Gucci'nin yeni mankeni seçilen Armine Harutyunyan, çirkin eleştirilere maruz kaldı. Büyük ve kemerli burnu, kalın kaşları vs ile çok alay edilen mankeni destekleyenler de çıktı. Ne diyorsunuz sizce her kadın kusursuz güzel mi olmalı? Gucci mankenleri sizce güzel mi, Gucci mankenlerini özel kılan nedir?gucci mankenlerihttps://www.instagram.com/deararmine/
Gucci'nin yeni mankeni Armine Harutyunyan, dış görünümünden dolayı eleştirildi! Herkes kusursuz olmak zorunda mı?
Mankenlik çok ayrı bir olgu bence. Mankenlerin güzelliğini tartışmak bize düşmeyen bir konu. Güzellik görecelidir ve kişiden kişiye değişir. Kimse kusursuz değildir ve herkes güzel olacak diye bir şey yok.
Armine'nin yüz güzelliği kişiden kişiye değişir. Ama vücudu gerçekten güzel ve orantılı. Farklı güzelliği onu ünlü yapmaya yetti.
Gucci mankenleri neden bu kadar konuşuluyor?
gucci mankenleri
Moda dünyasında Gucci mankenleri çok konuşuluyor. Tarzları ve dış görünüşleri çok tartışılıyor. Gucci mankenleri özellikle seçiliyor. Değişik yüz hatları tercih ediliyor.
Gucci mankenleri arasında Türk isim de var
Öykü Baştaş
Sosyal medyada keşfedilen Öykü Baştaş, Gucci mankeni olarak podyuma çıktı. Mankenlik için süper bir yüz değil farklı olmakta gerekiyor.
İnsanlar zaten hep alay peşinde. guzel olsa da öyle çirkin olsa da öyle. ben insanlara çirkin demeyi sevmiyorum. onu eleştirmekte kimseye düşmez ama ney yazık ki insanlar bu konuda çok acımasız. ve herkes dalga geçtiğine göre sanırım herkes çok mükemmel. o zaman sizde güzelliğinize inanıyorsanız , bir şeyler yapın ha ne dersiniz? böyle oturarak eleştiri yapmak yerine. herkes kendi işine baksın. begenmeyen almaz ama şimdi Gucci nin de ne kadar satış yaptığını söylemeye gerek yok sanırım. ne yaparsa yapsın ünlü bir marka. burda eleştirenlere Gucci de ürün almak için çabalayan çoğu insanı kapsıyor
Ya eyvallah herkes kusursuz olmak zorunda değil de. Hani sen Guccisin koskoca dünya markası , ikonu yani ne biliyim.. insanlarda güzellik algısı yarattınız yarattınız sonra böyle mankenlerle bunu mu kırıcaksınız yoksa böyle çirkin suratlı olunca daha mı cool imaj yaratmış olunuyor. Gucci bu ablamızı hangi amaçla seçti merak ediyorum. Bir ışık gördü mutlaka o nedir onu merak ettim. Gucci’nin mankeni isen biraz güzel olaydın en azından . Mahmut abiyide Gucci’nin defilesinde görücez yakında belli oldu.
Gucci nin yüzü olsun olmasın bu kız bu dünyada var ve yaşıyor eleştirdikleri şey kızın Gucci nin yüzü olması mı yoksa sadece kızın çirkin olması mı? Gucci'nin yeni mankeni seçilen Armine Harutyunyan gayet karakteristik bir yüzü var. Müthiş ego kasıyoruz böyle şeylerden. Sanki kendi suratımızı biz yaptık ettik de o güzel yapamamış gibi linç girişimleri yapıyoruz sonra da aman duyarlı olalım aman şöyle olalım!
Lütfen, göz var izan var. Evet insan olarak iyi birisi olabilir bilmiyoruz bilemeyiz. Belki de büyük markaların artık tek amacı güzellik anlayışını değiştirmektir. Algı dışına çıkmak falan da değil bu, düpedüz sadece farklı olmaya çalışmak. Zira kaşı bile özellikle alınmamış ama önceden alıyormuş! Diyeceğim o ki evet kabul etmeliyiz ki kadın güzel değil, değil abi burda kimse kimseye edebiyat yapmasın.
Ya bana bu konuyla ilgili ele aldığım şu Bencem'i hatırlattı 🌸: Güzellikle Övünen Kusursuzluk Kaçınılmaz Bir Kusura Mahkumdur ↗ Ve herkes, tabulara sıkışmış güzellik algısına kapılmamalı diyorum ne kadar "dışı albenili olmayanın içi merak edilmez" dense de.
Feministlerin body positivity propagandası ile, çirkin kadınları yakışıklı erkeklerle yaklaştırma ve bütün kadınları erkeklerden üstün kılma amacıyla yapmış oldukları tek taraflı cinsiyet propagandasıdır bu. Eğer gerçekten çirkin olan İNSANLARI temsil etmek istiyorlarsa ve onlara da mankenlik fırsatı vermek istiyorlarsa, o zaman sadece kadınları değil, bu erkekleri de kapsardı. Ama sadece kadınlar için bunu yapıyorlar. Bunun adı çifte standarttır.
Ayrıca aşağıda kadın bir üye çok güzel bir şey söylemiş. Onun sözü bence bu konuyu net bir şekilde ifade etmiş. Aynen katılıyorum şu sözlere : Herkes kusursuz olmak zorunda değil ama modellik yapıyorsan elin yüzün düzgün olmalı. Bu duyar kasılacak bir konu değil. Modelsin sonuçta.
Herkes kusursuz olmak zorunda değil ama bu kızla 10 kişi konuşmaya kalksın 10 kişiden 1 kişiyle bile konuşmaz. Egosu tavan yapmıştır. Sen şimdi bu kızı aklamaya çalışıyorsun ama boşuna. İkincisi doğruya doğru kız çirkin. Marka kızın çirkinliğini kullanarak gündeme oturmak istemiş. Fark yaratmak ve akılda kalıcı olmak istemiş belli ki. Tam bir emperyalizm oyunları. Kız da çirkinliğini kullandırtmış. Sen çirkinliğin üzerinden para kazanacaksan gelecek eleştirilere de göz yummak zorundasın. Yapacak bir şey yok. Gucci'nin yeni mankeni seçilen Armine Harutyunyan için başarılar dilerim
Kimse kusursuz olmak zorunda değil. Lakin bir şirketin ve özellikle bir moda şirketinin ağırlıkla güzellik algısıyla yönetilen bir sektörde kasten bu tür bir seçim yapması bana masumane gelmiyor.
Bende en yakışıklı erkeklerden biri değilim, bu kadında güzel değil. 2+2 dört eder bunu inkar edemeyiz. Ama bu kadını model yapmakta en amiyane tabirle onu kullanmaktır. Gucci'nin yeni mankeni seçilen Armine Harutyunyan, Gucci tarafından kullanılıyor.
Son zamanlardaki farklı güzelliklere yer verilen podyumlara bayılıyorum ben. Kendisinin gerçekten karakteristik bir yüzü var. Günümüz güzellik anlayışını tam olarak karşılıyor mu, hayır.
Ama bence podyuma farklı bir renk katıyor. Sonuna kadar senciyiz😍
Ermeni galiba ki genelde çirkin olurlar. Ayrıca manken ve modellerin değişik yüzleri olması hoşuma gidiyor. Bence normal bir durum güzellik yarışmasına mi katılıyoruz?😄 Bunları söyleyenler kesin 1.50boyunda kaşı burnu orantılı diye kendini güzel sananlar söylemiştir.
Bence gucci şunun kafasında 'çirkinde olsanız bizim kıyafetler her zaman şık durur'.
Kadın isterse bir ton estetik olur hatta bunada gerek yok yüz hatları çok iyi bir kaç operasyon geçirir dudak dolgusu burun estetiği ve göz kapağı al sana standart güzellik, ne gereği var? Kadın özgüvenli tebrik edilmesi gerekli
Bence bu kızda imaj sıkıntısı var mesela böyle geniş bir alına kahkül çok yakışabilir ve kaşlar da alınmalı. Ya da Gucci sıfıra yakın makyaj ve alınmamış kaşlarla bu kızı kullanarak var olan güzellik algılarını yıkmaya çalışıyor da olabilir. Dikkat ederseniz bu kızın yüz hatları günümüz güzellik standartlarıyla uyuşmuyor, kemerli burun dağınık kaş, ince dudak.. 2020 yılında doğallık modası, hadi inşallah..
Hemcinslerimin acımasız eleştirisi çok düşündürücü.. Armine model, önemli olan vücut ölçüleri, yürüyüş, kıyafeti taşıması vs. güzellik göreceli bir kavram, +O'nun size göre güzel olması: bir "burun estetiği ve kaş şekline" bakar.. Peki, iğrenç cümleler kurabilen pis kalpler n'olacak? Bilmem...
Sonucta isi gereği insanları bu ürünleri alip giymeleri açısından sunum yapıyor? Şahsen bu mankenin giydigi hiç bir seyin albenisi olmaz. Çünkü biz kadınlar birinin üstünde gor6up beğenirsek gidip o ürünü alıyoruz.. Şahsen bu mankenin giydiği hiç bir ürün beni alisverise sürekleyemez cezbetmesi lazım ilk önce
Karşına biri Hakkı Bulut gibi diğeri Kıvanç Tatlıtuğ gibi iki kişi çıksa hangisini seçeceğini biliyorsun. Bir kadın manken olacaksa güzel olmak zorunda.
Tamam belki İsmail Abi'ye benziyor ama toplumda sadece Gucci'nin ya da Victoria's Secret'ın kızları yok. Hem zaten bu markaların kızları bizim zevkimizle pek örtüşmüyor. Ne kalçaları var, ne göğüsleri. İnsanları tipe göre nitelemek bence biraz basitlik. Zevk zevktir tabi ama beğenmediği kişiyi aşağılamak da kötü bir komplekstir.
Böyle büyük markalar, ürünlerin daha çok dikkat çekip, ürünlerinin mankenin arka planında kalmaması için, mankeni özellikle böyle seçiyorlar. Fiziği düzgün olsun, eli ayağı sağlam olsun yeter. Mesela Zara’nın mankenleri de, makyajsız diyebiliriz nerdeyse çoğuna. Yüzleri çilli ve kusurlar belli. Dikkati, alt, vücut elbise kısmına çekmek istiyorlar çünkü.
kusursuz olup olmamak insanın elinde değil, yaratılış olarak. sonrasında insanlar estetik yaptırıp istedikleri görüntüyü yakalıyorlar ya da yaklaşıyorlar. sözü edilen model bilinçli seçilmiş, daha fazla ilgi çeksin diye ve şimdiden de başarılı olmuşlar
Elestirseler kac yazar ki kadın eleştirileri iplese aldığı ilk maasla kendini baştan yaratır zaten. Bok atacaginiza anlayın ki guzelliginiz bes para etmiyor.
Kusursuz olmaz tabiki fakat bu Allah affetsin bu ne ya :))))))) Mağaradan çıkmış gelmiş bune. Kimsede dememiş kızım böyle olmaz hiç değilse kaş kiprik düzeltelim diye.
Bilmem farkında misin? Kaşları gayet güzel ortası, alınmış ! Hz. Peygamber ashabıyla beraber yürürken yol kenarında bir köpek ölüsüne denk gelirler. Sahabelerden bazıları manzara karşısında "Bu leş ne kadar da pis kokuyor" demekten kendilerini alamazlar. Bu durum karşısında Allah Rasûlünün tepkisi ise hayli farklı olmuştur: "Köpeğin ne güzel dişleri var!" Belki bir şey anlarsın, beğenmemişsin olabilir ama o şekilde kimseyi aşağılayamazsın ! Güzellik geçicidir !
O çirkin dedikleri kız en az 175cm boyunda... lütfen 160 boyunda kızlar gelip kıza çirkin demesin komik oluyorslşskdşdldşd İtalyanlarda bir söz vardır, "güzelliğin yarısı boydan gelir" diye.
İnsanlar o kadar hadsiz ki eleştirmeyi kendine hak görüyor. Kime göre neye göre kusur? Bırakın artık şu mükemmeliyetçi tavırları. Dönün de aynaya bakın.(Üstüne alınmak isteyenlere)
Herkes kusursuz olmasın da bile bile kendini çirkinleştirmek neyin kafası? O kaşlar, o saçlar o hale mi getirilmeli? Ayrıca kimse kusura bakmasın, para bok gibi. Gidip de bir burnu düzelttirmek zor olmasa gerek.
hiç bir kadın çirkin diye ifade edilemez bu kalp kırıcı olur lakin imaj meselesi de var Gucci gibi bir firma tanıtım için imajını da korumalı belki bu kadını farklı projeler de değerlendirebilirdi podyuma çıkıyorsunuz eh kusursuz güzellik imajı şart
Gucci reklamcıları bayağı zekiymiş. Güzel bir manken koysalardı, orasını burasını açmadığı müddetçe Gucci'yi kimse konuşmazdı. Ama çirkin birini koyunca, tüm Dünya Gucci'yi konuşur oldu. Reklamın iyisi kötüsü olmaz diye boşa dememişler. Helal olsun
Hakkında güzel laflar edilse yanlış olmaz mıydı peki? İlla manken olacaksın diye bir şey yok ki, bimde çalışırsın şokda çalışırsın, bir şirkette ön muhasebeci olursun vs... Ama manken olma kardeşim sen, olursan eleştirirler...
Kimse kusursuz olmak zorunda değil. Diğer yorumlardaki 'Sık kullanılan klişeler' den sonra da şunu ekleyeyim; insan değiştirmesi elinde olan şeylerden dolayı eleştiriye maruz kalabilir ötesi hakarettir.
Kusursuz kadın zaten yoktur da moda dünyası nereye gidiyor işte onu çözemedim. Ne çok güzel ne de çirkin olsun işte orta düzey, doğal görünümlü mankenler varken bu insanalr üzerinden daha çok dikkat çekip gündem olmaya çalıştıklarını düşünüyorum
bu sektörde dönen paranın haddi hesabı yok. güzellik sektöründe o kadar yüksek noktalarda o paraları daha güzel, daha alımlı ve daha fazla hakeden bir modelin alınması çok çok daha doğru olurdu. bence fiyasko bir seçim olmuş
Tabikide herkes kusursuz güzel olmak zorunda değil, ama manken deyince de insanın aklına böyle fıstık gibi bir kadın görüntüsü geliyo ben hiç böyle bir manken hayal etmemiştim 🙄
Bu göreceli bir şey değil. Çirkinden manken olmaz. Kısadan basketbolcu, şişmandan futbolcu olur mu? Tenekeyi parlatsan hiç çeyrek altın eder mi? (Düt düt düt düriye :D)
Alışılmış güzellik olmayınca neden bu kadar tepki çekiyor. Herkesin güzelliği farklıdır. Ben böyle şeyleri çok destekliyorum estetik ve makyaj güzeli olunca bir b. ok mu oluyor
Kimse kusursuz olmak zorunda değil, İstese o da herkes gibi estetik yaptırabilir. Kendi tercihi saygı duyarım. Manken askıdır zaten. Kıyafetleri taşıyabilecek fiziği varmış ki manken olmuş. Gucci 👏
Sanıyorsunuz ki gucci kusurlu seviyor. Alakası yok. Bütün mevzu kadının elbiseyi taşıması ile ilgili. Yürütsünler podyumda kilolu bir bayanı da görelim
Bence bu kadını doğallığından dolayı seçmişler. Diğerleri gibi özünü bozmayıp burnunu yaptırmadığı kaşlarını aldırmadığı için beğenilmemiş. Diğerleri de yaptırmamış olsaydı aynı tepkileri alırlardı
@Bordobere61 valla benim gördüğüm 34 beden. Benim kiloludan kasttiğim 52 beden üstü. 😉 Kilolu mankenle çalışan markalar var evet ama bel çevresi sınırı var. Yani 42 bedenle falan çalışıyorlar
Sürekli muz ve elma ile beslen. Ekmeği, şekeri, yağı, tuzu kes. Önüne zeytinyağlı kıymalı yaprak dolması koysalar yemeyeceksin. Ben böyle zayıflamıştım. Gelecek yaz 68 kilo olmayı planlıyorum.
@Takao_Max 188 için fazla zayıfsın zaten. Bence zayıflama. Ben öyle dayanamıyorum. Özellikle tatlıya zaafım var. Yemeklere de hayır diyemiyorum 😅🤣 en fazla 3 hafta diyete devam edebildim
@Sananesanane1234 Ben tatlıların, cipsin, hamburgerin tadını unuttum. :D En çok da ekler ve frambuazlı pastayı özledim ama ince gözükmek de hoşuma gidiyor. :D :D
evet her kadın kusursuz olmalı ben bunu gördükten sonra o dükkana girermiyim guccu guccu dermiyim reis firma dalga geçmişolmalı ki bak kızın giydiği pamuk haralı gibi bişey..
Yurtdışında dikkat çeken insanlara yönenildi ama bizim ülkede ajans sahipleri farklı amaç güdüyor. Bunu söyleyen yine guccide modellik öykü diye bir kız..
En İyi Cevaplar