Arkadaşlar ben karma bir cilt yapısına sahibim, yani öyle düşünüyorum. Yüzümün yağ dengesini dengelemek, sivilceleri yok etmek, kuru bölgeleri nemlendirmek, yüzümdeki lekelerin ve pürüzlerin gitmesini istiyorum. Bunun için çok araştırma yaptım. Kükürt sabununu da öneren var keçi sütü sabununu da. Sizce hangisi daha uygun?keçi sütü sabunu ve kükürt sabunu
Karma cilt için keçi sütü sabunu ve kükürt sabunu kullanan var mı?
Yağlı ve akneli cilt tipine sahip olduğum için her iki sabunu da cilt bakım rutinimde kullanıyorum. El yapımı sabunları tercih ediyorum. Keçi sütü sabunu ve kükürtlü sabun doğal bir şifa kaynağıdır. Kükürt sabunu cildimi birazcık kurutsa da genel olarak her ikisinin de cildime çok faydasını gördüm.
Keçi sütü sabununun faydaları nelerdir?
Keçi sütü sabunu, selülitlerden egzamalara, cilt kanserinden güneş lekelerine kadar birçok şeye iyi geliyor..
🌺 Siyah noktaları temizler. 🌺 Akne tedavisinde kullanılır. 🌺 Gözenekleri sıkılaştırır. 🌺 Cildi derinlemesine temizler. 🌺 Egzama, mantar gibi deri hastalıklarını tedavi edici özelliğe sahiptir. 🌺 İçeriğindeki zengin A vitamini sayesinde cildi ölü derilerden arındırır.
Kükürtlü sabunun faydaları nelerdir?
Kükürtlü sabun yağlı ciltler için son derece yararlıdır. Cilde faydaları saymakla bitmeyecek doğal şifa kaynaklarından biridir..
🌺 En başta da söylediğim gibi kükürt sabunu cildin biraz kurumasına neden olur. 🌺 Saç kırılmalarını önler. 🌺 Saç dökülmesini engeller. 🌺 İçeriğinde bulunan kükürt sayesinde cildin yağ dengesini korur. 🌺 Cildi derinlemesine temizler. 🌺 Anti bakteriyel ve antiseptik özelliğe sahiptir. 🌺 Beyaz nokta görünümlerini azaltır. 🌺 Sivilceleri kurutucu özelliğe sahiptir. 🌺 Siyah nokta oluşumunu engeller. 🌺 Kaşıntıyı geçirir. 🌺 Egzama, mantar ve sedef gibi deri hastalıklarında tedavi edici özelliğe sahiptir.
Her iki sabunuda günde en fazla 2 kez kullanmalısın. Sabah-akşam yüzünü yıkaman yeterli olacaktır. Çünkü bu sabunlar faydası çok olduğu kadar yan etkilere de sahipler.. Keçi sütü sabununu ahşap bir sabunluğun içerisinde muhafaza etmelisin. :)
Karma cilt olarak bakımımızı aksatmamamız gerekiyor. Bunun için birçok bakım ürünü bulunmakta. Bunun için keçi sütü sabunu ve kükürt sabunu kullanmak oldukça iyi bir yöntemdir. Keçi sütü sabunu ve kükürt sabununu daha önce kullandım, memnun kaldım.
Kükürt sabunu ne işe yarar?
Kükürt sabunu birçok cilt sorununa iyi gelir. Kolayca bulabilirsin ve fiyatı da oldukça uygun. Özellikle karma ve yağlı ciltlilere uygun bir sabun. Yararını çok fazla gördüm.
- Sivilceleri kurutur - Ölü tabakayı temizler - Yağlı ve karma ciltlerin yağ dengesini düzenlemeye yarar - Siyah noktaları geçiri - Siyah nokta oluşumunu engeller - Gözenekleri açar - Yağlı saçlar için oldukça etkili - Antiseptik özelliği vardır - Egzama ve sedef gibi cilt hastalıklarına çok iyi gelir.
Keçi sütü sabunu ne işe yarar?
Keçi sütü sabunu kullanıp memnun kaldığım sabunlardan oldu. Faydaları, - Siyah noktaları geçirir - Siyah nokta oluşumunu engeller - Gözenekleri sıkıştırır ve temizler - Cildin gençleşmesini sağlar - Egzama ve sedefe iyi gelir - Cildi derinlemesine temizler.
Ben Farmasi markasının keçi sütü sabununu kullanmıştım onu sevdim. İşe yaradı cildime iyi geldi. Aktarlarda doğal olanları satılıyor onları da alabilirsi. İnternette de satışları var.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bugün gittiğim aktardan el yapımı olanını aldım bakalım :) teşekürler
Keci sütünü cok duydum. Cok övülüyor. Ama ben kişisel bakim marketlerinde bulamadim deneyecektim yoksa. Aktarlarada gitme imkanım olmadı. Belki orda olur. Online almayı da guvenemiyorum. Sonucta cildime surecegim guvenmem lazım. Ama keci sütlü sabunu deneyebilirsin. Aktarlarda olur mu sence?
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Bugün gittiğim aktarda el yapımı olanını aldım 5 TL'ye deneyeceğim bakalım teşekkür ederim :)
Öncelikle ben bayadır sivilce problemleri yaşıyorum ve bı çok kez şey kullandım ve en iyisi olarakda keçj sütlü sabun iyi geldi kükürt sabunu hiç kullanmadım çünkü cildim kuru ve sahada kurutacagından dolayı keçi sütlü sabunu kullandikdan sornada cilt tipine göre krem kullanmiyorum ve şuanda neredeyse yok oldular kapalı komedonlarımda baya bı azaldı Kükürt sabunu falan bilmem ama ben baya şey denedim en iyisi keçj sütlü sabun iyi geldi
Merhaba benimde cildim karmadan yağlı ya dönük bende şimdi sivilce tedavisi oluyorum. 1 ay oldu 2 ay olunca Kontrole gidicdm keçi sütünü kullandıktan sonra buraya güncelleme atar mısın memnun olursan tedavim biter bitmez kullanmak istiyorum.