükettiğimiz besinlerin çatlakları geçirmede etkisi oldukça büyük. Düzenli ve sağlıklı beslenme dikkat etmen gerekir.
4- Genetik ve hamilelik
Vücut ve bacak çatlaklarında genetiği rolü çok fazla. Ayrıca hamilelik, çatlakların oluşmasına sebep olabilir.
İç bacaktaki çatlaklar nasıl geçer?
1- Zerdeçal
Bacaktaki mor çatlaklar nasıl geçer? sorusunun cevabı zerdeçaldan geçiyor. Zerdaçalın içinde bol miktarda antioksidan bulunur. 1 yemek kaşığı Zerdeçal ve 1 yemek kaşığı yoğurdu karıştırıp çatlak üzerine uygula. 20 dakika bekle. Bunu düzenli olarak uygulamayı unutma. İşe yarayacak. 🙂
2- Argan yağı
Bacaktaki beyaz çatlaklar nasıl geçer? sorusunun cevabı ise yağlardan geçiyor. E vitamini ve antioksidan içeren argan yağını düzenli olarak çatlaklarına uygula. Günde 2 defa yapabilirsin.
3- Kahve
Cildin altındaki hücreleri uyarır, cildin canlı ve parlak durmasını sağlar kahve telvesini 5 Dakika boyunca çatlakların üzerinde dairesel hareketlerle masaj yap. Bunu düzenli olarak yapman çok önemli. En işe yarayan yöntemlerden biridir. Diz arkası çatlakları nasıl geçer? merak edenler kahveden faydalanabilir.
4- Çatlak kremleri
Çatlaklar için birçok krem bulunmakta. Doktora danışıp uygun ve etkili bir krem alabilirsin.
5- Çatlak bölgesine masaj
Bu bölgeye masaj yapmak hücreleri harekete geçirir. Kan dolaşımı hızlanır. Böylece çatlaklar iyileşmeye başlar.
Çatlak oluşumunu engellemek için, - Düzenli ve doğru spor yapılmalı - Beslenme düzenine dikkat edilmeli - Hamilelikte çatlak kremi kullanılmalı - Aşırı hızlı kilo alıp vermemeye dikkat edilmeli - Bol bol sıvı tüketilmeli - Çatlağın oluşması yüksek yerlere masaj yapılmalı.
bronzlaşmaktan böyle oluyor geçme yolu sıkılaştırmak sıkılaştıkça o beyaz ızler gdııyor ama oraların spor hareketı baya zor olduğundan sen bronzlasma :D
bir eczaneden lanolin alacaksın ama özellikle etken madde olanından al. Googlea lanolin yazdığında çıkan bal rengindeki krem kıvamındaki maddeden alacaksın daha sonra vazelin ile karıştırarak kullanabilirsin. beyaz vazelin lanolin ferahlatmasını da istersen mentolde kullanabilirsin bunların hepsi eczanede satılır zaten.
not lanolin biraz pahalı fakat tam olarak fiyat söyleyemeyeceğim
Reklam olacak ama eczaneden ya da watsons gratis gibi kozmetik marketlerden ' Bio-oil diye yağ var onu kullan düzenli olarak kullandığında azalma oldugunu görceksin. Arkadasım tarafımdan denenmiştir. :)
nasil gider bilmiyorum ama sana sunu dicem vucudun esnek degil yarin evlendinde cocugun oldugunda muhakkak hamilelik doneminde catlak onleyici krenler felan kullan.. yoksa cok catlagin olur.. bu tarz kremler vardir bir sor doktoruna..
Malesef hiçbir şekilde geçmiyorlar sadece zamanla görünümleri hafifliyor ama tamamen asla geçmiyorlar. Lazer tedavsi felan diyorlar ama ben pek inanmıyorum onlara.
@Twobrokegirlss bnde var hamileykn oldu beyaz catlakrim baldrimda gobegimde var madefix medecosol karistir 1ay duzunnli kulan arkdsm birde atkili fırçası ise yarar dene bnce vücudun kırmızı olana kadar fircala sonra soğuksu sıcak su kulan
Lazerle çatlak tedavisi diye bir şey var deneyebilirsiniz. internette biraz araştırma yaparak doğru doktoru bulmanızda fayda var. burda bir yazı var inceleyin isterseniz.
Herkeste farkli ben laserle yok ettirdm kayboldu ortadan gidip görüsmen lazim cok derinse belki iyice yok olmaya bilir ama belli olmaz o kadar benim kiler iyice kayboldu
Çatlaklar kaybolur benimde karın kısmımda vardı göbegi verince oluştu. Spor a devam edip kalan yağları eritip karın bölgesi kaslarını ortaya çıkarınca yok oldular. Kalça bölgesinde ise squat antrenmanları yap derim
bu yaşıma geldim, birgün bile bacaklarıma bakmak aklıma gelmedi ya. ne biçim adamım ben :)) güzel birşey yaptığın tebrik ederim. biz yapmadığımız için erken yaşlanıyoruz. bulaşık süngerini bende deneyeceğim
çikolata yağı ya da kakao yağı sanırım bunlardan birisiydi. o iyi geliyormuş. çalıştığım yerde vucüduna çok eden bir kız arkadaşm vardı o söylemişti :)
özel kremlerin oldugu söyleniyor ama bende 116 kilodan 83 e düştüğümde beya vardı kollarımda bacaklarımda göbegimde filen tek caresi spor spora devam :)
orasını bilemem orası senin bileceğin iş spermin hem yutulması hem de sürülmesi en etkili hücre yenileme ilacıdır imkanın yoksa mecburen piyasadaki kremleri kullanacaksın artık ne kadar işe yararsa.
suratımı bile görmedin nasıl maffoluyosun olmaz ben yıllar oldu aynı kişiyle beraberim o benim bütün eksiklerime rağmen beni tamamladı o benim sol yanım onu çok seviyorum ve bu sevgim de asla değişmiycek k. bakma
ayaklarına mı kapanayım sadece bir şans sana ilgimi bir gör sonra git tamam ama şans ver harikasın içim gidiyor napayım. tamam sevgiline saygım var kabul ama bana şans vermelisin sena çok istiyorum seni
Bir de deri yenileyiciler var. Sor istersen eczaneye. Ben 2 tane biliyorum. BepanthenePlus + Medecassol. Bunları karıştırıp sür dicem ama işe yararmı bilemem. Eczaneye sor