Makyaja karşı değilim ama elzem haline gelmesi tuhaf..

Çoğu kadın bakımsız olmak istemiyorum diye söylense de altında yatan sebep kendini beğenmeme ya da makyajlı haline alışan insanların makyajsızken hasta mısın diye sorması durumu. Benim ise canım nasıl istiyorsa öyle takılırım yani sonuçta beğenmek isteyen böyle de beğenir ben kimseye kendimi beğendirmek zorunda değilim :)
Makyajı ikinci yüz niyetine kullanırsan çıplaklık hissi de verir hastalık hissi de önemli olan kendini iyi hissetmek için makyaj yapmak zorunlu olduğun için değil ki zaten yeni moda cilt bakımına önem verip az makyaj yapmak kadınlar zaten makyajsız doğal ve bakımlı halleriyle de güzel
bir kutu boya döküyorsunuz gereksız okadarı bence
Cevap
4Cevap
Makyajsız yurdun içindeki kantine inemeyen kızlar gördüm vakti zamanında. Bakımsız olmak istemiyorum diye söylense de bence altında yatan sebep kendini beğenmeme. Tabi bir de makyajlı haline alışan insanların makyajsızken hasta mısın diye sorması var. O da bir baskı oluşturuyor bu sebeple bazı kadınlar makyajsızken insan içine çıkmaya cesaret edemiyor. Benim umrumda değil bir gün full makyaj yaparım ertesi gün sıfır makyaj çıkarım canım nasıl istiyorsa öyle takılırım
Her yere makyajsız gidiyorum mis gibi makyajla işim olmaz.
Aksine makyaj yüzümde ağırlık hissi verir.
Valla bravo.
Görüş attın m, görüş yorumu gelmiş s. Vay be.
Tebriksler efem, u olma dileğiyle..
Hee, sistem mesaj atıyor. Bir ara yaparlar.😄
Makyaj hiç yapmam ve kendimi özgür hissediyorum böyle
Yapınca insan baska yabancı biriymis gibi hisseder kendini ki bebek gibi bir yüzün cildin varsa yapmana gerek bile yok
Evet, uzun bir aradan sonra ilk kez dışarıya makyaj yapmadan çıktım. Ve o eksikliği hissettim diyebilirim.
Eyeliner ya da rimel olmayınca ağladın mı falan diyorlar. Biraz şart ya. Solgun oluyorsun. Elzem olması acizlik gibi geliyor.
Her yere makyajsız giderim. En fazla ruj sürerim onun dışında yüzümde ağırlık varmış gibi hissettirir.
Kendilerini iyi hissettikleri için yapma gereği duyuyorlar.
Hayır ben biraz beyazım direk öyle çıkınca hortlak gibi gözüküyorum. Az da olsa renk iyi geliyor.
Ojesiz gezince ben öyle hissediyorum makyajsız çok çıktım.
Onların ruh hali ni anlayamam ben hiç makyaj yapmadım yapmayı bile bilmem 🙈
Öyle sanıyordum bir haftadır kullanıyorum şimdi yapmak istemiyorum 😂😂 gören gördü çirkinliğimi zaten 😂
Hiç alakası yok. O bir maske maskeyi indirdiğin de gerçeklik çıkar yüzeye
Hiç öyle hissetmiyorum.
Çıkıyorum makyajsız da 😊
Hayır çirkin yetersiz vs. Aşağılanma korkusu.
Evett benim icin oyle
Senelerdir makyaj yapmam daha rahatım daha mutlu
Hayır çirkin hissediyor. Haklı
Yooo hiçte hissetmiyorum
çirkin hisseden kadınlar var..
Çok solgun gözüküyorum. Hayalet gibi
@Vaybenneymişim cok beyaz tenlısın o zaman ;)
Beyaz tenli olmanın efsane bir özellik olduğunu düşünmüyorum. Öyle düşünenlerde bence aptaldir. Yani çok beyaz olsam ne olucak Jeo?
hıc bır sey yanı guzel olan guzeldır beyaz olup olmaması onemlı degıl ;)
Teşekkürler
Ben makyajsız çıkınca özgür hissediyorum.
öz güvenssiz hisseder
#emre00
Beyaz tenli olmanın
** olmanın zararları vardır, bunlardan en önemlisi de ruh gibi dolanmasana kızım, makyaj yap azcık denilmesi..😒😒
Mesela bundan dolayı gireceğim ortama bağlı olarak hafif ve doğal olmak şartı ile makyaj yaparım.
Bunlar dışında yapmadan günlük hayatımda dışarı çıkıyorum, kendimi gayet rahat hissediyorum.
Gelelim genele; standartlaştırılmış güzellik algılarının dayatması, güzelliğin sadece makyaja dayandırılması sonucunda "makyajsız adım atmam ben yea" diyen çok fazla hemcinsim oluyor.
Bşr çoğu öyle
Zaman zaman öyld hissettiğin doğrudur
Yooo
Aynen
Öyle hissediyorlar
Bilemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar