Öyle bir şey okumuştum sanki avret yerini görmek abdesti bozarmış doğru mu?
3 ay
Öyle bir şey okumuştum sanki avret yerini görmek abdesti bozarmış doğru mu?
Bunun hakkında net bi bilgim yok ama doğru olup olmadığını öğrenmek istiyorsan yaşadığın çevrede herhangi bir cami hocasına ya da sürekli ilim sohbetlerine katılan birine sorman daha doğru olacaktır.
Daha neler, Siz nerede yaşıyorsunuz.
Yok yürümek bir yer bakmakta günah. Milyonlarca insan var hep günah işliyor da ne oluyor.
Öyle bir şey yok. Herkes bişeyler yazıyor inanmayın. Kaç yüzyıllar öncesi kim görmüş ve duymuş.
Ayette varsa günahtır.
Videoda direkt sorduğun soruyu cevaplamış :)
https://www.youtube.com/embed/yLLFHvWkNAQ Aslolan doğru hükümdür.
Konudan bağımsız söylüyorum İsmailağa'da çoğu hoca sıkıntılı.
Fatih Kalender, Ahmed Polat vb isimler daha güvenilir şu an.
Diyanete de İsmailağa'daki bazı isimlere de güvenmiyorum artık.
Eski üyeyim eskiden tanışıyoruz. Hesabı silip gitmiş sonrasında da uzak durmuştum.
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ önceden özel görüşmüş devam etmemiştik içime sinmeyen detaylardan dolayı
Merhaba ve hoş geldiniz umarım bundan sonra görüşuruz, açıklama için teşekkür ederim lakin konunun teknik detaylarına aslında uzağım, üye isminizi hatıtlayamadım.
@Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ sorun değil. Yolun açık olsun.
Bu hesap yeni zaten epey eski mevzu @Eʟᴘʀᴏғᴇꜱꜱꜱᴏʀ
Anladım açıklamanız için teşekkür ederim videodaki konulara uzağım, diğer konuyu hatırlayamadım lakin burada iseniz tekrar görüşmek üzere diyelim.
Bu konu zaman zaman yanlış duyulabiliyor canım. Aynaya çıplak bakmak ya da avret yerini görmek abdesti bozmaz. Abdest daha çok fiziksel durumlarla bozulur. Ancak bedenine saygılı davranman ve mahremiyet bilinci taşıman önemli bir hassasiyet 🌸 Dinî konularda farklı görüşler olabiliyor ama genel kabul bu yönde. İçini rahat tut. Bir çay demleyip 🫖🍵 gönlünü ferahlat, kafanı kurcalayan her soruyu sormaktan çekinme 💛🍰
Cevap
28Cevap
bozmaz
İlk defa duydum ya ne yapacağız şimdi benim yatak odamda kocaman ayna var her gün duş alıyorum kurulanıyorum önünde
Abdesti bozmanın da şartları var. Her bakmada abdest bozulsaydı valla herkes abdestsiz gezerdi. Dışarıda abdest bozanlardan çok var :)
kendininkini aynaya bakmadan da görebilirsin 🤷 bir şey olmaz. benimkini görürsen bozulur
Yokbe öyle herşeyde abdest mi bozulur hurafe onlar
boş ver, abdesti bozmaz.
çok değil yav, 20 günah point yazılır
Gusül bile gerektirir
😅😅
Kendinde olmaz ya
Her okuduğuna inanma
Kendine bakmak bozmaz
Duyduğum en saçma şeylerden biri
Ağzı olan konuşuyor işte. Hurafe
Cübbeli mi söylemiş bunu 😅😅
Yok be sende ha bakıp haz alırsan bozulur
Sanmam kendjne de bozulmaz herhalde
Kendini görsen niye bozulsun ki?
Bilmiyorum o konu hakkında bir fikrim yok
Bekarsan daha iyi evliysen kötü
Of yalan bence
Bakanlar bir bir ortaya çikiyor ahahah :)
Daha neler
Hayır bozmaz
saçmalama mıstafa
Bence hayır cok sacma
Saçmalama mnk
Hayır
Bozmaaz
Bozmaz bence
Hayır
Bozar
Yok ne alaka ya
Haram bro